Akıllı telefon tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

geek Mortalite

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben üniversiteye yeni başlayacağım için bir takım ihtiyaclarım var tabiki bunların başında takdir edersinizki telefonda geliyor fazla bir telefon bilgim olmadığı için sizden yardımını istiyorum ben aşağıda maddeler halinde kısmen özelliklerinden ve bütcemden bahsedicem bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Özellikler;
1- Şık bir görüntüsü olmalı.
2- Şarjı 1 günü götürse yeter benim için.
3- Fazla oyun oynamıyorum değil hatta hiç oyun oynamıyorum o yüzden oyunlarla fazla bir işim yok alacağım telefonunda öyle ekstra bir özelliği olması gerekmez oyunlar için.
4- Ekranı net olması lazım sanırım ips ekran dedikleri olay oluyordu yinede illa ips olcak diye bir şartım yok netliği güzel olması benim için ön planda.
5- Hızlı ve kasmaması gerekiyor.
6- Kamerası net olması önemli bir detay.
7- Son olarak da bütcemden bahsediyim 2000-3000 tl arası bir bütcem var tavsiyelerinizin bu aralıkta olmasını tercih ederim.
8- Ha dersenizki kardeşim tam senin istediğin özelliklere sahip ama 2000 liradan daha düşük oda olur tabiki illa 2000 ve 3000 arası olmak zorunda değil eğer bu özellikleri barındıyor ve fiyatıda uygunsa neden olmasın.
9- Dipnot olarak düşmek istiyorum şuan iPhone 6S düşünüyorum şık görüntüsünün yanında sunduğu performansı da katarak tabiki bu telefon hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim açıkcası.

Lütfen her türlü fikirlerinizi yazın olumlu olumsuz hepsini değerlendireceğim çünkü iyi bir telefon almam gerek muhtemelen bu hayatımın son olmasada sondan bir önceki telefonu olma olasılığı yüksek. Hepinize şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,811
Sony Xperia X alabilirsiniz ama bataryası biraz zayıf .

LG G5 alabilirsiniz batarya biraz zayıf ve kullanıcı yorumları iç açıcı değil gibi . Kullanıcı yorumlarını okumanızda fayda var .

Note 5 alabilirsiniz ön kamera zayıf kalmış .

Lg V10 alabilirsiniz ön kamera zayıf kalmış ama çekimlerde nasıl olabilir bilmiyorum . Kullanıcı yorumlarını okumanızda fayda var .

Galaxy S6 Edge alabilirsiniz ama ön kamera zayıf kalmış ve sd kart desteği yok sanırım. Varsa da ben bilmiyorum kusura bakmayın .

Benim size önerebileceklerim bunlar .

*Batarya zayıf kalmış dediklerim 3000 mAh altıdır 2800 civarlarıdır o kadar büyütmeye gerek yok . Ben sadece bilin istedim .

*Ön kamera zayıf dediklerim 5 mp kameradır .

*Kullanıcı yorumlarını okumanızı da tavsiye ederim (hepsinin) .

Yardımcı olduysam ne mutlu :)

0749

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu sondan bir önceki telefonum olacak diyorsan iphone 6 plus veya paran varsa 6s plus al. Uzun süre kullanım için iphone daha iyi bence madem paranız var. Şuan s3 kasılıyor mesela ama iphone 4s'te sıkıntı yok. Android kısmından da önerebileceğim tek telefon htc 10. Nispeten daha uzun gider diğerlerine göre.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,802
j2 al, hm hesaplı, hem kullanışlı. Büyük modellerinden daha kararlı. Artan paranla tatile çıkarsın.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
O fiyat bandında alabileceğin EN İYİ 3 telefon: Htc 10, S7 Edge ve iPhone 6s. Hepsinin senin istediğin özelliklerden bazılarında eksi tarafları var. Bu 3 telefon da en az 2-2.5 sene kasmaz donmaz.

