Akşama telefonu alacaz

SeksiGenç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar abim ile akşam teknosaya gidecez.Şirketi ona teknosa indirim çeki vermiş.Bana kalsa hepsiburadadan alırdım,ama teknosadan almayı düşünüyor.Zaman kısıtlı olduğu için pek araştırma yapamadım.Max. 1500 TL civarında en iyi performanslı,uzun sure idare edebilecek telefon ne öneririsiniz...

ilginiz için teşekkür ederim...

Son düzenleyen moderatör:

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
O fiyat bandında: GM 5 plus, Huawei G8 e bakmanızı öneririm.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
gm5 çok sorunlu olduğu için pek düşünmüyoruz,teknosa huawei ürün satmıyor sanırım :)
Gm5 plusa bende sizin gibi çok önyargılıydım . Daha dün bir komşumuz almış benden yardım istemişti . Telefon çok iyi ve hiçbir sorunu yok . Metal kasası ve güncelleme desteği ile tam bir canavar . Yani gm 5 plus sorunlu değil .

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Arkadaşlar abim ile akşam teknosaya gidecez.Şirketi ona teknosa indirim çeki vermiş.Bana kalsa hepsiburadadan alırdım,ama teknosadan almayı düşünüyor.Zaman kısıtlı olduğu için pek araştırma yapamadım.Max. 1500 TL civarında en iyi performanslı,uzun sure idare edebilecek telefon ne öneririsiniz.

Merhaba,

Simdi teknosa fiyatlarina baktim da fiyatlar resmen ucuk burda. 1500 tl bandinda teknosadan alinabilcek urunler;

* Lenovo vibe p1( batarya icin tavsiyem)
* Iphone 5s
* Sony xperia m5( on kamerasi basarili fakat mediatek islemci oldugundan pili ve stabilitesi bazen tekliyor.
* Sony xperia z5c ( 1700tl tavsiyemdir.)

Alabiliyorsan buradan sony xperia z5c al gerisini inceleyerek karar ver. Iphone 5s eskidi ama guzel urun. Artik guncelleme pek yapma cunku her guncellemede biraz daha dusuyor performans. Sony m5 kamera ve fiyatina gore performansi iyi. Mediatek oldugundan pil kullanimi iyi degil. Bazen stabilite bozulabiliyor. Lenovo vibe p1 pili cok iyi, parmak izi sensoru var, kameralari orta segmente uygun. Ust duzey oyunlarda iyi degil ama gundelik islerde sorun yaratmaz.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Üstüne 500tl ekle IPhone SE al. Kafan rahat olsun. Bence 5s bu saatten sonra alınmaz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
teknosadan almayın g4ün ucuz olduğu mağazalar var orlardan bulmaya çalış z5c güzel cihazdır ayrıca

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
LG G4 Sony Xperia z3 Gm5 plus önerebilirim.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Galaxy A5 2016 tavsiye ederim.

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi.

Melih Akbulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar abim ile akşam teknosaya gidecez.Şirketi ona teknosa indirim çeki vermiş.Bana kalsa hepsiburadadan alırdım,ama teknosadan almayı düşünüyor.Zaman kısıtlı olduğu için pek araştırma yapamadım.Max. 1500 TL civarında en iyi performanslı,uzun sure idare edebilecek telefon ne öneririsiniz...

sony m5 ,ıphone 5s ,lenovo vibe p1 ,

SeksiGenç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba,

Simdi teknosa fiyatlarina baktim da fiyatlar resmen ucuk burda. 1500 tl bandinda teknosadan alinabilcek urunler;

* Lenovo vibe p1( batarya icin tavsiyem)
* Iphone 5s
* Sony xperia m5( on kamerasi basarili fakat mediatek islemci oldugundan pili ve stabilitesi bazen tekliyor.
* Sony xperia z5c ( 1700tl tavsiyemdir.)

Alabiliyorsan buradan sony xperia z5c al gerisini inceleyerek karar ver. Iphone 5s eskidi ama guzel urun. Artik guncelleme pek yapma cunku her guncellemede biraz daha dusuyor performans. Sony m5 kamera ve fiyatina gore performansi iyi. Mediatek oldugundan pil kullanimi iyi degil. Bazen stabilite bozulabiliyor. Lenovo vibe p1 pili cok iyi, parmak izi sensoru var, kameralari orta segmente uygun. Ust duzey oyunlarda iyi degil ama gundelik islerde sorun yaratmaz.

