Ağrı kesici canından etti!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jibbs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ekli dosyayı görüntüle 7835
Aydın’da evlilik hazırlığı yapan 21 yaşındaki Gaye Deniz, boynundakiağrı için bir gazlı içecekle birlikte içtiği ilacın ardından fenalaşarak hayatını kaybetti.

Söke’deki bir seramik fabrikasında çalışan Gaye Deniz, geçen pazar günü ziyaratine gittiği Didim İlçesi’ndeki bir yakının evinde, saat 17.00 sıralarında, boynundaki ağrı nedeniyle kolayla birlikte kas gevşetici ilaç içti.
İlacı içtikten bir süre sonra midesi bulanıp fenalaşan Deniz, Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Nefes borusunun tıkanması nedeniyle beynine oksjijen gitmediği belirlenen genç kız, buradaki ilk müdahalenin ardından Söke-Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.İki ay sonra yapılacak düğününün hazırlığında olduğu öğrenilen talihsiz genç kız, yoğun bakım ünitesine alındı.
Doktorların müdahalerine rağmen ertesi gün, Deniz’in beyin ölümü gerçekleşti. Makineye bağlanan Deniz, dün gece yaşamını yitirdi. Genç kızın cenazesi kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.Deniz’in hastane önünde umutla bekleyen ailesi, yakınları ve nişanlısı Musa Binici acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Deniz’in cenazesinin ailesini oturduğu Söke’ye bağlı Özbaşı Köyü’nde, yarın toprağa verileceği öğrenildi.
Kaynak. DHA

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Zamanlamaya bak 5dk önce agrı kesici içmiştim şimdi haberi okudum işaretmi acaba:wink:

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kas gevsetici demisler agri kesici mi oluyo ki onlarda ?
sonra bogazi tikanmis diyolar onun agri kesici oldugu iddia edilen ilacla ne alakasi var onu da anlamadim.
hap bogazinda mi kalmis ? kaldiysa kendisi dahil kimse farketmemis mi ?
karman corman bi haber neyin ne oldugu net aciklanmamis :P

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ayyy yaa Allah rahmet eylesin bana da mail gemişti bir ara hapları direk yutun çiğnemeden diye bazıları zararlıymış o yuzden direk yutmak gerekiyormuş ne kadar dogru bilmiyorum ama

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
her hapın belirli bir parçalanma süresi var. bu zamanı ayarlamak için ilaç fabrikaları hap içine farklı maddeler koyuyorlar(kemik tozu sanırım). bu süreleri de mide benzeri ortamda test ediyorlar. eğer 1 mg'lık hap kana 30 dakikada yavaş yavaş karışması gerekiyorsa 1mg/30dk= 0.03 mg/dk, yani dakikada 0.03 mg o ilaçtan almalıdır. siz bunu dakikada 0.5 hatta 1 mg'a çıkarırsanız?