Htc 10: Eline alınca sağlamlık hissi veriyor ve gayet şık bir telefon. Şarjı 1 günü çıkarır diye düşünüyorum. Ekranı güzel ama bir amoled kadar değil bence. Kamerası güzel. Ön kamerasında da OİS var. Bu bir avantaj diğer telefonlara göre. Ses konusunda ise Htc' nin üstüne tanımıyorum. Gerek boomsound hoparlörleri gerek de kulaklığı.
Diğer 2 telefona göre +' ları:
+ Ses özellikleri ve kulaklığı
+ Sense arayüzü
+ Ön kamerada OİS olması
+ Sağlamlık hissiyatı
+ Pil performansı

S7 Edge: Eline alınca sanki yere düşerse paramparça olucakmış gibi hissediyorsun :). Güzel bir tasarımı var bence. Edge ekran telefona hava katmış. Ekranı amoled ve güzel. Kamerası da iyi. Htc 10' un kamerasından daha iyi bence. S7 Edge' in tek eksi tarafı ileriki zamanlarda TouchWiz' den dolayı kasmalar, şişmeler olup olmayacağının pek garantisi yok. Ama 2-2.5 yıl rahat kasma olmadan paşalar gibi kullanacağını düşünüyorum S7 Edge' i.
+ Edge ekran
+ Arka kamera
+ Always on özelliği
+ Su geçirmezlik özelliği

iPhone 6s: 6s' e gelicek olursak şık bir telefon. Şıklık, güzellik görecelidir ama bu 3 cihazın 3' ü de kendi çaplarında şık cihazlar bence. Bir Htc 10 kadar sağlamlık hissi vermiyor ama S7 Edge kadar düşünce kırılacakmış gibi hissettirmiyor. Retina ekranı başarılı. Kamerası bu 2 telefonun gerisinde kalıyor fakat iPhone 6s' in 2015' de tanıtıldığını unutmayalım. Pil performansı diğer 2 telefondan bariz bir şekilde geride kalıyor. iPhone alırsan bunu göz önünde bulundurarak al. Fakat günümüzde şarj olayının çok sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. 1001(bin bir) çeşit power bank var. Uzunu kısası incesi kalını... Bu powerbanklerden birini seçip rahat edebilirsin. Bu 3 telefondan stabilite ve uzun süre boyunca en ufak arayüz kasmaları olmadan kullanabileceğin ve ömrü en aşağı 3-4 yıllara uzanan telefon iPhone 6s. Şayet "Plus" modelini alırsan arka kameranda OİS desteği olucak (4K video kayıtlarında OİS gerekli bir şey) ve de pil performansın artacak.
+ Uzun kullanımda stabil kalması
+ Sade arayüz
+ Mac ile süper ikili olmaları.
+ Müşteri memnuniyetine önem vermeleri

"Hayatımın son olmasada sondan bir önceki telefonu olma olasılığı yüksek." Bu cümlenden sonra benim önerim iPhone 6s ailesinden birini kesin alman yönünde olacaktır. Bu 3 telefon arasında hatta bütün telefonlarla karşılaştıracak olursak en uzun güncelleme desteği ve uzun süre boyunca stabilitesini koruyacak cihazlar çıkaran marka Apple' dır. iPhone 6s almaya karar verirsen de "Plus" modelini alman senin faydana olacaktır. Hem arka kameraYa OİS eklenmiş olucak ve de pil performansı bir tık artacak. Alacağın hiçbir telefon iPhone kadar uzun süre stabil bir şekilde götürmez seni. Ancak Htc yaklaşabilir bu konuda Apple' a. Fakat bir iPhone kadar değil. Uzun kullanım istiyorsan iPhone ve Htc dışında telefonlara bakma derim. Şayet bekleyebilirsen de iPhone 7' yi bekle. Güncel cihaz her zaman daha iyidir kanaatindeyim.

Son düzenleme:

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar uzun uzun anlatmışlar ama sizin yazdığınız yorumdan zaten etliye sütlüye karışmak istemediğiniz belli. İOS da böyle bir sistem. Hem stabil hem uygulama çeşitliliği yüksek ama çok da detaylı değil. iPhone 6 bile alsanız sizi en az 3 sene götürür. Plus modelleri önermiyorum çünkü hem gereksiz büyük hem de normal seriye göre daha fazla yavaşlayacaklar güncelleme geldikçe -bakınız 6 plus-. Ama bataryada ise pluslar bayağı avantajlı.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,379
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben üniversiteye yeni başlayacağım için bir takım ihtiyaclarım var tabiki bunların başında takdir edersinizki telefonda geliyor fazla bir telefon bilgim olmadığı için sizden yardımını istiyorum ben aşağıda maddeler halinde kısmen özelliklerinden ve bütcemden bahsedicem bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Özellikler;
3- Fazla oyun oynamıyorum değil hatta hiç oyun oynamıyorum o yüzden oyunlarla fazla bir işim yok alacağım telefonunda öyle ekstra bir özelliği olması gerekmez oyunlar için.
4- Ekranı net olması lazım sanırım ips ekran dedikleri olay oluyordu yinede illa ips olcak diye bir şartım yok netliği güzel olması benim için ön planda.
7- Son olarak da bütcemden bahsediyim 2000-3000 tl arası bir bütcem var tavsiyelerinizin bu aralıkta olmasını tercih ederim.
8- Ha dersenizki kardeşim tam senin istediğin özelliklere sahip ama 2000 liradan daha düşük oda olur tabiki illa 2000 ve 3000 arası olmak zorunda değil eğer bu özellikleri barındıyor ve fiyatıda uygunsa neden olmasın.
9- Dipnot olarak düşmek istiyorum şuan iPhone 6S düşünüyorum şık görüntüsünün yanında sunduğu performansı da katarak tabiki bu telefon hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim açıkcası.

Lütfen her türlü fikirlerinizi yazın olumlu olumsuz hepsini değerlendireceğim çünkü iyi bir telefon almam gerek muhtemelen bu hayatımın son olmasada sondan bir önceki telefonu olma olasılığı yüksek. Hepinize şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

6S 64GB al 6-7 sene kullan güzel kardeşim

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,379

Özellikler;

Batarya performansı istediği için ben onu yazmamıştım :)

İkimizin ortak kararı 6S Plus al ... :D

geek Mortalite

Asistan
Reaksiyon puanı
117
İkimizin ortak kararı 6S Plus al ... :D
Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim paylaşımlarınızdan dolayı plus daha iyidir haklısınız ama hem fiyat açısından hemde büyük telefonlardan hoşlanmadığımdan dolayı alırsam eğer plus alcağımı düşünmüyorum onun yanında şu konuyada değinmek istiyorum birde aklımda lg g5 modeli var bu telefon hakkında neler düşünüyorsunuz?

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
İPhone 6s yada s7 öneririm. Diğer modellere bakma bile

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,379
Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim paylaşımlarınızdan dolayı plus daha iyidir haklısınız ama hem fiyat açısından hemde büyük telefonlardan hoşlanmadığımdan dolayı alırsam eğer plus alcağımı düşünmüyorum onun yanında şu konuyada değinmek istiyorum birde aklımda lg g5 modeli var bu telefon hakkında neler düşünüyorsunuz?

G5 istenilen performansı sergileyemedi diye düşünüyorum satış bakımından. Yani buradaki kullanıcı yorumlarına da bakabilirsin ama ben senin yerinde olsam 3000 tl verme imkanın varsa HTC 10 alırım. Daha stabil, daha dayanıklı bir telefon gibi duruyor.

