ADSL hesabını taşımak nasıl oluyor?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Reklam diyeceksiniz ama dostlar ben bunu cidden soruyorum sizlere. Sanırım en doğru alan da bu.

Her ne kadar iş yerinde TTNET kullansak da ben evde Biri ADSL kullanıyorum.

Türk Telekom'un duyurduğu yeni hızlar nedense sadece TTNET'te var. Biri'de ve diğerlerinde bu hızları göremedim. Oysa bu hızlardan yararlanmak istiyordum. Biri'yi aradım, bu hızlar bizde yok ve ne zaman geleceği de belli değil dediler.

Ben de mecburen TTNET'e geçmek durumundayım.

Az önce TTNET'i aradım ama onlar da telefon üzerinden değil bayiiler aracılığıyla yardımcı olacaklarını söylediler.

"En yakın ofis nerde" dedim, "Bilmiyoruz ama 118 18'i arayın" gibi saçma bir cevap verdiler. Artık ne işe yarıyorsa çağrı merkezindeki bayan arkadaş :)

ADSL hesabını taşıyan var mıdır? Nasıl bir yol izleniyor?

Şimdiden teşekkürler.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
TTnet'den Birinet'e taşırken tek nüfus cüzdanı yeterli olmuştu benim için. Sanırım tersi durum için de nüfus cüzdanı yeterli olur.

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bildiğim kadarıyla Nüfus cüzdanınız yada fotokopisi yeterli olur

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ADSL aboneliğini iptal ettirip Telefonla yada online başvuru yapabilirsin.
Taşımakla uğraşmaya ne gerek var :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
dostname, o şekilde bir de bağlantı ücreti girer afedersin :D

taşımanın avantajı sanırım bi 45 tl cepte kalıyor.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
"lauset, TTNET sana para mı verdi?"

hahaha

sakın yanlış anlamayın. yıllarca bana bu soru geldi de. bir de ben sorayım dedim millete.

ohh be rahatladım :D

şaka bir yana hemen bakıyorum en yakın yer nerdeymiş diye.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bu tür büyük kurumların her zaman sitelerinde Ofis,acenta,şube v.b adresleri vardır.

Yok abi ben her ay TTNET para veriyom.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
bence cep numaranı özel mesajla ttnetdestek'e gönderirsen yardımcı olur(!)
olamıyorsa bi yerlerde yanlış yapıyorsunuz demektir

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
bence cep numaranı özel mesajla ttnetdestek'e gönderirsen yardımcı olur(!)
olamıyorsa bi yerlerde yanlış yapıyorsunuz demektir

Ahahahahahaha bayılıyorum şu ttnetdestek'in klasik sözüne :mrgreen:

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
"lauset, TTNET sana para mı verdi?"

hahaha

sakın yanlış anlamayın. yıllarca bana bu soru geldi de. bir de ben sorayım dedim millete.

ohh be rahatladım :D

şaka bir yana hemen bakıyorum en yakın yer nerdeymiş diye.

en yakın ttnet noktası çeliktepede inönü caddesinde ..

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Smile adsl'den aradılar zaten geçmeyi düşünüyordum aradığınız iyi oldu vs. dedim. Ev telefonu annemin üzerineydi, yine de sizden teyit alınarak taşınabilir denildi teyidi verdim modem dahil.

Birkaç gün sonra hizmet sözleşmesini getirdiler nufus cüzdanı fotokopisi alındı hizmet sözleşmesi yapıldı ondan iki gün sonra ise modemi getirdiler. Modemi kablolu istedim 24 aylık sözleşmede aylık 1.50 krş. Arada TTNET de arayıp smile adslye geçmek istediğimin teyidini aldı benim için çok kolay oldu.

Ha kesinlikle extra hiç bir ücret alınmıyor hatta ilk 9 ay yarı fiyatına kullanıyorsunuz sonra normal ücret yansıyor.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bu nedenle tasinmak bence daha avantajli. Sevindigim diger olay da 24 aylik sozlesme yapmamis olmam. Tahmin ettim boyle bir sey olacagini.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Bu nedenle tasinmak bence daha avantajli. Sevindigim diger olay da 24 aylik sozlesme yapmamis olmam. Tahmin ettim boyle bir sey olacagini.

peki bu sözleşme yapmama konusunu diğer ttnet kullanmak zorunda olan arkadaşlar için açabilirmiyiz hakkı abi. diyelimki sadece ttnet var ve internet bağlatmak istiyorlar bağlatırken sözleşme yapmak istemiyorlar nası yapacaklar acaba müsaitsen arkadaşlar bilgilenebilir :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Taahhütlü sözleşme yaparsanız onların verdiği kampanyalardan faydalanabiliyorsun. Atıyorum mesela diyor ya ilk 6 ay 20TL sonrasında 45TL, eğer bu şekilde sözleşme imzalarsan genellikle 2 yıl taahhütlü olmuş oluyor ve eğer 2 yıl içinde kapatmak ya da taşımak falan istersen indirimli kullandığın ayların parasını ödüyorsun - ya da modem verdilerse sana, senden onun parasını alıyorlar. Bu şekilde taahhütlü sözleşme imzalarsan 2 yıl boyunca ya kullanacaksın ya da geri para ödeyeceksin demek oluyor.

