Aktif Pencere Pasif oluyor

haydingari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Bilgisayarımla başım dertte. Word, excel, internet ayırmaksızın aktif olan pencere kendiliğinden pasif hale geçiyor mesela word de yazı yazarken bir bakıyorum imleç kaybolmuş, boşu boşuna tuşlara basıyorum bu yazıyı yazarken bile zorlandım. Araştırdım internette birkaç öneri buldum ama işe yaramadı. İşe yaramayana yöntemler: klavye ve mouse kaldırıp yeniden yüklemek, başlangıçta çalışan programları kontrol etmek, virüs taraması, kablolu mouse denemek. Umarım yardımcı olan çıkar. Şimdiden teşekkür ederim.

co-pilot55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Bilgisayarımla başım dertte. Word, excel, internet ayırmaksızın aktif olan pencere kendiliğinden pasif hale geçiyor mesela word de yazı yazarken bir bakıyorum imleç kaybolmuş, boşu boşuna tuşlara basıyorum bu yazıyı yazarken bile zorlandım. Araştırdım internette birkaç öneri buldum ama işe yaramadı. İşe yaramayana yöntemler: klavye ve mouse kaldırıp yeniden yüklemek, başlangıçta çalışan programları kontrol etmek, virüs taraması, kablolu mouse denemek. Umarım yardımcı olan çıkar. Şimdiden teşekkür ederim.
Çok ilginç bir hata , Bilgisayarınızın mouse ve klavye girişini bir kontrol edin belki orda bir sıkıntı olabilir...

haydingari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Keşke işe yarasa ama denemediğim klavye ve mouse kalmadı. Kablolu, usb li kablosuz. Nafile. Yine de teşekkürler

haydingari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka bir arkadaşın başına gelirse belki yardımı olabilir. Forumda bu arıza ile ilgili iki tane konu görmüştüm. Çözümsüz kalmış daha doğrusu format ile sonuçlanmış. Kasadaki wireless arıza yapınca usb wireless adapter almıştım. Olay görüntüleyicisinden hataları buldum. Windows fix it programı ile dizini sıfırladım. Hiçbir işe yaramadı. Sonra excel açtım ve birkaç programı kaldırıp arızanın kaynağını tespit etmeye çalıştım. En sonunda usb wireless i çıkarınca baktım excel de imleç artık kaybolmuyor. Adaptörü resetledim. Yeniden taktım ve şimdilik arıza düzelmiş görünüyor. Oh be imleç kaybolmadan yazı yazmak varmış. Herkese teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Denetim masasında tuş hızı seviyelerini kısa ve hızlı yapmak sorunu çözebilir. Bende bu sorunu bu şekilde çözdüm. İşlemcinin hard disk ram ayarlarındaki uyumsuzluk bu konuyu tetikliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu sorun bende de var. bilgisayardaki her bileşeni değiştirdim. bilgisayarın kendisini dahil. değiştirmediğim tek şey casper marka monitor. sanırım monitordan kaynaklanıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
task managera gir. orda çalışan exe dosyalarından biri buna sebep oluyor. Bende de vardı çok gıcık bir durum yazı yazarken bir bakıyon aslında yazmıyormuşsun.
bendeki problemin sebebi "dropbox" çıktı. onu kapattığımda problem sona erdi.
şüphelendiğin bir tanesi varsa onu kapat. yoksa o zaman hepsini tek tek deneyeceksin. zor bir şey değil . kolay gelsin

omem760

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
task managera gir( ctrl +alt + del). processes sekmesine tıkla. Orda çalışan exe dosyalarından biri buna sebep oluyor. Bende de vardı çok gıcık bir durum yazı yazarken bir bakıyorsun aslında yazmıyormuşsun.
Bendeki problemin sebebi "dropbox.exe" çıktı. Onu kapattığımda problem sona erdi.
şüphelendiğin bir program dosyası varsa onu kapat. yoksa o zaman hepsini tek tek deneyeceksin. zor bir şey değil . kolay gelsin.