Adıyaman'da kaliteli petrol bulundu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SARKAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
petrol.jpg

Adıyaman'da kaliteli petrol bulundu

CİHAN - 14.04.2012 - 12:32

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adıyaman'da kalitesi yüksek petrol bulunduğunu açıkladı. Yıldız, "Yeni bulanan sahada günlük 500 varillik üretim yapılacak. Bu küçük gibi ama bizim için oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) kuruluş kokteylinde sevindirici ber gelişmeyi açıkladı. Adıyaman'da Altıntop sahasında petrol bulunduğunu duyuran Yıldız, çıkan petrolün kalitesinin bir hayli yüksek olduğunu da aktardı. Bu arada Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Altıntop Sahası'nda bulunan petrolün şişe içindeki numunesini Bakan Yıldız'a gösterdi. Şişenin kapağını açıp koklayan Yıldız, "Petrol bizim için esans gibidir." dedi.

EGAD'ın kuruluş kuruluş kokteyline, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ve TPAO Genel Müdürü Uysal'ın yanısıra, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş'ın da aralarında bulunduğu kamu ve özel sektör temsilcileri de katıldı. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, enerji muhabirlerinin dernekleşme yoluna gitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. EPDK Başkanı Köktaş da resepsiyona katılımın Türkiye'de enerji gazeteciliğinin ne kadar önem kazandığını gösterdiğini kaydetti. Enerji sektöründe 30'a yakın sivil toplum örgütünün olduğuna vurgu yapan Köktaş, basın mensuplarının da dernekleşmesiyle sektörde örgütsüz kesimin kalmadığını ifade etti. EGAD Başkanı İsmail Altunsoy da derneği, enerji sektöründe uzmanlaşmayı teşvik ve mesleki işbirliği ve dayanışma için kurtuklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Enerji Bakanı Yıldız, EPDK Başkanı Köktaş ile Dermek Başkanı Altunsoy ve dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından EGAD'ın kuruluş pastası kesildi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...petrol-bulundu

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Benzine ne zaman zam gelse "birileri" kaliteli petrol buluyor... Sonuç ? Yine zam...

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yıllllaaaaaar önce, ilk okul Öğretmenimle geçen bir konuşmada "Doğu ve Güneydoğu anadolu, özellikle Erzurum petrol denizi üzerinde." demişti. Gerçekten de öyle. Türkiye konumu itibari ile bence dünyadaki birçok kaynağın en fazla görüldüğü bölge. Bilmediğimiz daha neler var kim bilir. Yar etmezler o kaynakları bize.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
ağa ben yıllarca Adıyaman'da yaşadım orada petrol olduğu herkes biliyor ama kimse gidip çıkartamıyor adamlar önümüzü kesiyorlar bir şekilde önceden kazılmış kuyuları kör tıpayla tıkıyorlar petrol bitti diyorlar sonra başka bir şirket gelip orada çalışma yapıyor (genelde yabancı merkezli) ne hikmetse petrol çıkıyor iyi analiz edip doğru yerlere sondaj vurmak gerek eski bırakılan kuyuları boş geçmemek gerek biraz gözü açmak gerek

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bulunsun hükümetin umrunda mı ? Yine ithal ederiz ne olacak, yine biz petrolümüzle başkalarını zengin ederiz ama biz rezil gibi en pahalı benzini kullanırız. Çok cömert bir hükümetimiz var :)

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hay senin Türkçenin ben.

Arkadaşım şunu kopyala yapıştır yaparken bir de düzeltin ya tabakhaneye mi yetişeceksiniz nedir anlamıyorum ki?

trancelogy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zaten ben anlamıyorum ;dünya petrol rezervinin %40 ırakta , ve hernasıl hikmetse diğer bütün komşularımızdan petrol fışkırıyor iran suriye ırak ve bizde yokk (!) Sizce mümkümkü tüm komşularımız petrol fışkırırken bu petrol damarlanın bi kolu Türkiye'de olmamasının nedeni çok garip ... Bakmayın Dünyanın en zengin yeraltı kaynakları bizde uranyumdan en dandik demir'e kadar hepsi bize, (bor,altın,gümüş,kömür yataklarını saymıyorum bile )

Bize nezaman Atatürk gibi bir lider gelicek ozaman küresel güç (Dikkat bölgesel güç demiyorum ) oluruz ozamana kadar böyle sürünmeye devam ederiz ...

Kpss kursunda coğrafya hocam anlattı eger başımızda adam gibi adam olsa diyor sırf Türkiye'deki su kaynaklarından (akarsular, göller, barajlar) ülkenin ekonomisi düzeltebilirsin diyor Suriye'ye akan akarsularını kestinmi onlar sürünür diyor ee buna karşı ne isticeksin diyor petrol ,ben sana su vercem sen bana ucuz petrol diyor..

Daha neleri vardır Allah bilir caaanımmm ülkemin ...

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
geçenlerdede bingölde bulunmuştu ah ah daha ne petroller varda ülkemizde kıymetini bilmiyoruz

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Türkiye neden petrol arasın ki? Devlet yakıttan aldığı vergilerle Petrol çıkaran ülkelerden daha çok kar ediyor. Yakıtın bu kadar çok pahalı olduğu bir ülke yok. Emsali yok. Hiç pompacı karı demeyin. Karları en fazla 40 kuruş