ALES'e Başvurular 11 Nisanda Sona Erecek

baranbey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) İlkbahar Dönemi için başvuru süresi 11 Nisan Cuma günü sona erecek.

Adaylar, başvuru evrakını, üniversite rektörlüklerindeki başvuru merkezlerinden 2 YTL karşılığında alabilecekler. Adaylar, ayrıca 40 YTL sınav ücreti yatıracaklar.

Sınava ilk kez girecek adaylar, başvurularını, başvuru merkezlerinden elektronik ortamda yapacak. 2007-ALES'e başvurmuş adaylar ise internet aracılığıyla başvuru yapabilecekler. Adaylar, 3 YTL ''Başvuru Hizmeti Ücreti'' ödeyecekler.

Yüksek öğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ALES'e girmek gerekiyor. Sınavda 100 üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılacaklar.

Başarılı adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartları taşımaları, yüksek öğretim mevzuatı ve YÖK kararları açısından engel hallerinin bulunmaması kaydıyla usul ve esasları devlet üniversiteleri ve yüksek teknoloji enstitüleri senatoları ve vakıf yüksek öğretim kurumlarının yetkili organlarınca belirlenecek giriş sınavlarına başvurabilecekler.
KAYNAK:http://www.nethabercilik.com/haber/ales_e_basvurular_11_nisanda_sona_erecek.htm

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ben pazartesi başvurdum bakalım ne yapıcaz sınavda :^)

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
ben de başvurayım, bugün, yarın. 98 alsam yeter :P :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
patrick dedi ki:
ben de başvurayım, bugün, yarın. 98 alsam yeter :P :D
çok mütevazisin ;D
çıkmış sorular var mı sende? bi yardımcı bulun salih abi, a mı diyim b mi diyim ne diyim?