Görkem abi,sağ olsun arkadaşlar birkaç telefon önerdi onlarıda araştırıp kıyasladım...Sence mantıklı olmuşmu z5c > m5 > p1 > gm5 ...fiyat aralığına göre parasının hakkını veren sıralama bu şekilde yaptım.Ayrıca abi m5 ile z5c arasında 300 tl fark var sence farkı hak ediyor mu? carrefour da g4 1600 tl ,sıralamada nereye girer?

Son düzenleme:

Tarayıcı666

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Onlar içerisinde Xperia M5 sıkıntılı bir cihaz.Ben şimdiye kadar M5-den bir kişimin olumlu yorum yaptığını görmedim açıkcası.Mediatek işlemcinin Timescape arayüzü ile bir uyumsuzluğu olduğu için böyle kronik sorunlar yaşanıyormuş.Listeye gelirsek tamamen doğru fakat o M5-i en son tercih yaparsan daha iyi olur diye düşünüyorum.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Görkem abi,sağ olsun arkadaşlar birkaç telefon önerdi onlarıda araştırıp kıyasladım...Sence mantıklı olmuşmu z5c > m5 > p1 > gm5 ...fiyat aralığına göre parasının hakkını veren sıralama bu şekilde yaptım.Ayrıca abi m5 ile z5c arasında 300 tl fark var sence farkı hak ediyor mu? carrefour da g4 1600 tl ,sıralamada nereye girer?

Olmus kardesim. Ama pil konusu disinda p1 ile gm5plus arasinda bir fark yok. O listese benim nazarimda p1=gm5plus olurdu. Iki arasinda da on kamerasi, ekrani, tasarimi, guncelleme destegi konularinda gm5plus daha onde. Yani p1 de guzel urun ama p1 1300 tl gm5plus 1000 tl ben 300 tllik fark yok. Gereksiz pahali. P1'in fiyat hakki oda bataryasi hatrina en fazla 1100-1150 tl. Neyse konuyu dagitmayalim.

Sony z5c ile m5 arasindaki 300 tl farka gelelim. Kamera konusunda ikiside ayni. Hatta on kamerada m5 daha iyi. Z5c nin m5'e artilari;

* Sd810 islemcisi ile performans konusunda cok onde.
* Sd810 islemciyi 720p ekranda kullandigi icin performans konusunda cok cok daha onde.
* Parmak izi sensoru var.
* Kasa malzeme kalitesi cok daha iyi.
* Snapdragon islemcili oldugu icin mediatek'li m5'e gore cok daha stabil, cok daha kararli calisiyor.
* Z5c snapdragon kullandigi icin mediatek kullanan m5'e gore guc tuketiminde daha iyi.

Lg g4'u siralamana koyalim birde;

Z5c=lg g4 > m5 > vibe p1 = gm5plus

Bu benim kanaatim. Cunku g4 sd808 ile z5c'nin kullandigi sd810'in 1 puan gerisinde kaliyor bide kasa malzeme kalitesi ile z5c nin gerisinde kaliyor ama kamera ve ekran konusunda da cok cok daha iyi g4. Yani artilar eksiler ile esit oluyor g4 ile z5c.

Lg g4'u sahibinden'deki esnaf ilanlarina bak. Bide hepsiburada'ya bak. Buralarda lg TR garantili g4'ler 1500 tl. 100 tl capte kalsin ;)

SeksiGenç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Olmus kardesim. Ama pil konusu disinda p1 ile gm5plus arasinda bir fark yok. O listese benim nazarimda p1=gm5plus olurdu. Iki arasinda da on kamerasi, ekrani, tasarimi, guncelleme destegi konularinda gm5plus daha onde. Yani p1 de guzel urun ama p1 1300 tl gm5plus 1000 tl ben 300 tllik fark yok. Gereksiz pahali. P1'in fiyat hakki oda bataryasi hatrina en fazla 1100-1150 tl. Neyse konuyu dagitmayalim.

