Adalet Bakanlığı cezaevlerine kreş, anaokulu ve lise kuracak

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Adalet Bakanlığı cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise,meslek lisesi kurmaya hazırlanıyor. Bakanlık ayrıca açık ortaokul ve lise öğrencisi durumundaki tutuklu ve hükümlülere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verecek.
Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim işbirliği protokolü imzalamaya hazırlanıyor. İki bakanın 9 Mart Pazartesi günü imzalayacağı işbirliği protokolü çerçevesinde Adalet Bakanlığı cezaevlerinde annesinin yanında kalan 3-6 yaş grubu çocuklar için kreş ve anaokulu, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklu çocuklarla gençler için lise ve meslek lisesi kuracak.
Ayrıca açık cezaevlerinde ve çocuk eğitim evlerinde bulunan hükümlülerin yararlandığı mesleki eğitim merkezine devam etme imkanına kapalı cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler de kavuşacak.
Protokol kapsamında iş yurtlarındaki hükümlü ve tutukluların kurum içinde 4 yıla kadar örgün eğitim veren mesleki eğitim merkezinde hem çalışıp hem de eğitimlerini tamamlamaları ve burada lise bitirme fark derslerini de görerek aynı zamanda lise diploması almaları sağlanacak.
Binlerce hükümlü faydalanacak
Protokol kapsamında açık ortakokul ve açık lise programına devam edecek tutuklu ve hükümlülerin, okudukları temel dersler için ‘Destekleme Yetiştirme Kursları’ açılması, her bir ders için ceza infaz kurumuna gelecek branş öğretmenlerinin yüz yüze eğitim vermeleri ve böylece örgün yöntem uygulanarak eğitim öğretim kalitesinin artırılması sağlanacak.
İmzalanacak protokol çerçevesinde ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutuklulardan yaklaşık 60 bininin mesleki eğitim merkezlerinde, 40 bininin diğer öğretim programlarından aktif olarak faydalanacağı öngörülüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şunu sormamız lazım, bunca çocuğun hapishanelerde ne işi var ?

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Öğretmen istihdamı için yerinde bir karar

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
şunu sormamız lazım, bunca çocuğun hapishanelerde ne işi var ?

Güldürme beni. 18 yaş altı herkes kanunlarumıza göre çocuktur.

Yaş Küçüklüğü TCK'nın 31. maddesinde düzenlenmiştir:
12 yaşından küçük ve 12 yaşındaki çocukların cezai sorumluluğu bulunmaz. Kanunda 12-15 ve 15-18 yaş gruplarının cezai sorumluluğu ayrı olarak düzenlenmiştir.

Kanunun ilgili maddelerini açıp okumanı tavsiye ederim.

Bu çocuklar (12-18 yaş arası) boş yere hapiste değil.

12 yaş altı (cezai sorumluluğu olmayan) için de şöyle bir durum var. Özellikle 0-6 yaş arası yaşanan bir durum bu: anne suç işlediği için hapiste. Ama anne çocuğundan ayrılmak istemiyor. İsteği halinde çocuğu annesine veriliyor. Bu durumda da çocuk annesi ile hapiste yaşıyor doğal olarak.
Bu durumda suçu niye devlete yıkmaya çalışıyorsun. Onu anlamadım. Zaten 12 yaş altı biri suçtan dolayı ceza alamaz ki.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Güldürme beni. 18 yaş altı herkes kanunlarumıza göre çocuktur.

Yaş Küçüklüğü TCK'nın 31. maddesinde düzenlenmiştir:
12 yaşından küçük ve 12 yaşındaki çocukların cezai sorumluluğu bulunmaz. Kanunda 12-15 ve 15-18 yaş gruplarının cezai sorumluluğu ayrı olarak düzenlenmiştir.

Kanunun ilgili maddelerini açıp okumanı tavsiye ederim.

Bu çocuklar (12-18 yaş arası) boş yere hapiste değil.

12 yaş altı (cezai sorumluluğu olmayan) için de şöyle bir durum var. Özellikle 0-6 yaş arası yaşanan bir durum bu: anne suç işlediği için hapiste. Ama anne çocuğundan ayrılmak istemiyor. İsteği halinde çocuğu annesine veriliyor. Bu durumda da çocuk annesi ile hapiste yaşıyor doğal olarak.
Bu durumda suçu niye devlete yıkmaya çalışıyorsun. Onu anlamadım. Zaten 12 yaş altı biri suçtan dolayı ceza alamaz ki.
değişmesi lazımmış bir çocuk hapiste durmamalı kimsesi yoksa bile devlet ilgilenmelidir

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
değişmesi lazımmış bir çocuk hapiste durmamalı kimsesi yoksa bile devlet ilgilenmelidir

Mesela değişmesi gereken ne?
12-18 yaş arası çocuk adam öldürünce hiçbir ceza almasın mı? Ya da gasp ve hırsızlık yapınca ceza almasın mı?

Yoksa 0-12 yaş arası için mi değişiklik istiyorsun?

Zaten annesi hapiste olan çocuğa devlet bakıyor. Devlet o çocuğu sokağa atmıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri bünyesinde bu çocuklara devlet bakıyor. Ama annesi yok ben çocuğumu emziriyorum vs. sebepler ile çocuğunu yanına (hapse) alabiliyor. Devlet normalde o çocuğa kendisi bakıyor ama anne bunu kabul etmez ise annenin kendi yanına (belli şartlarda) ya da bir akrabasının yanına gönderebilir. Burada devlet her türlü kolaylığı sağlıyor. O yetmiyor gibi devlet hapisteki bu şekildeki 0-6 yaş çocuğu bile düşünüp kreş açmayı bile planlamış, çok güzel bir hizmet değil mi? Devlet elinden geleni yapıyor çocuklar mağdur olmasın diye.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Devlet elinden geleni yapıyor çocuklar mağdur olmasın diye.
Bunu yapan AKP hükümeti ise ne yaparsa yapsın yanlıştır. Sardaukar'ın kafa öyle çalışıyor. Yarın Ekrem İmamoğlu çıkıp bu öneriyi verse elleri patlayana kadar alkışlar ama AKP veriyorsa yanlış ve olmaması gereken birşeydir.