Akıllı TV'den İnternete Nasıl Bağlanılır?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar merhaba. Geçtiğimiz günlerde http://www.vestel.com.tr/vestel-smar...7-ekran-led-tvbu Smart TV'yi satın aldık. Şimdi sizlere bir sorum olacak. Bildiğiniz gibi Smart TV'ler internete kablolu/kablosuz bağlanabiliyor. Bu TV'de her ikiside mevcut. Fakat ethernet kablosu TV'ye yetişmediği için takamıyorum. Servis Wi-Fi adaptörü ile internete girebileceğimi söyledi.

Merak ettiğim konu şu; http://www.vatanbilgisayar.com/Netwo...spx?I_ID=64036 Bunun gibi bir Wi-Fi adaptörü alsam TV'ye taksam hem o adaptör sayesinde hem TV'den hemde telefonumdan internete bağlanabilir miyim?

Yani TV'ye taktığım adaptör sayesinede Wi-Fi çekim alanını büyütmüş olacağım. Oturma odasındainternet pek güçlü çekmiyor. Adaptör sayesinde böyle bir şey yapabilir miyim?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7

hknolmz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba

Anlamadığım konu şu. Modeminiz kablosuz modem ise tv nin bu modemi görmesi gerekmez mi?Tv nin wifi özelliği varsa adaptöre gerek yok sanırım?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba

Anlamadığım konu şu. Modeminiz kablosuz modem ise tv nin bu modemi görmesi gerekmez mi?Tv nin wifi özelliği varsa adaptöre gerek yok sanırım?
Haklısınız ama Vestel'in bizdeki ürününde dahili Wi-Fi alıcısı yok. Ama ethernet girişi var. Doğan olarak harici adaptör almamız gerek.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Merhaba

wi-fi için ayrı kart gerekiyor, ayrı bir satış tekniği bize 2.ye para harcatıyorlar

Şimdi ben bu adaptörü alsam onun çekim alanı ile telefonumdan internete daha güçlü bir şekilde girebilir miyim? Yani hem TV hem telefon o adaptörün internetine bağlanacam?
hayır tvye takacağınız alet sadece tvnizi modeme bağlamanıza yarar, odadaki wi-fi kalitesi gene aynı kalacaktır.

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
wi-fi için ayrı kart gerekiyor, ayrı bir satış tekniği bize 2.ye para harcatıyorlar

hayır tvye takacağınız alet sadece tvnizi modeme bağlamanıza yarar, odadaki wi-fi kalitesi gene aynı kalacaktır.
Hadi yaa :/ Kötü oldu bu. Bende bir an sevinmiştim bir taşla iki kuş vururum diye ama yemedi :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bnde senin gibi sevindim ama sonra bi türlü baglanamdım yapcak bişe yok o aparatıda alcaz artık :wink: