Adobe Apple'a Karşılık Verdi

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Apple'ın olaylı oyuncağı iPad yüzünden, üç büyük teknoloji şirketi bir birlerine soğuk savaş ilan etti. İşte Adobe'un Apple'a verdiği cevap.

iPad'in basın tanıtımından sonra ortaya çıkan olaylar bir türlü dinmiyor. Sıradan bir teknolojik, ürünü bir anda soğuk savaşlar başlatmasının arkasındaki en büyük neden ise ürünün popülerliği ve şirket yöneticilerinin duyarsız açıklamaları.
Apple'ın tablet ürününde Flash desteği bulunmaması, teknoloji tutkunlarının ikiye bölünmesine neden olmuştu. Ancak şirketin CEO'su Steve Jobs, gelen eleştirilerden ders almak yerine, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda üründeki noksanlığın Adobe'dan kaynaklandığını iddia etmişti.
apple-ipad-tablet-steve-jobsjpg-fd9049ca2d6b3208_large1264756506.jpg

Steve Jobs Google ve Adobe'a ateş püskürmüştü
Adobe kızgın ama iPad pazarından vaz geçmek istemiyor
Jobs'un Flash'daki hataların çözülmemesini tembellik ve işe yaramazlık olarak değerlendirmesi Adobe yöneticilerinin öfkelenmesine neden oldu.
Firmanın yetkililerinden Kevin Lynch blog'unda yayınladığı bir yazıyla Steve Jobsun açıklamalarını mizahla eleştirdi.
Lynch Flash'ın 15 sene önce aslında dönemin tablet PC'lerinde çalışması için dizayn edildiğini, ancak sektörün yetersizliği yüzünden programın farklı kulvarlarda ilerlemesine devam ettiğini belirtti.
Ayrıca yetkili, Jobs'un iddialarını asılsız olduğunu, eğer Apple kullanıcılarına değer verip de Flash için firmadan destek talebinde bulunursa Adobe'un seve seve yardım edeceğini de duyurdu.
:: Apple, Adobe ve Google savaşında hangi tarafı tutuyorsunuz?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

samichh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adobe haklı bence de eğer Apple bu kadar atıp tutacağına çözüm üretmek yolunu seçse Adobe elbette gerekeni yapacaktır. Gurur meselesi yapmış adamlar da :D

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Adobe pahalı ama kaliteli işler yapıyor.Gündem yaratma çabası,sende yazılımcısın sen daha iyisini yap bırak tekeli.

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Adobe`un yanındayım tabiki,ürünü satan Apple dicek gel flash koyalım şunada daha çok satayım,İpad de flash olmaması Adobe`a hiçbirşey kaybettirmez yinede adamlar yardım ederiz demişler :)

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bende oyumu Adobeden yana kullanıyorum.

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
evet steve jobs ne yapmayi düsünüyorsun.öyle bos geveze yapipta neden adobe la oturup durumu izah etmedin.adamlar akilca hareket ediyor ve ekliyor,yardimci olmaya haziriz diyor.simdi gelelim buraya acaba bu söylentilerden sonra steve job s adobe ile masaya otururmu? oturursa da hangi yüzle bakacak?anlik durumlari düsünmiceksin yarinlara bakacaksin.eger sen böyle devam ederse hic kimse seninle calismaz ve ortada durursun.adobe un suanda hic bir kaybi yoktur arkadasimizin dedigi gibi.

sen bosver onu buna isini guzel yap sevilirsin.aksi taktirde rekabett icin ona buna laf atma.

adamlar sirf senin yüzünden piyasadan mi cekilsin.....yav iste ne yazsak bosdur.yazmakla bitmez bu is.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Herkes Adobe demiş, acıdım Apple diyorum. :D

Baktılar iPad satmayacak, böyle yaparak dikkat çekmek ve gündemde kalmak istiyorlar.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
iPad bence fiyasko oldu.

masterofcoders

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Adobe bütün yazılımları için mac os desteğini veriyor. Ben devamlı photoshop, after effects, premiere , illustrator kullanan biri olsam eğer adobe mac os desteği vermeseydi gidip pc alırdım ama desteklediği için çoğu tasarımcı apple bilgisayarları kullanıyor. adobe zaten elinden geldiğince apple a destek veriyor. bu kadar dünya çapında kendi alanında birinci yazılımları üreten bir firma dandirik flash playerin mac versiyonunu mu yapamayacak...

darthman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben apple dan yanayım bu konuda.. flash ın sorunlu bir format olduğunu düşünüyorum..