Soru Ailem istediğim bölümü seçmemi istemiyorlar burda oku diyorlar

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
409
anne sözü dinle

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Kendi kararını ver. Başkasına danışma.

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719
Hayatı sen yaşayacaksın tabi istediğini yap ama aileni de üzme

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Abilerinin korkusu, Annen giderse donlarını yıkayacak kimse olmayacak.
Anne'nin arzusu, artık ememkli ve istediği gibi gezebilir.
Seni düşünen yok aslında.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Abilerinin korkusu, Annen giderse donlarını yıkayacak kimse olmayacak.
Anne'nin arzusu, artık ememkli ve istediği gibi gezebilir.
Seni düşünen yok aslında.
Hahaah haklı annemde yeni yer yeni çevre istiyor peki bu durumda istegime devam mı edeyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yüreğinin götürdüğü yere git.
Yürekle gidilen yol bazen şaşırtıyor ama mantıkla baktığında şuan ki netlerime istediğim yer mantıklı

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Hahaah haklı annemde yeni yer yeni çevre istiyor peki bu durumda istegime devam mı edeyim?

Yürekle gidilen yol bazen şaşırtıyor ama mantıkla baktığında şuan ki netlerime istediğim yer mantıklı
Yurt'da kal, Annene bağımlı kalma. Ben askerden sonra eve dönmedim. Her yavru kuş yuvadan uçmak zorunda. Kendi hayatını kurmak zorunda.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Yurt'da kal, Annene bağımlı kalma. Ben askerden sonra eve dönmedim. Her yavru kuş yuvadan uçmak zorunda. Kendi hayatını kurmak zorunda.
Peki bu kızlar içinde geçerli mi biz erkekler bir saatten sonra bağımsız kalıyoruz kuzenim de oda tek kız abileri var onun yurtta kalmasını işkence görüyorum ailesiyle yaşasın işte? Başka yerde ne olacak ki

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Peki bu kızlar içinde geçerli mi biz erkekler bir saatten sonra bağımsız kalıyoruz kuzenim de oda tek kız abileri var onun yurtta kalmasını işkence görüyorum ailesiyle yaşasın işte? Başka yerde ne olacak ki
Kızlar niye yurtta kalamasın? Onun da mı aynı sorunu var? Belki çamaşır/ütü v.s konularında senden daha rahat eder.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Kızlar niye yurtta kalamasın? Onun da mı aynı sorunu var? Belki çamaşır/ütü v.s konularında senden daha rahat eder.
Bizim aile genel bırakmıyor ya ayrı eve çıkıyorlar yada aile ile kalıyorlar yurtlara pek sıcak bakılmıyor 4 kişiyle 8 kişiyle nasıl aynı odada kalacaksınız bilmem ne vs

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
Bizim aile genel bırakmıyor ya ayrı eve çıkıyorlar yada aile ile kalıyorlar yurtlara pek sıcak bakılmıyor 4 kişiyle 8 kişiyle nasıl aynı odada kalacaksınız bilmem ne vs
Odaların 8 kişilik olduğunu nereden biliyorsun? Ev'de de genelde 3-4 kişi birlikte kalınıyor.

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719
İstediğin bölüm nedir?

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719
Almanca öğretmenlgi yada edebiyati puanım yeterse İspanyolca da olur
bir arkadaş olarak göreyim dersen bu iki bölümde bence çok iyi bölümler değil. Mesleğe daha kolay atılacak bölümler seçebilir veya akademisyen olmak için adım atacağın bölümlere yönelebilirsin.

Heyzj

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Hayatı sen yaşayacaksın dinleme abilerini karışamazlar sana.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
bir arkadaş olarak göreyim dersen bu iki bölümde bence çok iyi bölümler değil. Mesleğe daha kolay atılacak bölümler seçebilir veya akademisyen olmak için adım atacağın bölümlere yönelebilirsin.
Sizce hangi bölüm? Ben şahsen İngilizceyi ve almancayı hatırı sayılır şekilde biliyorum çok bir farkı yok ama üniversitede ne olur bilmiyorum

Hayatı sen yaşayacaksın dinleme abilerini karışamazlar sana.
Hocam büyük ihtimalle kendileri için diyorlar annem vs benim arkamda yoksa

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719
Sizce hangi bölüm? Ben şahsen İngilizceyi ve almancayı hatırı sayılır şekilde biliyorum çok bir farkı yok ama üniversitede ne olur bilmiyorum

Formasyon kalktı ingilizce okuyup öğretmen olamıyorsun. Bunun gibi birçok problemi var İngilizce okumanın. Yurt dışına gittiğinde de bir ayrıcalığın olmayacak bilemedim.

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719

Formasyon kalktı ingilizce okuyup öğretmen olamıyorsun. Bunun gibi birçok problemi var İngilizce okumanın. Yurt dışına gittiğinde de bir ayrıcalığın olmayacak bilemedim.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
E peki diğer diller benim bildiğim hala formasyon var

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719
E peki diğer diller benim bildiğim hala formasyon var
formasyon tamamen kalktı diye biliyorum hocam. Hatta akademi bölümlerine giden arkadaşlarım yatay geçiş denediler veya tekrar sınava girip başka bölümlere yerleştiler.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
formasyon tamamen kalktı diye biliyorum hocam. Hatta akademi bölümlerine giden arkadaşlarım yatay geçiş denediler veya tekrar sınava girip başka bölümlere yerleştiler.
Hocam bende hala var diye düşünüyorum her an değiştiği için insan kestiremiyor bende formasyon derdi olmasın diye öğretmenlik istiyordum dil öğrendikten sonra tercümanlık mi öğretmenlik mi edebiyat mi fakültesinden mezunsun zaten bakmıyorlar kabiliyetin çok daha önemli.

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719
hocam rehberlik yönelebileceğiniz bir alan olabilir. Türkiye hem çok turistik hem de tarihini bilen adam akıllı pek çok insan yok.

mehmet_1244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
hocam rehberlik yönelebileceğiniz bir alan olabilir. Türkiye hem çok turistik hem de tarihini bilen adam akıllı pek çok insan yok.
Turizm ve rehberlik mi? Peki ingilizce Almanca yada başka dil okusam rehber olamaz mıyım? Hocam ben batıdaki üniversite için Almanca diyorum taktir edersiniz ki herkes İngilizce seçiyor o yüzden random üniversiteler bile çok yükseldi puanı ben doğunun ücra köşesinde üniversite istemiyorum haksız miyim? Aileme bu yüzden Almanca istiyorum diyorum ama beni anlamıyorlar puanım yetmiyor ben ne yapabilirim yetse bile ben başka dil bilirim

Sefa Akbudak

Profesör
Süper Moderatör
Yönetici
Emektar
Reaksiyon puanı
719
Hocam doğuda okumama kararında haklı olabilirsiniz. Ama batıda okumak için de ileride işinize yaramayacağını düşündüğünüz ve ailenizi külfete sokabilecek bölümleri de tercih etmeyin