Adana'da dolandırıcı operasyonu

Bu konuyu okuyanlar

Guest Part

Müdavim
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
1,475
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Adana'da seçtiği yaşlı kişileri, yardım bahanesiyle dolandırdığı öne sürülen 51 yaşındaki Hanife Çelik nefes kesen bir operasyonla yakalandı. Polisler Çelik’i önce uzaktan izleyerek fotoğrafladı, ardından ise suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.


İddiaya göre, üzerindeki TL'nin yarı değerine sahip Peru parası Pen'i gösteren Çelik, gözüne kestirdiği yaşlı vatandaşları, "Yurtdışından yeni geldim. Bu yabancı para bin 500 lira değerinde. İhtiyaç sahibi birine bin 200 lira yardım yapacağım. Sen bana 300 lira ver, bu parayı sana vereyim. Bozdurunca paranı alır, geri kalanı fakir birine verirsin" diyerek kandırdı.

Döviz bürosuna gittiklerinde aldıkları paranın verdiklerinden daha düşük olduğunu anlayan vatandaşlar soluğu poliste aldı.

Son günlerde benzer şikayetler gelmesi üzerine harekete geçen polis, zanlıyı, 64 yaşındaki Sami Sayın'ı aynı yöntemle dolandırmaya kalkarken yakaladı.

TL'den miktar olarak yüksek olmasına karşılık daha düşük değere sahip Pen vererek vatandaşları dolandıran zanlının, Sayın'la görüşme anı kameralarca görüntülendi.



kaynak
 

ck-xe

Müdavim
Katılım
4 Nisan 2010
Mesajlar
5,558
Reaksiyon puanı
39
Puanları
48
Japon Yeni kullanmamış iyi ki :D
 
Üst