Ağdan dosya paylaşım sorunu ACİL

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar laptopumdan ev bilgisayarına aktarmam gereken yaklaşık 60-80 gb veri var. Laptopta Vista yüklü, Ev bilgisayarında ise xP yüklü.
Ağ ayarlarını yaptım aynı çalışma grubuna aldım ama laptoptan ev bilgisayarını görüyorum ancak girmek istediğimde kullanıcı adı ve şifre soruyor. Ev bilgisayarından bir kullanıcı daha açtım ve şifre verdim ama laptop tekrar o kullanıcı ve şifre girince "kullanıcı adı veya şifre yanlış" diyor. Zaten laptoptan ev bilgisayarını görmem mühim değil çünkü orda işim yok. Ama ev bilgisayarından laptopu göremiyorum. Vistada yapılı olan ayarlar

2i8y70i.jpg

Sağ üs tarafta özelleşter basınca seçili olan ayar "ortak" değil , "Özel" .

Bütün ayarları eksiksiz yapmama rağmen xpden laptopu bir türlü göremedim arada modemi kaldırıp direk ikisini birbirine bağladım ama gene olmadı varmı acaba bunun bi çözümü???

Teşekürler.

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşım ilk olarak iki makineyi birbirine bağlarken Crossover kabloya ihtiyacın var.
Direk olarak patch kablo ile bağlayamazsın.

Xp yüklü olan makinen de masa üstünde boş bir klasör oluştur...

Sonra araçlar menüsünden resimde işaretlediğim yeri seç...

2pzmjpg.jpg

Oluşturmuş olduğun klasörde sağ tuş ile tıklayıp, Paylaşım ve Güvenlik yazana tıkla, açılan pencerede Ağ Paylaşımı ve Güvenlik altında bulunan her iki kutucuğu da işaretle ve Uygula ardından da Tamam'a bas...

Sonra laptop da masaüsütünde bulunan Ağ simgesine çift tıkla...

Masaüstü bilgisayarın orada görünecektir, ona çift tıkladığın zamanda paylaştırmış olduğun klasör görünecektir...

Bu klasör üzerinden dosyalarını taşıyabilirsin...

Umarım yardımcı olur...

Kolay gelsin...

Saygılar...

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
aynı nşey için dün bende uğraştım laptoptan ev bilgisayarın atacaktım bir türlü yapamadım. Şifre istediğinde ise senin yaptıklarını yaptım ve olmadı. Bir yerde guest hesabı açık olmalı ve guest hesabının şifresi ile giriş yapın diyordu bide guest hesabı üzerinnden dene bakalım olacak mı