Bunlarla uğraşmak istemiyorsan - diyorsun işte ben normal abonelik istiyorum. Kullandığım her ay mesela 8 mbit'e kadar 45TL ödeyeceğim, istediğim zaman iptal ettireceğim. Sen nasıl istersen onlardan onlar öyle yaparlar. Yani adsl aboneliği başlatırken söylemen yetiyor.

(Not: Yukarıdaki fiyat ve tarifeleri uydurdum.)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Taahhütlü sözleşme yaparsanız onların verdiği kampanyalardan faydalanabiliyorsun. Atıyorum mesela diyor ya ilk 6 ay 20TL sonrasında 45TL, eğer bu şekilde sözleşme imzalarsan genellikle 2 yıl taahhütlü olmuş oluyor ve eğer 2 yıl içinde kapatmak ya da taşımak falan istersen indirimli kullandığın ayların parasını ödüyorsun - ya da modem verdilerse sana, senden onun parasını alıyorlar. Bu şekilde taahhütlü sözleşme imzalarsan 2 yıl boyunca ya kullanacaksın ya da geri para ödeyeceksin demek oluyor.

Bunlarla uğraşmak istemiyorsan - diyorsun işte ben normal abonelik istiyorum. Kullandığım her ay mesela 8 mbit'e kadar 45TL ödeyeceğim, istediğim zaman iptal ettireceğim. Sen nasıl istersen onlardan onlar öyle yaparlar. Yani adsl aboneliği başlatırken söylemen yetiyor.

(Not: Yukarıdaki fiyat ve tarifeleri uydurdum.)

ttnet kullanıcak arkadaşlar açısından güzel bi açıklama olmuş :) şahsen kendim superonline kullandığım için hiç problemim yok :)

benbengil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Smile adsl'den aradılar zaten geçmeyi düşünüyordum aradığınız iyi oldu vs. dedim. Ev telefonu annemin üzerineydi, yine de sizden teyit alınarak taşınabilir denildi teyidi verdim modem dahil.

Birkaç gün sonra hizmet sözleşmesini getirdiler nufus cüzdanı fotokopisi alındı hizmet sözleşmesi yapıldı ondan iki gün sonra ise modemi getirdiler. Modemi kablolu istedim 24 aylık sözleşmede aylık 1.50 krş. Arada TTNET de arayıp smile adslye geçmek istediğimin teyidini aldı benim için çok kolay oldu.

Ha kesinlikle extra hiç bir ücret alınmıyor hatta ilk 9 ay yarı fiyatına kullanıyorsunuz sonra normal ücret yansıyor.

Amaan sen yandın be arkadaşım.1 yıldır smile dan çekmediğim kalmamıştı, dedim ki nihayet sözleşmem bitti artık ayrılayım.smile'ı aradım nereye ayrılıyorsun bin dereden su getirdiler 10 gündür uğraşıyorum yok bırakmadılar yakamı bu arada yeni faturada kakaladılar 64 TL cik.Hiçmi girmedin şikayet vara smile dan ayrılmak isteyenlerin başına neler geliyormuş.Bu arada ben yana yana nasıl kurtulurum diye forum forum gezerken kendilerinin olan(sanırsam)foruma yolum düştü bütün sinirim geçti bütün gece gülmekten uyuyamadım komik yazı bölümünde vermiştim ama galiba burası tam yeri.

http://www.smileabone.com/smileadsl/forum_posts.asp?title=smile_adsl_kapatmak&TID=506

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
ttnet kullanıcak arkadaşlar açısından güzel bi açıklama olmuş :) şahsen kendim superonline kullandığım için hiç problemim yok :)

Ben de süperonline kullanıyorum. 2-3 sene önce TTnet aboneliğimin iptali sırasında bu olayla karşılaşınca öğrenmiş oldum. Erken kapattırdığım için kampanyalı ayların parasını ve modem parasını ödemek zorunda kalmıştım. :hammer: