ailenizde kullanılan araç + ve - yönleri

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Edit:2017 dacia duster 4*4 110 hp full paket
+: Fiyatı gerçekten çok uygun (du) maalesef bununda fiyat uçtu
Performansı gayet yeterli ve güzel
Az yakıyor
Yedek parça ucuz
-: şase çok kıytırık en ufak kazada dagilir gibi
Malzeme kalitesi sert plastik kıytırık
Yüksek hızlarda araba hiç güven vermiyor
Virajlarda yana yatma hissi veriyor

Transporter t4 2.4 75 beygir babamin iş arabasi
Ben bunun hakkinda ne yazayım ki xd araç el arabasina dondu iyice??

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Merc Vito 2000 model 2.2 Cdi

+ Her kullanıma uygun. İster aile arabası ister koltukların hepsini çıkar yük taşı.
+ Motor hacmine göre çok ekonomik. Maksimum 9 litre Dizel yakar ağır kullanımda.
+Biraz becerikliyseniz parçaların tamiri çok basit.

- motor bölümüne el bile sokamazsınız. Her taraf sıkışık. Motor kayışını söküp takmak için Sağ tekerleği ve motorun sağ tarafını söküp yeniden toplamak gerek. Sorun çıkınca Elimiz gözümüz alıştı diye hızlıca tamir yapıyoruz artık :)

-Arabanın genel kullanımda performans iyi Ama fren performansı Hiçte iyi değil.
Fren yolu uzun yani.

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952

+ Her kullanıma uygun. İster aile arabası ister koltukların hepsini çıkar yük taşı.
+ Motor hacmine göre çok ekonomik. Maksimum 9 litre Dizel yakar ağır kullanımda.

- motor bölümüne el bile sokamazsınız. Her taraf sıkışık. Motor kayışını söküp takmak için Sağ tekerleği ve motorun sağ tarafını söküp yeniden toplamak gerek. Sorun çıkınca Elimiz gözümüz alıştı diye hızlıca tamir yapıyoruz artık :)

Fren yolu uzun yani.
Kaç beygir araban

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Edit:2017 dacia duster 4*4 110 hp full paket
+: Fiyatı gerçekten çok uygun (du) maalesef bununda fiyat uçtu
Performansı gayet yeterli ve güzel
Az yakıyor
Yedek parça ucuz
-: şase çok kıytırık en ufak kazada dagilir gibi
Malzeme kalitesi sert plastik kıytırık
Yüksek hızlarda araba hiç güven vermiyor
Virajlarda yana yatma hissi veriyor

Transporter t4 2.4 75 beygir babamin iş arabasi
Ben bunun hakkinda ne yazayım ki xd araç el arabasina dondu iyice??
O gülerek anlattığın T4 elindeki Dusterdan daha sağlam araçtır :) eğer 2.5TDİ 102PS olanından olsaymış babanda ne demek istediğimi daha iyi anlardın :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fren yolu uzun yani.
Vito güzel araç ancak aşırı gürültülü motora sahip ve ne yazık ki Mercedes serilerinin yüz karaları olarak seçildi döneminin rakibi Transporterlar solladı geçti vitoları ben kullandım zamanında 2004 modelini 119CDİ VİP çok güzeldi rahattı ama malzeme kalitesi olarak bana çok düşük gelmişti

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Ford Connect 2012 GLX 110'luk modeli. Kaç kuruş yakıyor hesaplamadım ama şehir içi full depo ile fazla km yapmıyor şehirler arası bir depo ile bayağı gidiyor. Parçaları pahalı. Malzeme kalitesi güzel. Bagajı biraz ufak fazla yük koyamıyorsunuz. Arka koltukları yatırırsanız bagaj hacmi bayağı büyüyor. Motoru güzel gaza basınca hemen uçuyor araba 6.vites hani bana hani bana diyor. 5 vites yetmiyor bunlara. Daha önce de 2015 model yeni kasa connect vardı en full olan modeli onu fazla kullanmadan satmıştık içime oturmuştu cam tavanına kadar her şey vardı.

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Ford Connect 2012 GLX 110'luk modeli. Kaç kuruş yakıyor hesaplamadım ama şehir içi full depo ile fazla km yapmıyor şehirler arası bir depo ile bayağı gidiyor. Parçaları pahalı. Malzeme kalitesi güzel. Bagajı biraz ufak fazla yük koyamıyorsunuz. Arka koltukları yatırırsanız bagaj hacmi bayağı büyüyor. Motoru güzel gaza basınca hemen uçuyor araba 6.vites hani bana hani bana diyor. 5 vites yetmiyor bunlara. Daha önce de 2015 model yeni kasa connect vardı en full olan modeli onu fazla kullanmadan satmıştık içime oturmuştu cam tavanına kadar her şey vardı.
Aynı kasayı kullandım en güzel kasalardan biridir güç tork herşey yerinde 6.vitesi istiyor ve çok yakıyordu. Parçaları gayet ucuzdu Ford ve Fiat grubunun parçaları yerli olduğundan uygundur. Kütük gibidir arkası makaslı olduğundan arka koltukta oturanlara böbrek taşı düşürtür fena değildir aslında ama yeni kasaları çok çok daha güzeldir bence

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Aynı kasayı kullandım en güzel kasalardan biridir güç tork herşey yerinde 6.vitesi istiyor ve çok yakıyordu. Parçaları gayet ucuzdu Ford ve Fiat grubunun parçaları yerli olduğundan uygundur. Kütük gibidir arkası makaslı olduğundan arka koltukta oturanlara böbrek taşı düşürtür fena değildir aslında ama yeni kasaları çok çok daha güzeldir bence

Parçaları pahalı hocam. Yeni kasa süper zaten 6 vites manuel vardı bizde 1.5 motor onunda tek sorunu hepsinde varmış hatta yokuşta ilk 1.viteste kalkarken bayılıyordu araba neredeyse stop ediyordu mecburen deviri yükseltip kalkman gerekiyordu. O sorunu çözdüler mi bilmiyorum.

Reaksiyon puanı
16,128
yok tavanbay her yere yaya gidiyorum ... süre umrumda değil.

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Parçaları pahalı hocam. Yeni kasa süper zaten 6 vites manuel vardı bizde 1.5 motor onunda tek sorunu hepsinde varmış hatta yokuşta ilk 1.viteste kalkarken bayılıyordu araba neredeyse stop ediyordu mecburen deviri yükseltip kalkman gerekiyordu. O sorunu çözdüler mi bilmiyorum.
Pahalı olan parçaları nelerdi ? Connect ve Doblonun parçaları ucuzdur çünkü PSA grubuna göre