• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ağ bağdaştırıcı seçimi

Trizantem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.
Forumda aradım fakat alakalı bir konu bulamadım.

Benim masaüstü bilgisayarımda hem kablosuz hem kablolu ağım aktif durumda. İnternete kablosuz ağ ile, ofis içindeki cihazlara (fax, printer, scanner vb) kablolu ile bağlanıyorum.

Kablolu ağ aktif olmadığında son derece güzel ve kesintisiz internete bağlanabiliyorum. Fakat ne zaman etherneti aktif duruma getirsem internet bağlantım kopuyor ve bir daha bağlanmıyor.

Buna ne gibi bir çözüm bulabilirim? :crying:

Teşekkür ederim.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Benzer bir durum benim başıma gelmişti 4 network bağlantısı olan bir pc de internet çıkışında sıkıntı oluyordu. Bu sorunu İnternet Explorer daki internet seçeneklerinden Bağlantılar sekmesindeki yerel ağ ayarlarına proxy sunucusu girdim ve yerel adresler için proxy kullanma olarak işaretleyince çözdüm. (tüm tarayıcılar bu ayarları kullanır) Farklı bir yolu da olabilir. Benim yaptığım işlemi yapabilmen için bir proxy serverin olması gerekmekte. Aklıma gelen bu.

Ya da;

Yerel ağ ayarlarına sadece statik ip verip diğer wins, dns ve gateway ayarlarını yapma eğer bir sıkıntı olmayacak ise, bu durumda kablosuz ayarlarını kullanacaktır internete çıkmak için.

Bir dene bakalım. belki daha farklı çözüm üreten arkadaşlar da çıkabilir.