Aimim Berbat Yazım Çirkin Yemek Yerken Döküyorum,Doğuştan Solak İken Sağ Elle Yetiştirmişler

OxyWyre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar,ben solağım.Doğuştan beri böyle,fakat çocukluktan beri sağ elimi kullanmayı öğretmişler.Yemek yerken çok döküyorum,yazım çok çirkin,her gün en az 50 adet sakarlık yaşıyorum aimim berbat,heray en az 3-4 şey kırarım.Ve ben ilkokul 3-4 te fark ettimki ben aslında solakmışım,ve ben ilk mouse ile tanıstıgımda sol elim gitmisti mousa fakat ablam sol elle mouse kullanmaz diyerek sağ ele alıstırmıs.Nasıl sol elimi gelistirebilirim? Acil tüyo lütfen.

Yörük+

Asistan
Reaksiyon puanı
89
Arkadaşlar,ben solağım.Doğuştan beri böyle,fakat çocukluktan beri sağ elimi kullanmayı öğretmişler.Yemek yerken çok döküyorum,yazım çok çirkin,her gün en az 50 adet sakarlık yaşıyorum aimim berbat,heray en az 3-4 şey kırarım.Ve ben ilkokul 3-4 te fark ettimki ben aslında solakmışım,ve ben ilk mouse ile tanıstıgımda sol elim gitmisti mousa fakat ablam sol elle mouse kullanmaz diyerek sağ ele alıstırmıs.Nasıl sol elimi gelistirebilirim? Acil tüyo lütfen.
Sol elini kullan??

OxyWyre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Daha önceden sağ kas grubu sola göre daha iyiydi o sorunu düzelttim fakat,bunu düzeltemedim.Sağ elim cok titriyor oynatırken kıt diye ses cıkıyor,elimi zamanında cok zorladılar galiba bundan.Ama sol elde sıkıntı yok cok güzel mouse kullanabiliyorum titremiyor bile elimi milimlik derecelerle bile oynatabilirim.Fakat 3d oyunlarda cevirme vesaire zor oluyor ve yazı olayına hala geçemedim :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sol elini kullan??
Ben de sol elimi daha detaylı kullanamadıgım icin yazdım bunu :mad: Eger cinsel icerikli yazdıysan cinselliğe tokum.

Claynt

Doçent
Reaksiyon puanı
96
Bende de aynı durum var sol elimi bağlamışlar küçükken sağ ile alışayım diye, sonuç ne peki, sol elle yemek yiyorum sağ elle mouse kullanıyorum, sağ ayağımla top oynuyorum :D el becerisi 0. Takma kardeşim el becerisi olmayan işlere takıl

Yörük+

Asistan
Reaksiyon puanı
89
Daha önceden sağ kas grubu sola göre daha iyiydi o sorunu düzelttim fakat,bunu düzeltemedim.Sağ elim cok titriyor oynatırken kıt diye ses cıkıyor,elimi zamanında cok zorladılar galiba bundan.Ama sol elde sıkıntı yok cok güzel mouse kullanabiliyorum titremiyor bile elimi milimlik derecelerle bile oynatabilirim.Fakat 3d oyunlarda cevirme vesaire zor oluyor ve yazı olayına hala geçemedim :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de sol elimi daha detaylı kullanamadıgım icin yazdım bunu :mad: Eger cinsel icerikli yazdıysan cinselliğe tokum.
Yok kardeşim sakin ben sadece nasıl geliştirebilirim demissin ironi yaptım sol elini kullan dedim cinsellik falan aklımın ucundan geçmemişti bu gün forumdakiler hep bir gergin ne oldu size

OxyWyre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bende de aynı durum var sol elimi bağlamışlar küçükken sağ ile alışayım diye, sonuç ne peki, sol elle yemek yiyorum sağ elle mouse kullanıyorum, sağ ayağımla top oynuyorum :D el becerisi 0. Takma kardeşim el becerisi olmayan işlere takıl
Genelde her yöne atılırım,futbol dersen futbol,kodlama tasarım,vesaire yeteneğim de az bucuk vardır ama cok baskı aldım bu yönden,insan icinde yemek yiyemiyorum hala,yazım cirkin oldugu icin cocukken ögretmenim dövmüstü.Cok travmalarım var ve ben bunaartık son vermek istiyorum.Civi yazısı doktor yazısı derken bardak kırmak derken biirton sorun varken olmuyor iste.

