Akrabalarımla nasıl ilişki kurabilirim? Yardım edin.

Patakutepatapata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
15 yaşındayım. Ben eskiden çekingendim. Sosyal fobim vardı. Ve bunlar yüzünden çevrem beni hep kötü, soğuk, çelimsiz, ezik olarak tanıdı. Arkadaşlar arasında yine iyiydim ama akraba konusunda çok kötüyüm. Akrabalarım benden soğumuştu artık. Beni unuttular desem yeridir. Son 2-3 ayda bu huylarımı yendim artık çekingen filan değilim. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Akrabalarım beni şuan kötü, kimseyle konuşmayan, ezik, tuhaf biri olarak tanıyor. Akrabalarımla artık iyi görüşmek onlara iyi davranmak kırılan kalplerini onarmak istiyorum. Ben o kadar çekingendim ki yolda yürümeye bile bazen korkuyordum herkes bana bakar diye. Ama artık şükür aştım bunları. Ne etmeliyim nasıl başlamalıyım da akrabalarımın gönlünü alayım, sevilen, ilgi gösterilen biri olayım bilemiyorum, lütfen bir iki çift laf yazar mısınız. gerçekten ihtiyacım var.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
BİZ SENİ ÇOK SEVİYORUZ ! İlk öncelikle zaten bu huyunu yenmişsin madem akrabanlarınla görüşmek istiyorsun buna yavaştan başla yavaş yavaş sohbetlere dahil olmaya çalış yüzünden tebessüm eksik olmasın o zaman da akrabalarının sana karşı tavrı az çok değişecektir... Bundan başlayabilirsin kötü biri olmadığını da kanıtlamış olursun zaten...... Neler olup bitti sonra anlatırsın biz buradayız...

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Öncelikle başlıklarımızı konu içeriğine uygun seçelim ve tamamı büyük harfle olmamalı.

Yardım konusuna gelince çekingenligin geçtiyse tatlı minik espiriler yaparak insanları güldürebilirsin. Onlarda senin sıcak kanlı olduğunu düşünürler. Ayrıca mütavazilik çok önemli.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Bir psikoloğa danışmanı öneririm.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
15 yaşındayım. Ben eskiden çekingendim. Sosyal fobim vardı. Ve bunlar yüzünden çevrem beni hep kötü, soğuk, çelimsiz, ezik olarak tanıdı. Arkadaşlar arasında yine iyiydim ama akraba konusunda çok kötüyüm. Akrabalarım benden soğumuştu artık. Beni unuttular desem yeridir. Son 2-3 ayda bu huylarımı yendim artık çekingen filan değilim. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Akrabalarım beni şuan kötü, kimseyle konuşmayan, ezik, tuhaf biri olarak tanıyor. Akrabalarımla artık iyi görüşmek onlara iyi davranmak kırılan kalplerini onarmak istiyorum. Ben o kadar çekingendim ki yolda yürümeye bile bazen korkuyordum herkes bana bakar diye. Ama artık şükür aştım bunları. Ne etmeliyim nasıl başlamalıyım da akrabalarımın gönlünü alayım, sevilen, ilgi gösterilen biri olayım bilemiyorum, lütfen bir iki çift laf yazar mısınız. gerçekten ihtiyacım var.

Merhaba,kendine güvenmen çok önemli.insan kendine güvendiği zaman çekingenliğini içe kapanıklı vb kırar.
Bu yüzden kendine güven aşıla.Önemli gördüğün alanlarda kendini azda olsa geliştir.

Akrabalar ile yakınlaşmak konusunda sana katılmıyorum.İnsanın başına genel olarak ne geliyor ise akrabalardan geliyor.
Ben doğduğum şehirde değilim ve 1,2 si dışında ki onlarda kuzenlerim hiç bir akrabam ile görüşmüyorum.Gayet mutlu ve huzur içinde yaşıyorum.Arkadaş çevrem geniş , daha çok yabancılar ile iyi arkadaşlıklarım var.Ve sosyal aktiviteleri önemsiyorum.
Farkı bir yaklaşım olacak ama akrabalarından çok arkadaş çevreni iyi oluşturman taraftarıyım.Kendini de eğitmelisin bence.
Bu eksiklik değil bence.Zaten sen birşeyleri başarınca herkes tarafından takdir göreceksin.Akrabaların sana ulaşacak.
Yıllardır görüşmediğim akrabalarım borç istiyor iş istiyor vs... Benimkisi belki de farklı bir örnek.

Sağlıcakla kal...

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Bence rahat ol. İnsanlara kendini zorla sevdiremezsin bunu bil. Ancak daha önce utandığın için konuşmadığını belirtirsen konu çözülür bence olay yanlış anlama gibi geliyor. Ayrıca akraba ile arkadaş olmak da güzeldir lakin kritik nokta doğru kişiyi seçebilmek. :)