Acronis ile Windows...

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba konuyu doğru yere mi yanlış yere mi açtım farkında değilim,bağışlayın.:rolleyes:

Şöyle bir sorunum var;format atmaktan çok sıkıldım artık bilgisayar hantallaşıyor tak cd yi at formatı döngüsünden bıktım.Acronis ile ilk formattan sonra sistem yedeği almıştım internetten öğrendiğim kadarıyla.bunu bir dvd ye yazdırdım açıyorum olmuyor :biggrin: Yedeği aldıktan sonra Harddiskten sistemi yenileyebilir miyiz,yada cd/dvd ye yazdırırken sadece aldığımız yedeği yani imaj dosyasını mı yazdırıyoruz yoksa Acronis programını da yazdırıyor muyuz.Bu konu da fikri,bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Çok yere baktım genellikle heryer alıntı yapmış standart bir anlatım var ben yapamadım,umarım bu konu yeni sürümüyle kullanımı için hepimize yardımcı olur.Saygılaaar :clap:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Arkadaşa yardımcı olalım. :)

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Katılıyorum sağolun. :)

Yardımcı olacak kimse yok mu :/

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
tabiki geri yükleyebilirsin aldığın yedeği direk dvd ye yazdırrısan acroniste pc yi dvdden başlatırsan acronis menusu açılır buradan recovery aşamalarını takip ederek yapabilirsin.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Ben daha önce acronis kullanımıyla ilgili resimli bi paylaşım yapmıştım burda bi konuda ama şimdi tam olarak bulamadım. Bulursam konunun linkini paylaşırım.

Edit

Burada F11 sistemini yani açılışta boot sistemini anlattım. Sistemi yeniden başlatıp F11 ile Acronis Loader'i açıp Backup sekmesinden kolay bir şekilde yedekleme yapabilirsiniz.

http://forum.shiftdelete.net/diger-yazilim-konulari/197639-windows-imajini-alma-2.html#post1729996Wikipedia: Editing, the process of correcting or revising text, images, or sound »

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için teşekkür ederim,bir dahaki format maceramda deneyeceğim.

Action3

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Harddiske yedegi hafizalamak daha mantikli. Yedeklemek istedigin Harddiskin büyüklügüne göre yedekte baya boyutlar aliyor.
Ayrica Ilkyardim DVD si yada CD si yapmanda fayda var, cünkü sistem komple giderse Acronise giris bu Ilkyardim CD sinden uygulaniyor, sonra yedek bulunarak geri yükleme baslatiliyor.
Önce Acronislerin kullanimi eski versionlarinda daha basitti, islemlerde hata olusmuyordu, en yenilerinde bazi yedegini kabul etmiyor yada hatali yükleme olusuyor. Geri yüklemelerde Acroniste bazi adimlarda tam ne istendigi yada tam ne sekil geri dönüsüm yapilacaginda anlam karisikligi oluyor, bu durumlarda deneye deneye istenilen sonuca ulasiliyor ama bazi da pes ettiriyor.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben de Acronis'i kullanıyorum :) Format atmaktan daha mantıklı.

Programla yedeği aldıktan sonra programın menülerinden kurtarma yapabiliyorsunuz(recovery)
Ben yedeği harddiske aldım(tabi işletim sisteminin bulunmadığı diske) Oradan kurtarmayı yapıyorum.Sistem yedekleri de 5 ile 30 GB arasında değişir.
Kurtar'a tıkladıktan sonra Windows yeniden başlatıyor ve yaklaşık 10-15 dk içinde yedek alınıyor :)

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gold Eagle,teşekkür ederim senin yorumun benim için çok açıklayıcı oldu :) Yani Sistem C: de diyelim sistemin yedeğini alıyorum(mesela E:'ye) sonra varsayalım sistem arızalandı..Acronis i açıyorum arayüzden recovery seçiyorum,sonra aldığım sistem imajını seçiyorum ve devam ediyorum?... Teşekkürler. :)