Yörük+

Asistan
Reaksiyon puanı
89
Genelde her yöne atılırım,futbol dersen futbol,kodlama tasarım,vesaire yeteneğim de az bucuk vardır ama cok baskı aldım bu yönden,insan icinde yemek yiyemiyorum hala,yazım cirkin oldugu icin cocukken ögretmenim dövmüstü.Cok travmalarım var ve ben bunaartık son vermek istiyorum.Civi yazısı doktor yazısı derken bardak kırmak derken biirton sorun varken olmuyor iste.
Valla inşallah çözersin bu sorunu başkan yani bilgim olan bir konu olsa yardımcı olmak isterdim ama malesef yani ben şakasına demiştim cinsellik falan aklımın ucundan geçmemişti kırdıysam özür dilerim

Claynt

Doçent
Reaksiyon puanı
96
Baya aynıyız aslında ha :D benim de yazım leştir, bilinçsiz ebeveynler olunca böyle oluyor ne olursa olsun beli doğrultmak lazım ama

Reaksiyon puanı
5,164
Sana şöyle söyleyeyim bizim aille tamamen solak. Bende solağım tabi. Şundan eminim ki solak olsan kimse sana yazıda falan sağ eli kullandırtamaz. Kullanamazsın yani...

Açıkcası yemeği sağ elle yerim bilgisayarıda aynı şekilde sağ elle kullanırım. Bugüne kadar dökme sorunu yaşamadım. Eğer yemek yerken döktüğünüzü düşünüyorsanız kaşığınızı az doldurabilirsiniz.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545

Yeğenim de Sizin Gibi Doğuştan Solak idi ve Bizde Onu Sağlak Yetiştirdik Fakat Bu Saydıklarınızın Yarım Tanesini Bile Yaşamadı Şikayet Etmedi ve ALLAH Nazardan Saklasın Çokta Başarılıdır.

Solaklığı Benimsemek veya Alışmak Bi Yana Bence Durup Nerede Hata Yaptığınızı Sorgulamak Olmalı. Sağ Elin Kullanımını Nasıl Geliştirebilirim Olmalı vs. Çok Zorlanırsanız Bir Uzmana Görünmekte Fayda Var.

Reaksiyon puanı
10,549
Bizim köyün eski adı solaklar şimdi ki adı melekşesolak bizde sulalece solağız çoğu ışte 2 eli de kullanabiliyoruz.

Sana önerim bir günlük aktiviteni incele sağ ve sol elinle yaptiklarini not al küçük bir kağıda. Bu yaptığın listeye bakarak hergün işleri ters yapmaya çalış. Örneğin suyu sol yemeği sağ ile tüketiyorsan yemeği sol suyu sağ elle tuket. Mouse kullandığın eli değiştirmeni pek önermem bu yetenekten ziyade alışkanlık yıllardır kullanıyorsun dokunma. Mouse kalitesi , mouse hassasiyeti, ivmelenme gibi konuları arastir bunlarla alakalı bir problemin olabilir elinle olduğunu zannetmem. Hassasiyeti düşürür düşürmez profesyonel olmayacaksın zamanla alışman alıştıkca düşürmen ise yarayacaktır.
Yazı olarak alışmak için ilk okulda bol bol çizgi cektirirlerdi şimdilerde nasıl bilmem sayfa sayfa çizgi çekerdik. Birde daire cizmeye calis gerekirse pergelle başla sonra parayla ciz sonra boşta cizmeye calis. Evdeysen bu aralar düzenli çalış. Hem beynininde loblari arasında etkileşim artacak zeka ve kabiliyetlerin daha cok gelişecektir.
Tabi sol ele tamamen adapte olsan bile sağ eli bırakma beynin içinde çok iyi antrenman olur