AKP'nin eğitim karnesi

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

AKP iktidarında en çok eleştirilen konulardan biri eğitim politikaları.2002'den bugüne yedi farklı isim Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturdu, her gelen bakan eğitim sistemini en az bir kez değiştirdi.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
isaril basınına göre, ingiliz abd pkk ermeni yunan euro basınına göre filan fişman :D ... Aynı tırı vırı propaganda, algı oyunları ve senin de bunlara aracılık etme faaliyetlerin ;) proje hep aynı ...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
isaril basınına göre, ingiliz abd pkk ermeni yunan euro basınına göre filan fişman :D ... Aynı tırı vırı propaganda, algı oyunları ve senin de bunlara aracılık etme faaliyetlerin ;) proje hep aynı ...
pisa testlerinede israil yunan pkk ajanları girip sabotajmı yaptı ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Maşallah, günün 24 saati iş başındasın. Asgari ücret bari veriyorlar mı?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Akp nin eğitimde genç partinin verdiği vaatleri uygulayıp güzel bir politikayla başlasa da eline yüzüne bulaştırdı. Hele ki şu özel okul muhabbeti v.s.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Haha süper ya bu forum. Siyaset bölümünün açılmasına karşıydım ama. Çok eğlenceli geliyor bana.

Ya arkadaş ille bir yere monte edceksiniz ha. Otpor, illuminati, yahudi cemaatlerini de ekleyin lütfen.

Biraz milli olun milli. Mahallenizi eleştirin diyorum. Hala vır vır vır.

Devam edin böyle.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Haha süper ya bu forum. Siyaset bölümünün açılmasına karşıydım ama. Çok eğlenceli geliyor bana.

Ya arkadaş ille bir yere monte edceksiniz ha. Otpor, illuminati, yahudi cemaatlerini de ekleyin lütfen.

Biraz milli olun milli. Mahallenizi eleştirin diyorum. Hala vır vır vır.

Devam edin böyle.

pisa sonuçlarınıda mason israil ajanları sabote etmiş herhalde

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bunlara göre herkes TR'ye karşı. Herkes bize düşman. Herkes taraflı. En iyiyi onlar bilir. Ama hata yapınca "Allah affetsin" derler.

Oldu yahu.

bu işte 18 senelik indoktrinasyonun sonuçları

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Hadi ordan.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
AKP öncesi eğitim sistemi nasılmış?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
pisa testlerinede israil yunan pkk ajanları girip sabotajmı yaptı ?
Bu teste girenlerin yarısı senin gibi olsa ortalamanın altında kalırız tabii. Okuduğunu anlama sende yok kendi dilini yazma büyük küçük harflere dikkat etme yok noktalama işaretlerine dikkat etme yok. Matematik desen sayılardan paradan haberin yok. Milyar TL ile Milyon TL kıyaslayan karşılaştıran adamsın sen.
Bence eğitimde devlet kadar ailelerinde şuçu var. Video dikkatli izlenirse eğitime olan yatırım sürekli artıyor 14 milyar TL'den 147 milyar TL'ye çıkmış. Okul sayısı 14 milyon öğrenci için 43 bin derslik var iken 18 milyon öğrenci için 67 bin derslik olmuş. Aileler çocuklarını okula yollarken körlemesine git çalış olmamalı az üstlerine düşmeliler. Zayıf olduğu dersler konusunda üstüne düşmeliler gerekirse ek ders kurs vb yerlere göndermeliler. Ayrıca eleştireceğim diğer bir konu öğretmenler. Bir kere atandımı öğretmene denetleme yok emekli olana kadar nasıl ders anlatıyor iyi bir öğretmen mi öğrencilere birşey öğretebiliyor mu hiç kimse sorgulamıyor bile. Öğrenmenlerde boşlamış ben 4-5 bin TL maaşımı alırım banane ister anlasınlar ister anlamasınlar kafasında. Devamsızlık yapanmı varmış dersten kalan mı varmış umurlarında olmuyor.
Bİz liseye giderken bile erkek olsun kadın olsun 65-70 yaşını geçmiş emeklilik çağı 2. tura koşan insanlar vardı genç ve dinamik eğitimcilere ihtiyaç var. Ayrıca sınıfta kalma bence kesinlikle olmalı. Hatta okulda atılma bile olmalı. ( Ama okuldan atılan okulu açıktan bitirmek zorunda olacak. En az lise diploması almayana ne ehliyet verecen ne evlenme hakkı ne mal mülk sahibi olma hakkı tarzı kısıtlamalar getirmeli )

