Adalete güveniyormusunuz ?

adalete güveniniz varmı ?

• evet

Kullanılan: 1 9.1%
  • hayır

Kullanılan: 10 90.9%

• Kullanılan toplam oy
    11

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
adaletin siyasetle ne alaksı var, güçler ayrılığı var yani.. :)

Yargı bağımsızdır !!! konu siyasetten taşınmalıdır.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
adaletin siyasetle ne alaksı var, güçler ayrılığı var yani.. :)

Yargı bağımsızdır !!! konu siyasetten taşınmalıdır.
Ne alakası mı var!
Birileri ne derse hakimler savcılar ona göre karar veriyor.
Şimdi burada ağzımı açmak istemiyorum. Adaletten söz dahi edilemez.

Her şeyi kabullenebilirim.
Ekonomi, eğitim... ama kendi ellerindeki adaletle bu ülkede büyük yaralar açtılar, çok canlar yaktılar, bildiklerini okudular, kanunları görmezden geldiler... bunu kabullenemem.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
" Şimdi burada ağzımı açmak istemiyorum. "
Usain bu açıklama hiç yakışık almadı... Karşındakine saygı göstermelisin, zira kötü söz söylemen en başta seni üzer...

Örnek verebilirsen eğer acını paylaşmak konusunda yardımcı belki olabilirim ama benim yazdığım mesajda siyaset ile yargı arasında bir bağ kurulmamalıdır, şeklinde mesajım Anayasa hükmüdür.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Usain bu açıklama hiç yakışık almadı... Karşındakine saygı göstermelisin, zira kötü söz söylemen en başta seni üzer...
Kötü söz söylemekten dolayı değil size saygı gösteriyorum zaten.
Birilerinin hoşuna gitmezse Cimer'e yazabilir o yüzden. Benzeri yaşandı daha önce forumda.

Aşk olsun ne zaman kötü konuştum? Hem aklım başımda. Nerede ne yazmam gerektiğini bildiğimi düşünüyorum. ;)

Örnek verebilirsen eğer acını paylaşmak konusunda yardımcı belki olabilirim ama benim yazdığım mesajda siyaset ile yargı arasında bir bağ kurulmamalıdır, şeklinde mesajım Anayasa hükmüdür.
Bir acım olduğundan değil. Örnek vermeye de gerek görmüyorum. Bahsettiğim öyle küçük bir kırgınlık değil. :)

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

Kaynak: Ahmet haber

ikna oldum şahsen

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170

Bir aralar 17 25i unutturmamak için televizyonlarda reklamlar yayınlıyorlardı. Hemde bunu yapan bir siyasi partiydi.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bir aralar 17 25i unutturmamak için televizyonlarda reklamlar yayınlıyorlardı. Hemde bunu yapan bir siyasi partiydi.
Çünkü adaletin içine "güvenlik açısından" casuslar, yabancı güçlerin kuklaları sızmıştı ve gereği yapıldı. Devletin kurumları çatıştırılmak istendi, bunu hiç bir devlet sineye çekmez ve bu partiler üstü bir komplo idi.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Türkiye'de şahsen ben yargının her zaman siyasallaştığını düşünüyorum. Bazı konularda Cumhurbaşkanı veya AKP tarafından direk müdahale olmasada acaba ederler mi veya şöyle karar çıksa ne olur diye Hakim ve Savcıların tam tarafsız kararlar aldığını düşünmediğim konular oluyor yer yer.
Ama şöyle bir şey var Türkiyede Hakimler Savcılar Avukatlar arasında Önce ülke çıkarımı yoksa Adalet mi düşünürsünüz diye bir ankat yapıyorlar yüzde 90'ın üzerinde önce ülke çıkarı diyorlar :) Dünyada genelde bunun tam tersi karar çıkar yüzde 90 üzerinde herkes önce adalet demesi gerekir. Suçu işleyen 1. derece yakınıda olsa alacağı kararlar ülkeni kötü gösterecekte olsa bile doğrunun yapılmasın hakkaniyetli olan ama pek yapılamıyor(Oğlu için haklimliği bırakananne ile babası Cumhuriyet Savcısı olan gençte olduğu gibi 7-8 olaydan sabıkası var darp tehtiht hakaret ne ararsanız var genede tahliye etmek için uğraştılar ve ettiler). Bu düşünce yapısı bile ister istemez Adaletteki güveni sarsıyor.
Bu düşündüklerim AKP'ye özel bir muhamelede değil mesela 2-3 sene sonra Hükümet değişsin Sol görüşlü bir parti gelsin başa yargı gene ister istemez ona doğru eğilecektir düşünce olarak. AKP öncesi gördüğümüz başörtüsü konusundaki davalar mesela veya daha önceki yıllarda olan teröristlerin yargılanmaları flan hep siyasi iktidarın güdümünde olurdu. Koca Türkiyede bir tane hakim veya savcı çıkıp özgür bir ülkeyiz biz başörtüsü taksınlar ne olacak diyemiyordu o zaman ki hükümet katı bir şekilde karşı çıktığı için.
Türk insanı belki yetişme tarzı belki genetiğinden ülke çıkarını adaletin önüne koyuyor her konuda olduğu gibi. Ama belki bizide biz yapan bu. Yarın iktidar CHP olsun gene hiçbir şey değişmeyecek yargı bu seferde onun güdümünde gibi olacak.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Dünya adalet üzerine kurulmadı adaletsizlik her zaman olacaktır bu doğanın kanunu böyle adalet aramamak gerekir diyordu okuduğum kişisel gelişim kitabında ?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Ben adaleti tercih ediyorum. O anket sorusu denildiği yere göre değişir kesinlikle. Mesela Türkiye, bir kaç hatası olmasına rağmen adaletli bir yapıya sahip. Ondan sonrası İslam adalete önemseyen bir din zaten. Asıl adaletsiz olanlar batı ve batıya, kötülüklere özenenlerdir.

Güvendiğim gerçek kişi Allah'tır.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ben adaleti tercih ediyorum. O anket sorusu denildiği yere göre değişir kesinlikle. Mesela Türkiye, bir kaç hatası olmasına rağmen adaletli bir yapıya sahip. Ondan sonrası İslam adalete önemseyen bir din zaten. Asıl adaletsiz olanlar batı ve batıya, kötülüklere özenenlerdir.

Güvendiğim gerçek kişi Allah'tır.
peki kötü batı ise islam adalete önem veren bir din ise neden mülteciler olsun akademisyen okumuş adamlar olsun pakistan arabistan afganistan endonezya vb ülkelere yereleşeceğine batıya yerleşiyor hatta bu uğurda canını veriyor

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
peki kötü batı ise islam adalete önem veren bir din ise neden mülteciler olsun akademisyen okumuş adamlar olsun pakistan arabistan afganistan endonezya vb ülkelere yereleşeceğine batıya yerleşiyor hatta bu uğurda canını veriyor
Suriye olaylarını bilmiyorsun her halde. Türkiye yardım etmeyi seven bir ülke. Suriye'de hala terörist kaynıyor. Türkiye orayı bir güvenli hale getirince zaten geri döneceklerdir bir şekilde. Batı'ya yerleşiyor diyorsun? Peki Avrupa'nın fazla Suriyelilere, Afrikalılara ve Müslümanlara pek de sıcak bakmadığını söyşesem? Bu video işte ispatı:

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Suriye olaylarını bilmiyorsun her halde. Türkiye yardım etmeyi seven bir ülke. Suriye'de hala terörist kaynıyor. Türkiye orayı bir güvenli hale getirince zaten geri döneceklerdir bir şekilde. Batı'ya yerleşiyor diyorsun? Peki Avrupa'nın fazla Suriyelilere, Afrikalılara ve Müslümanlara pek de sıcak bakmadığını söyşesem? Bu video işte ispatı:

bi tane akıl hastasını gösterip batı islam düşmanıdır diyorsunda

o şahsın yaşadığı yenizelanda ülkesinde başbakanın ekranda özür dileyip başörtüsü taktığını sonrada camiye ibadet için gittiğini biliyormusun ?

bunları gösterebiliyormusun ?

resimdeki kadın yenizelanda başbakanı

olaydan sonra yenizelanda halkının camileri korumak için devriye gezdiğini,hükümetin silah satın alımını kısıtladığını biliyormusun ?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
bi tane akıl hastasını gösterip batı islam düşmanıdır diyorsunda

o şahsın yaşadığı yenizelanda ülkesinde başbakanın ekranda özür dileyip başörtüsü taktığını sonrada camiye ibadet için gittiğini biliyormusun ?

bunları gösterebiliyormusun ?

resimdeki kadın yenizelanda başbakanı

olaydan sonra yenizelanda halkının camileri korumak için devriye gezdiğini,hükümetin silah satın alımını kısıtladığını biliyormusun ?
Yeni Zelanda'dan bahsetmiyoruz. Bütün Batı'dan bahsediyoruz. Yazımı direk bypass ediyorsun gerçekten. ABD terörist gönder Suriye'ye masum halkı kötülüğe yönlendirmek için. Sen de bam başka konu konuşuyorsun