Adaptör çalışmıyor(bip bip ses geliyor)

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Notebook un adaptörü calismamaya başladı son günlerde ben kullanmıyordum genelde aile bireyleri kullanıyordu 2 gündür prize taktigimda bip bip aralıklarla ses geliyor adaptor ışığı yanmiyor ara sıra ilk taktigimda biraz çalışıyor sonra oynatınca mi bilmiyorum calismamaya başlıyor
Bilgisayar sony vaio garantisi bitti daha önce adaptörü düşürmüştüm o zamanda vurunca bir kaç saniye çalışıyordu garantiden degistirmislerdi
Yapılabilecek bir şey var mi tavsiyelerinizi bekliyorum

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Aynı sorun bende var. Araştırdığımda kısa devre gibi sebeplerden dolayı olduğunu gördüm. Adaptörün içini açtım, hiç bir şey anlamadım, açarken tırnakları kırdığım için elektrik bandıyla sardım. 5-10 kez çekiçle vurdum. Prize taktım çalıştı :D Ara sıra yine yapıyor ama eskisi kadar uğraştırmıyor. Tabi benim çözüm tesadüfi bir şey. Elektronikçiye götürüp tamir ettirmek ya da yenisini almak lazım. Elektronik bir sorun, anlamıyorsanız elektronikten sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Eğer yenisini alacaksanız, spotçulardan alın, büyük uçurum var normal mağazalara göre. Bu hafta alacağım ben, mesela Bimex'te 72 TL iken bulduğum bir toptancıda 35 TL'ye satılıyor.

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kesinlikle bozuk adaptör kullanma 60-70 tl artık neyse paraya kıy al

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bende var. Araştırdığımda kısa devre gibi sebeplerden dolayı olduğunu gördüm. Adaptörün içini açtım, hiç bir şey anlamadım, açarken tırnakları kırdığım için elektrik bandıyla sardım. 5-10 kez çekiçle vurdum. Prize taktım çalıştı :D Ara sıra yine yapıyor ama eskisi kadar uğraştırmıyor. Tabi benim çözüm tesadüfi bir şey. Elektronikçiye götürüp tamir ettirmek ya da yenisini almak lazım. Elektronik bir sorun, anlamıyorsanız elektronikten sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Eğer yenisini alacaksanız, spotçulardan alın, büyük uçurum var normal mağazalara göre. Bu hafta alacağım ben, mesela Bimex'te 72 TL iken bulduğum bir toptancıda 35 TL'ye satılıyor.

Ben şimdi sony ye sordum sadece adaptör e 150 lira dediler
35 tl orjinal miymiş eğer öyleyse 2 tane sipariş ver ben geçen bozulduğunda sahtesini almıştım 35 tl ye bi kaç gün kullandim acayip sesler çıkarıyor hemen ısınıyor kullanılmayacak şeklindeydi garantiden çabuk geldi allahtan

Şimdi bizim mahalledeki bilgisayarciya sordum bırak yarın içini açıp bakayım dedi bende bıraktım yakarak yada kırarak açıp sonra yapistiracakmis eğer bimekste 72tl ise çok iyi düşünmeden ordan bile alırım

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Benimki Sony değil, Hp. Toptancıdaki orjinal spot mal. Ağabeyimin çalıştığı yerdeki teknik servise aldırttım. Sen de toptancılara ya da spotçulara sor.

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Inşallah tamir olur yoksa iyi masraf çıkartacak eski cakma adaptörü de bulamıyorum evde