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bu teste girenlerin yarısı senin gibi olsa ortalamanın altında kalırız tabii. Okuduğunu anlama sende yok kendi dilini yazma büyük küçük harflere dikkat etme yok noktalama işaretlerine dikkat etme yok. Matematik desen sayılardan paradan haberin yok. Milyar TL ile Milyon TL kıyaslayan karşılaştıran adamsın sen.
Bence eğitimde devlet kadar ailelerinde şuçu var. Video dikkatli izlenirse eğitime olan yatırım sürekli artıyor 14 milyar TL'den 147 milyar TL'ye çıkmış. Okul sayısı 14 milyon öğrenci için 43 bin derslik var iken 18 milyon öğrenci için 67 bin derslik olmuş. Aileler çocuklarını okula yollarken körlemesine git çalış olmamalı az üstlerine düşmeliler. Zayıf olduğu dersler konusunda üstüne düşmeliler gerekirse ek ders kurs vb yerlere göndermeliler. Ayrıca eleştireceğim diğer bir konu öğretmenler. Bir kere atandımı öğretmene denetleme yok emekli olana kadar nasıl ders anlatıyor iyi bir öğretmen mi öğrencilere birşey öğretebiliyor mu hiç kimse sorgulamıyor bile. Öğrenmenlerde boşlamış ben 4-5 bin TL maaşımı alırım banane ister anlasınlar ister anlamasınlar kafasında. Devamsızlık yapanmı varmış dersten kalan mı varmış umurlarında olmuyor.
Bİz liseye giderken bile erkek olsun kadın olsun 65-70 yaşını geçmiş emeklilik çağı 2. tura koşan insanlar vardı genç ve dinamik eğitimcilere ihtiyaç var. Ayrıca sınıfta kalma bence kesinlikle olmalı. Hatta okulda atılma bile olmalı. ( Ama okuldan atılan okulu açıktan bitirmek zorunda olacak. En az lise diploması almayana ne ehliyet verecen ne evlenme hakkı ne mal mülk sahibi olma hakkı tarzı kısıtlamalar getirmeli )
Abi sen kendi kafandaki hikâyeleri masalları anlatma gerçekleri anlat istatistik yalan söylemez yüzbin lerde öğrenci kaldıysa suç u sistemde ara

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
O sistemi zamanında sizinkiler batırdılar. Biz kurtarmaya çalışıyoruz. Eskiden 5. sınıf ilk okul sonrası herkes okulu bitirmiş sayılıyordu. O beş sene boyunca da anca okuma yazmayı öğrenebiliyordu. Kendi ailene sor bakalım, o zamanlarda okumak nasılmış. Şimdi geleceğe dönük eğitim veriliyor. Onu da senin kafan almıyor.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
O sistemi zamanında sizinkiler batırdılar. Biz kurtarmaya çalışıyoruz. Eskiden 5. sınıf ilk okul sonrası herkes okulu bitirmiş sayılıyordu. O beş sene boyunca da anca okuma yazmayı öğrenebiliyordu. Kendi ailene sor bakalım, o zamanlarda okumak nasılmış. Şimdi geleceğe dönük eğitim veriliyor. Onu da senin kafan almıyor.
evet 18 senede defalarca sistemi değiştirerek kurtarmaya çalışıyorsun

sonuç:yüzbinlerce öğrenci sınavda matematik ve fen çözemiyor

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Biz her sene yeni gelişmelere uyum sağlıyoruz. Eskiden İnkılap tarihinde tutukluk yapılıp kalınmıştı.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Biz her sene yeni gelişmelere uyum sağlıyoruz. Eskiden İnkılap tarihinde tutukluk yapılıp kalınmıştı.
hangi gelişme ?

pisa sonuçlarında türkiye dünya ortalamasının çok altında
sınavlarda 1 milyona yakın çocuk sayısal yapmakta zorluk çekiyor
yine ciddi bi rakam barajı geçemiyor

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Bunun nedeni, çocukların derslere odaklanamaması. Çünkü okullardaki öğretim görevlileri sürekli yönetim ile ideolojik nedenlerle çatışıyorlar. Ve çocuklara da kendi siyasi görüşlerini dayatıyorlar.. Memurların çoğu solcudur. Akp zamanında hepsini temizleseydi, bböyle olmazdı. Toplumsal barışı sağlayacağız diye hep pazarlık içinde oldukları için, o solcu öğretmenler gençlerimizin hatyatını çaldılar. Üstelik hiç bir şekilde kendilerini geliştirme kabiliyetine de sahip değiller. Hep eski kafadalar. Bak, sonucunu kendinde gör.

Mxns

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Etmenler çok. Mesela Mesleki eğitim dediler bunu hep tamirci seviyesinde tutarak insanları kısıtladılar.
Mühendislik ve bilim odaklı insan az yetiştirildi. Sistem en başından bozuk MEB müfredatının Pentag10 tarafından dizayn edilmesine kadar gider ucu.