Adile Naşit için anma etkinliği

Bu konuyu okuyanlar

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63


Yeşilçam'ın kalabalık kadrolu güldürüleri ve aile filmlerinin unutulmaz oyuncularından Adile Naşit, ölümünün 20. yılında sanatçı dostlarının anlatacakları hatıralar ve filmlerinden oluşan etkinlikle anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen "Vefatının 20. Yılında Adile Naşit" etkinliği, 10-12 Aralık 2007 tarihleri arasında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Adile Naşit'in hayatından ve filmlerinden kesitlerin yer aldığı sergi açılışı ile yarın başlayacak programda, Nebil Özgentürk'ün yapımcılığını üstlendiği "Türk Sinemasının Adile Teyzesi" belgeselinin bir bölümü gösterilecek.

Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Ayşen Gruda, Haldun Dormen, Ergin Orbey ve Naşit Özcan'ın Adile Naşit ile olan hatıralarını anlatacakları açık oturumda, 1970 ve 80'li yılların mahalle hayatını yansıtan filmlerinin ve aile güldürülerinin seyirci tarafından beğenilmesinin nedenleri ortaya konulacak.

Aynı gün, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın üstlendiği ve Adile Naşit'in 1976 yılı Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandığı "İşte Hayat" filminin gösterimi de yapılacak.

Etkinlik kapsamında ayrıca 10 aralık pazartesi "Hababam Sınıfı" ve "Bizim Aile", 11 aralık salı günü "Gülen Gözler" ve "Neşeli Günler", 12 aralık çarşamba günü ise "Gırgıriye" ve "Namuslu" gibi filmler izlenebilecek.

[size=10pt]Kaynak[/size]
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Filmlerini hala beğeniyle izliyorum.
 

*SiRiNe*

Dekan
Katılım
22 Kasım 2007
Mesajlar
5,336
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Ne kendisini nede flimlerini unutmak mümkün değil...

Sevgiyle ve saygıyla anıyorum kendisini...
 
Üst