Ağ kurma ve ağları görme problemi

grafibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kablosuz ağ bağlantısı açmaya çalıstım fakat yapamadım. En sonunda ağı diğer bilgisayardan kurdum bu seferde ağı görmedi gizli ağ olarak gösterdi. Resimdeki gibi manuel olrak bağlanmayı denedim yine olmadı. Burda manuel olarak kurduğum ağı nerde görebilirim? Bilinen seçenekleri denedim.

Foto:

http://www.upload.gen.tr/uploads/A/TB8Zk-Adsiz.jpg

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bütün kurmuş olduğun ağları kaldır ve elle ip adresi verdikten sonra kurulumu yaparsan bir sonuç elde edersin düşüncesindeyim

grafibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bütün kurmuş olduğun ağları kaldır ve elle ip adresi verdikten sonra kurulumu yaparsan bir sonuç elde edersin düşüncesindeyim

Ağı görebilsem bulabilsem nerde olduğunu kaldırcam ama bulamıyorum ki gözükmüyor?

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kablosuz ağ bağlantısı açmaya çalıstım fakat yapamadım. En sonunda ağı diğer bilgisayardan kurdum bu seferde ağı görmedi gizli ağ olarak gösterdi. Resimdeki gibi manuel olrak bağlanmayı denedim yine olmadı. Burda manuel olarak kurduğum ağı nerde görebilirim? Bilinen seçenekleri denedim.

Foto:

http://www.upload.gen.tr/uploads/A/TB8Zk-Adsiz.jpg

Öncelikle Genel Bir Tekrar Yapalım;
Önce Cihazların Çalışma Grubunda Olduğuna emin Olalım.
Cihazların İsimleri Farklı Olduğuna Emin Olalım.
Sonra Bağlandığımız İnternet Router(Modem) Aynı Ağ'da Olmayı ayarlayalım Win 7 için Ağ Paylaşım Merkezinden Sol Bölümde Geliştirilmiş ağ yapılandırmasını seçip Ortak ağ 'nın Şifre ile korunmasını kapatalım
tıkladığınızda ortak ağ kısmından aşağı indiğinizde şifre bölümü görünecektür ağ Paylaşımını aç işaretinide tıklayalım
daha sonra Kullandığınız modem'i bilgilerini çekelim cmd açıp ipconfig Yazın Modem ip 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 olabilir Örnektir
ağ ayarlarına gelip özelliklerden tcp/Ipv4 açıp ip verelim
iki secenekte manuel elle olacak
önce makinamıza bir ip verelim
Unutmadan Modem İpnize Göre İp vereceğiz Modem İp'niz 192.168.2.1 çıktı ise vereceğiniz ip nin 3. kısmı 2 olacaktır. son kısmı 100 olan yer ise makina ip'si
192.168."2".100
Eğer Modem ip'niz 192.168.2.1 çıkmış ise veya başkası ise
2. olan alt ağ maskesi kendiliğinden verdiği 255 le başlayan olacaktır.
3. Kısım için ise Modem Router İp mizi verelim
192.168.2.1
Şimdi DNS Ayarınıda 8.8.8.8
8.8.4.4 Yapıp kaydedelim.
daha sonra Bilgisayarıma girip C Sağtıklayıp paylaşıma açalım ve tüm izinleri işaretleyelim. NOT : BU İŞLEM SADECE ANA MAKİNA İÇİN YAPILMASI VERİMLİ KILACAKTIR.

Aynı İşlemleri diğer ağ girecek paylaşımda bulunacak ve haberleşme yapacak pc içinde yapalım Tek fark Makina IP'si 100 Değilde 101 Yapalım. Her Makina İçin Ip'niz 1 Artacak 101,102,103 ... diye gidecek.

TCP/IPV4 Ayarları Bu Şekilde Olmalı.

Ana Makina.
192.168.2.100
255.0.0.0 NOT: ALT AĞ MASKESİ SINIF SINIFTIR! BU yüzden kullanılan İnternet ve ağ Bunu 255.255.255.0 veya 255.255.255.255 Diye Verebilir OTOMATİK Verilen Ayar Sizin İnternet ve Ağınız İçin Seçilmiştir.
192.168.2.1

8.8.8.8
8.8.4.4