Adana'da hakaret içerikli sınav sorusu hazırlayan Din Kültürü öğretmenine soruşturma

Bu konuyu okuyanlar

Mustafa Deliktaş

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
3,292
Reaksiyon puanı
2,239
Puanları
113
Adana'da bir lisede görev alan öğretmenin ortak sınav için hazırladığı sınav sorusu sosyal medyada infial yarattı. Öğretmenin hazırlanan soruda yer alan isim ile bir öğrencisine hakaret ederek müfredat dışında soru sorduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

8OXhQ8xmAkeewNuTxvHIyg.jpg



Adana Çukurova'da bir lisede gerçekleşen ortak sınavda bir öğretmenin sınav sorusunda öğrencisine hakaret iddiası üzerine il valiliği soruşturma başlattı.
Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde görevli bir öğretmenin, ortak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında hazırladığı soru sosyal medyada büyük tepki topladı.
İsmi açıklanmayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin sınav sorusunda yer alan 12'nci sınıf eşit ağırlıkta okuyan 'Melahat kızımız' şeklinde ifade kullanarak sınav sorusu hazırlaması müfredat dışında hakaret içeren soru hazırladığı iddia edilen öğretmene soruşturma açılmasına neden oldu.
Adana valiliği konu ile ilgili inceleme başlattıklarını duyurdu.
İlgili sınav sorusunda ise şu ifadeler yer aldı, 'Okullarda öğretilen her şey hayatın bir yerinde mutlaka insanın karşısına çıkıyor, bu ne işime yarayacak, şu ne işime yarayacak diyen tipler de hayatla ilgili en ufak bir problemde çözümü düşünecek esneklikte beyin yapıları olmadığından apışıp kalıyorlar. Okul, eğitim elbette her şey değildir ama çok şeydir. Özellikle sosyal bilimler alanında öğrenilenler zamanla yaşamın bizzat içinde ortaya çıkıp hayat kurtarmaktadır. Kendini, ailesini, toplumunu aşağılayan ama batı hayranlığı tavan yapmış 12'nci sınıf eşit ağırlıkta okuyan 'Melahat kızımız', 'Hocam din dersinde bu kadar şeyi öğrenmek zorunda mıyım?' diye bir cümle kurabiliyor. Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır?"

İlgili sınav sorusu
BJDPJsqfX0avhrMvahFDkw.jpg


Kaynak
 
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yaş
37
Bu tür bi olayı cevremde de duydum.kimi kendini bilmezler hadlerini aşıyor.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Gereksiz insan, senin yüzünden binlerce öğretmen sıra bekliyor. Git koyun otlat öğretmenlerimize sıra gelsin..
 

KamtariR

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
Hz. Peygamberin tebliğ anlayışından nasibini almamış birisi belli ki.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Adana nedense çok olaylı bi memleket ya :) Özellikle mi seçiyolar da böyle olayların icat edilmesinde başrole oynuyolar acaba ..?! Adana güzelim memleket, sen böle değildin...
 
Üst