Adobe Premiere Pro CC 2019 Ön izleme Kasma Sorunu

LonySoraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Youtube adresim için videolar editliyorum. Kullandığım program Premiere Pro CC 2019 PC yeterince güclü olmasına rağmen ön izlemede sürekli kasıyor, görüntü donup ses ilerliyor. Dolayısıyla videoyu ön izleme yapamadığım için editte sorun yaşıyorum. Uygulamayı ilk açtığımda sorunsuz ön izleme ilerliyor fakat videoyu durdurup başlattığımda kasmalar başlıyor. Uygulamayı kapatıp açınca düzeliyor sonra yine aynı sorun oluyor. Uygulama orijinal, PC özellikleri aşağıdadır. Lütfen yardımcı olun.

- Anakart: MSI Z370 PRO GAMING
- İşlemci: İntel İ7 8086K 4.0 GHz
- RAM: 32 GB
- Ekran Kartı: MSI GTX 1080Tİ GAMING X TRIO 11GB GDDR5X
- Windows 10 Pro 64Bit

Not: Uygulama ön izlemesi 1/4 Kalitesinde buna rağmen takılıyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Bilgisayarda SSD mevcut mu? Mevcutsa Premiere Pro bu kısma mı yüklü?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Onu yazmayı unutmuşum evet SSD var Samsung 500GB Evo M.2 SSD ye kurulu.
Hocam şimdi sistem kusursuz. Performans alınmaması için tek neden yazılımsal gibi. Sürücülerini nasıl güncelliyorsunuz?

LonySoraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam şimdi sistem kusursuz. Performans alınmaması için tek neden yazılımsal gibi. Sürücülerini nasıl güncelliyorsunuz?
Bu iş için topladım zatende öbür edit programlarında bu sorun yok sadece premierede oluyor professionel iş için bunu kullanmak zorundayım uygulama ilk açıldığında kasma olayları olmuyor 2 3 dk zaman geçiyor birden başlıyor uygulamayı kapatıp açınca tekrar duzeliyor 1 dk içinde gene oluyor garip bir sorun bir türlü çözemedim. Sürücüler konusundada bir çoğu güncel gözüküyor.

İsaakcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
merhaba kasma sorununu çözebildinizmi acaba bende aynı problemi yaşıyorum. Msi gp73 i7 8750h 16gb ram 250gb ssd 1050ti ekran kartı

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Premiere Pro'nun 2018 yada 2017 sürümlerini denediniz mi hiç acaba ? Acaba bunlarda da sorun yapacakmı gibisinden ? Denemediyseniz deneyin bir derim. Program kaynaklı da sorun olabilir.

İsaakcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
merhaba 2019 kullanıyorum bazı transitions geçişler var onlar 2018 ile çalışmıyor. Mecburen 2019 kullanıyorum. bahsettiğim sorunu düzelttim ama yeni bir sorun ortaya çıktı. dynamic transitions kullanırken 16gb ram'in program hepsini kullanıyor ve sonunda çöküyor. çözemiyorum sorunu bir türlü. sürüm 13.1.4

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Adobe Premiere Pro 2019 çok az da olsa kullanmıştım ve sistemim 2200g li bir sistem ve hiç bir donma yaşamıyorum. Programın kendisinden kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca ram kapasitesi 8 gb ve ssd var.
ScreenHunter 123.png

ScreenHunter 124.png

Son düzenleme:

İsaakcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
donma sorunu dynamic transitions ve mogrt dosyalarını kullanmak istediğimde oluyor. aşırı ram tüketimi ve çökme. standart kullansam problem yok. işin içine efekt ve hareketli içerik girdimi program pert :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ScreenHunter 125.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

donma sorunu dynamic transitions ve mogrt dosyalarını kullanmak istediğimde oluyor. aşırı ram tüketimi ve çökme. standart kullansam problem yok. işin içine efekt ve hareketli içerik girdimi program pert :)
O kavramları ben pek bilmem ama arkadaşım bu konularda çalışıyordu ve o bu tür problemler yaşasaydı bana söylerdi, programı ondan alıp yüklemiştim :) Onun bi iki tane sistemi var ama benim bilgisayarda da denemişti, problem görmemişti. Yine de dediğiniz şeyleri bulup deneyeceğim :D

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Programın kendi efektlerini denedim kasma olabiliyor ama donma ve çökme yaşanmadı, fakat hareketli efektlerde zorlanıyor... Çok zorlu ve uzun dediğiniz türden efektlerde donma ve çökme de olabilir ama hazır şöyle güzel bir efekt dosyası bulamadım doğrusu :)

Biraz da acemiyim, o da diğer dava :D

İsaakcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
şimdi buradan size bir site önermiyim. size pm atayım ordan bakın :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Eğer ram kapasitesi ile ilgili bi sorun varsa ve sistemde ssd de varsa sanal bellek atamalısın, idare eder o zaman bence... Sanal bellek miktarını bellek miktarın kadar en azından ayarla.

İsaakcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
16gb ram var ssd var oda 120 gb boş alan 30gb var sanal bellek atarsam ssd nin ömrümü kısaltmış olurum

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Sanal bellek olarak otamatik yönet demişim, onu kapadım sistem çöker mi diye ama pek bi değişiklik olmadı, program yine zorlanıyor ama uzun süreli donma ve çökme olmadı.

İsaakcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bende normal kullanımda birşey yok işte. Zorlama dahi yok ama dediğim gibi diğer konular girince çöküyor :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bende normal kullanımda birşey yok işte. Zorlama dahi yok ama dediğim gibi diğer konular girince çöküyor :)
Aynen hocam demek ki siz bu alanda oldukça ilerlemişsiniz, benim açıkçası o kadar efekt bilgim yok. Haklı olabilirsiniz.