Ama stabilite açısından her türlü apple öneririm. 6S al yanına bir de powerbank al senden mutlusu olmaz.

geek Mortalite

Asistan
Reaksiyon puanı
117
İPhone 6s yada s7 öneririm. Diğer modellere bakma bile
Hocam s7 de almak istemememin sebebi hem fiyatı hemde samsungların bu hafıza olayı bana çok ters benim şuanki telefonumdan bi önceki telefonum iphone 5 di şuan mecburen bir android telefona dönmek zorunda kaldım ve telefona birşey indiremiyorum desem yeridir indirdiklerim telefon hafızasına gidiyor ver her yeni yüklemede bişey silmek zrunda kalıyorum resmen rezillik iphone u da bu yüzden tercih ediyorum yani indiriyosun direk bitiyo anladınmı yok hafıza ya aktar yok şu yok bu derddi tasası yok o yüzden android telefonlara karşı bi negatif düşüncem var yani ısınamıyorum bir türlü.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,379
Hocam s7 de almak istemememin sebebi hem fiyatı hemde samsungların bu hafıza olayı bana çok ters benim şuanki telefonumdan bi önceki telefonum iphone 5 di şuan mecburen bir android telefona dönmek zorunda kaldım ve telefona birşey indiremiyorum desem yeridir indirdiklerim telefon hafızasına gidiyor ver her yeni yüklemede bişey silmek zrunda kalıyorum resmen rezillik iphone u da bu yüzden tercih ediyorum yani indiriyosun direk bitiyo anladınmı yok hafıza ya aktar yok şu yok bu derddi tasası yok o yüzden android telefonlara karşı bi negatif düşüncem var yani ısınamıyorum bir türlü.

Anlaşıldı sen 6S alacaksın sadece hafızasını düşün. 16 mı 64 mu ? :D

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Hocam 32 GB hafıza var. İndirdiğin şeyleri çok kolay bulabilirsin,hafıza sorunu falan yok. Ayriyeten Htc 10 ve iPhone 6s den daha ucuz bi cihaz. Silmek zorunda kalmassin. Diğer türlü de sadece 6s öneririm. Küçük istersen 5 se performans canavarı

geek Mortalite

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Hocam 32 GB hafıza var. İndirdiğin şeyleri çok kolay bulabilirsin,hafıza sorunu falan yok. Ayriyeten Htc 10 ve iPhone 6s den daha ucuz bi cihaz. Silmek zorunda kalmassin. Diğer türlü de sadece 6s öneririm. Küçük istersen 5 se performans canavarı
Hocam 5 se leride düşündüm fakat dedim ya son olmasada sondan bir önceki telefonum olabilir diye almışken biraz gündemde olan bir telefon almak istiyorum yani " 7 çıktı sen halen 5 kullanıyosun " gibi bir muhabbetle karşılaşmak istemiyorum :) Onun dışında demişsin ya geniş bir hafıza sı var diye silmek zorunda kalmassın diye şimdi atıyorum tamamen şuan 32 gb telefonun hafızası 32 sd kart hafızası yani 64 gb kullanmak varken sırf beceremediğimizden neden 32 gb kullanmaya razı olupta kalan 32 gb ı yok sayalım diye düşünüyorum ben şuan aklımda birinci sırada 6s var dediğim şeylerden yola çıkarak sürekli iphne 6s e çıkıyor yolum :)

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,379
Hocam 5 se leride düşündüm fakat dedim ya son olmasada sondan bir önceki telefonum olabilir diye almışken biraz gündemde olan bir telefon almak istiyorum yani " 7 çıktı sen halen 5 kullanıyosun " gibi bir muhabbetle karşılaşmak istemiyorum :) Onun dışında demişsin ya geniş bir hafıza sı var diye silmek zorunda kalmassın diye şimdi atıyorum tamamen şuan 32 gb telefonun hafızası 32 sd kart hafızası yani 64 gb kullanmak varken sırf beceremediğimizden neden 32 gb kullanmaya razı olupta kalan 32 gb ı yok sayalım diye düşünüyorum ben şuan aklımda birinci sırada 6s var dediğim şeylerden yola çıkarak sürekli iphne 6s e çıkıyor yolum :)

Al güzel kardeşim al. TRT zammından sonra ben vazgeçtim sen vazgeçip almamazlık yapma git al