Sony z5c ile m5 arasindaki 300 tl farka gelelim. Kamera konusunda ikiside ayni. Hatta on kamerada m5 daha iyi. Z5c nin m5'e artilari;

* Sd810 islemcisi ile performans konusunda cok onde.
* Sd810 islemciyi 720p ekranda kullandigi icin performans konusunda cok cok daha onde.
* Parmak izi sensoru var.
* Kasa malzeme kalitesi cok daha iyi.
* Snapdragon islemcili oldugu icin mediatek'li m5'e gore cok daha stabil, cok daha kararli calisiyor.
* Z5c snapdragon kullandigi icin mediatek kullanan m5'e gore guc tuketiminde daha iyi.

Lg g4'u siralamana koyalim birde;

Z5c=lg g4 > m5 > vibe p1 = gm5plus

Bu benim kanaatim. Cunku g4 sd808 ile z5c'nin kullandigi sd810'in 1 puan gerisinde kaliyor bide kasa malzeme kalitesi ile z5c nin gerisinde kaliyor ama kamera ve ekran konusunda da cok cok daha iyi g4. Yani artilar eksiler ile esit oluyor g4 ile z5c.

Lg g4'u sahibinden'deki esnaf ilanlarina bak. Bide hepsiburada'ya bak. Buralarda lg TR garantili g4'ler 1500 tl. 100 tl capte kalsin ;)

Abi ilgin ve yorumların için teşekkür ederim...Biraz daha kurcalayınca reeder p10s e rastladım,fiyatına performanslı buldum sence aralarına girer mi yoksa böyle iyi mi? Samsung deryasında ise A serilerinden parasının hakkını veren var mıdır sence ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Abi ilgin ve yorumların için teşekkür ederim...Biraz daha kurcalayınca reeder p10s e rastladım,fiyatına performanslı buldum sence aralarına girer mi yoksa böyle iyi mi? Samsung deryasında ise A serilerinden parasının hakkını veren var mıdır sence ?
Rica ederim kardesim. Bak ben reeder p10'u cok begenmistim. Kasasi, ekrani cok guzel, 720p ekranda mediatek mt6753 ve mali t760 gpu performansi cok iyo oyun oynatiyordu. Hatta bi ara sdn'de kerem de inceleme mi ukt mi ne cekti oda arayuzunun cok akici ve stabil calistigini deneyimlemis. P10s'i ben edinemedim ama teknik spec'lerinden haberim var. Acikcasi mediatek hellio p10 islemcisini yanlis hatirlamiyorsam sony nin yeni x serisindem de bir urun kullancakti. Benim bu islemcide gpu birimi hosuma gitti. Mali t860 guclu bir grafik birimi. Simdi bu cihazin sony xperia m5 ile benzer fiyat segmentinde oldugunu goruyoruz. Ee cihaz hellio p10 ile geliyor. 4gb ram'e sahip. Kasasi da m5'den daha iyi. Kamera diyaframini f1.8 yapmislar. Bu guzel bir ozellik ama deneyimlemek lazim inceleyemedim urunu.

Ozetle ben sana soyle ifade ediyim p10s'i. Eger ben markaci degilim. Uygun fiyata guzel urun almak istiyorum dersen sony m5 yerine reedee p10s daha guzel ozelliklere sahip bir urun. Ayrica sadece bunlarda degil m5'e gore parmak izi sensoru olmasi ve usb type-c portuna sahip olmasida guncel teknolojileri barindirmasi hoş tabiki.

Markaci degilim dersen kamera konusunda p10s ile m5'i magazada bi incele. Ama p10'un kamerasi kotu degildi p10s'de diyafram bakimindan iyilestirmeler olduguna gore kamera konusunda da daha iyi cikma ihtimali yuksek. Yani p10a donanim konusunda m5'den daha iyi, g4 ve z5c den kotu. Kamera konusunda g4 ve z5c den kotu. M5 icin bi bak derim. Ekrani guzel m5 ayarinda ama g4un gerisinde kaliyor. Kasa malzeme kalitesi metal olmasi sebebiyle m5 ve g4 den daha iyi.

Reeder p10s, sony xperia m5'den cogu konuda daha iyi. Kamera konusunda bi eline al incele. Begenirsen p10s al m5 yerine.

Samsung galaxy a 2016 serisine hic bulasma. Ekran guzel, kamera guzel, batarya guzel, kasa malzemeleri guzel ama performans kotu. Islemcileri hic fiyatini hak etmiyor. Ilerde sorun olur. A serisini bosver.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Teknosa'dan sonu xperia xa modeline bi baksana gelmismi oraya. Sony xperia xa media markt da 1400 tl ye satiliyor. Reeder p10s ile ayni islemci ile geliyor xa. Mediatek helli p10. Aralarinda kucuk ama oyun performansini buyuk olcude etkileyecek bir unsur var. P10s 1080p ekran ile geliyor sony xa 720p. Bu aslinda bir dezavantaj gibi gozukebilir ama oyle degil. Cunku xa daha dusuk cozunurluge sahip oldugu icin daha iyi oyun performansi vericek. Ama xa'nin ram'i 2gb olmasi hosuma gitmedi. Sen genede bi bak incele. Oyun performansi daha iyi olacagi kesin ama kamera, tasarim, elde tutus icin bi xa modelini de incele. Ben vatan comp. goremedigim icin piyasada daha satilmiyor sandim ama dun mediamarkt'in sitesinde gordum. Teknosa da da varsa bir bak derim.

Tarayıcı666

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Teknosa'dan sonu xperia xa modeline bi baksana gelmismi oraya. Sony xperia xa media markt da 1400 tl ye satiliyor. Reeder p10s ile ayni islemci ile geliyor xa. Mediatek helli p10. Aralarinda kucuk ama oyun performansini buyuk olcude etkileyecek bir unsur var. P10s 1080p ekran ile geliyor sony xa 720p. Bu aslinda bir dezavantaj gibi gozukebilir ama oyle degil. Cunku xa daha dusuk cozunurluge sahip oldugu icin daha iyi oyun performansi vericek. Ama xa'nin ram'i 2gb olmasi hosuma gitmedi. Sen genede bi bak incele. Oyun performansi daha iyi olacagi kesin ama kamera, tasarim, elde tutus icin bi xa modelini de incele. Ben vatan comp. goremedigim icin piyasada daha satilmiyor sandim ama dun mediamarkt'in sitesinde gordum. Teknosa da da varsa bir bak derim.
Xperia XA-nin bataryası hakkında olumsuz haberler ve videolar gördüm,bir araştır istersen.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Xperia XA-nin bataryası hakkında olumsuz haberler ve videolar gördüm,bir araştır istersen.
2300 mah batartyasi vardi galiba mediatek eger hala guc kullanimi hakkinda kendini duzeltmediyse pil suresi iyi olmaz. Ama 1400 tl'ye sd615 li bir cihazdan daha iyi performans sergileyecektir. Benim bu cihaz ile ilgili pil konusu degilde ram konusu biraz tereddutte birakiyor. Cunku stock android kullanan cihazlar bile artik 3gb ram ile gelirken bunun 2gb ram ile gelmesi dogru olmamis. Benim begenmedigim nokta o oldu. Pil konusu bir power bank ile halledilir once bir performans ve kamera konusunda iyi olmasi gerek.

Reaksiyon puanı
16,128
iphone se küçük değil ki alınası var iphone 6 tokatlar o...

Tarayıcı666

Asistan
Reaksiyon puanı
21
2300 mah batartyasi vardi galiba mediatek eger hala guc kullanimi hakkinda kendini duzeltmediyse pil suresi iyi olmaz. Ama 1400 tl'ye sd615 li bir cihazdan daha iyi performans sergileyecektir. Benim bu cihaz ile ilgili pil konusu degilde ram konusu biraz tereddutte birakiyor. Cunku stock android kullanan cihazlar bile artik 3gb ram ile gelirken bunun 2gb ram ile gelmesi dogru olmamis. Benim begenmedigim nokta o oldu. Pil konusu bir power bank ile halledilir once bir performans ve kamera konusunda iyi olmasi gerek.
Evet kagiz uzerinde iyi bir performansi olmasi gerek,fakat ben bir cok yerde oyle duydum.Sanirim optimizasyonla ilgili bir sey olsa gerek,belki de gelecekde guncellemeyle duzelir.