Agira Jiyan Evinamın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan risale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
http://www.youtube.com/watch?v=BPe4__fTydg&feature=related

Evinamın

Tîrejên rojê, ciya dibire

Ava cem û kanî, zinar dihelîne
Berbanga sibê, xem direvînim
Evîna min, Welatê mine

Disgotin: Ji kezebê da birîndarim
Ji dil de ez evîndarim
Bi qêrîn û bi hawarim
Evîna min, Welatê mine

Carna dikeve, xewnên seva
Dimirciqîne, hêstrên cava
Dibe sitran, di nav dev û lêvan
Evîna min, Welatê mine

Disgotiin: Ji kezebê da birîndarim
Ji dil de ez evîndarim
Bi qêrîn û bi hawarim
Evîna min, Welatê

Aşkım

güneş ışıkları dağı ikiye ayırır
soğuk kaynak suyu kayalari eritir
sabaha karşi dertlerimi bitirir
aşkım ülkemdir

disgotin yine dediler)yürekten yaraliyim
kalpten aşığm
dertsiz tasasızım
aşkım ülkemdir

sabah uykusuna girdğinde
gözlerdeki yaşı kurutur
söylemeye başlar agız ve dudaklarından şarkılarını
aşkım ülkemdir

disgotin:yürekten yaraliyim
kalpten aşığm
dertsiz tasasızım
aşkım ülkemdir

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Müzik güzelmiş.:)

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Moderatör arkadaşım güzel ama mesuliyetli.Her bir şarkı en az yarım saatimi aldı.Neredeyse kare kare inceledim.Özellikle ana dili kürtçe olan bir yakınımla.
Doğunun müzikleri çok güzel temiz olanlarını kenara koyuyorum ama ne yazıkki çoğuna politika bulaştırmışlar ve probaganda amacı gütmüşler yani kliplerde onlarsız verecek tekniğimde ne yazıkki yok.
Siteniz çok büyk.Son 50 sayfayı inceledim.En ufak en uzak bir kabilenin müziği veya en büyük bir orkestranın kaydı mevcut.Birkaç tanede kürtçe ekleyeyim dedim ama çok zahmetli.
Bu tür müzik kaydedecek arkadaş varsa temiz olması şart.Yasal yaptırımları çok ağır.
Verdiklerimdende hiç bir arkadaş endişe etmesin.Temizlerinden buldukça eklerim.

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Rice ederim.Beğendinizse ne mutlu

23Numara

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Açıkcası ben daha güzel bekliyordum ama ne yapalım üzerinde emek var .Elinize sağlık

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bu bir yöresel ezgi.Değişik sanatçılar değişik klipler var ama burada yayınlanamaz.Burada yayınlanacak olan temiz problemsiz olmalı .
Araştıracağım o yöremin ezgilerinede yer vereceğim.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Klip güzel şarkıda öyle. Ama orjinalini " Hemdem - Evinamın " diye bir grup söylüyor ve onlar çok daha güzel yorumlamışlar . Bulursam temiz bir video buraya eklerim. Onlardan dinlemenizi de öneririm... Selametle

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Klip güzel şarkıda öyle. Ama orjinalini " Hemdem - Evinamın " diye bir grup söylüyor ve onlar çok daha güzel yorumlamışlar . Bulursam temiz bir video buraya eklerim. Onlardan dinlemenizi de öneririm... Selametle
Aslında pc me klipsiz indiriyorumda youtubeden sadece müzik indirilebilirmi bilmiyorum.

alone_soul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
emeğine sağlık.bu tür paylaşımlar olmalı tabii.herkes kendinden bi parça görmek ister kendi kültürünü yansıtan herşey mutlu eder insanı.avrupada yolda bi iki türkçe kelime bile birilerinden duyunca hoşunuza gider.bu başkaları için farklı olmaz.kim ne istiorsa aynıdır duygular.türkü için farklı kürdü için farklı deil.

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
emeğine sağlık.bu tür paylaşımlar olmalı tabii.herkes kendinden bi parça görmek ister kendi kültürünü yansıtan herşey mutlu eder insanı.avrupada yolda bi iki türkçe kelime bile birilerinden duyunca hoşunuza gider.bu başkaları için farklı olmaz.kim ne istiorsa aynıdır duygular.türkü için farklı kürdü için farklı deil.

Kardeşimizin şu yanıtına bakarmısınız.İnsanlar hep bu duyguları taşısalar acaba yine huzursuzluk çıkarmı.
Yani birbirine katlanmak değil,olduğu gibi kabul etmek.Bir ayrım yapmadan.Turanımız o kadar büyükki.
İnanırmısınız belki şemmame nin klibi sizde oyun,neş'e duyguları uyandırmıştır.Ama bende ;bir köy düğünü hayal ederim .O analarımın kardeşlerimin günler önce hazırlığı.O özenle diktirdikleri elbiseler.O kar gibi tülbentleri.O içten halayları işte bunlar gözümü yaşartmaya yeter.Bir doğu türkistan veya kırgız ezgiside aynıdır bizim için.Bizden bizim kültürümüzden hayatımızdan.Bilirizki oyunlar dahi hayatımızdan parçadır.
Siteniz böyle güzel duygular taşıyan arkadaşlarla dolu.
Teşekkür ederim.:flowers::flowers::flowers: