Açılmama Sorunu

sinanozkerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar herkese iyi forumlar...Uzun süre bilgisayarımın fişlerini çekip şehir dışına çıkmıştım.Geldiğimde fişleri taktım ama kasanın power tuşuna basınca hiçbirşey olmadı.Sonrasında biraz sıcak hava tuttum açıldı.Fakat mesela açıldıktan sonra tekrar kapatsam ve bir saat kadar sonta bile açmaya kalksam hiçbir numara yok.Anakartta mı acaba problem psu dan mıdır? Yaklaşık bir haftadır biraz ısı verip açıyorum.Anakart da psu da 4-5 senelik...
Anakart:Gigabyte 790xta-ud4
Psu:High Power 650W modüler 80plus
Hangi parçayı değiştirmem gerekir, yardımcı olursanız sevinirim

sinanozkerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ha bir de şu iki gündür yeni hoparlör aldım, onlar da açılıyor açılmıyor gibi yapıyor...Acaba anakarta güç mü gitmiyor, ya da anakartın hakikaten diğer parçalarında da mı sorunlar var?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Bios pili bitmiştir. Saat ve diğer birincil ayarların silinmemesi için, bilgisayarın içinde saat piline benzer bir pil bulunur. Bu pil, elektrikler kesildiğinde devreye girer. Bazen uzun süre elektriğe takılı kaldığında düzelebiliyor. Ancak bunun nedeni, pilin tam bitmemiş olması olabilir. Tanesi 5 tl gibi bir fiyata, Fotografçılarda ve Bilgisayarcılarda satılır.

sinanozkerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios pili bitmiştir. Saat ve diğer birincil ayarların silinmemesi için, bilgisayarın içinde saat piline benzer bir pil bulunur. Bu pil, elektrikler kesildiğinde devreye girer. Bazen uzun süre elektriğe takılı kaldığında düzelebiliyor. Ancak bunun nedeni, pilin tam bitmemiş olması olabilir. Tanesi 5 tl gibi bir fiyata, Fotografçılarda ve Bilgisayarcılarda satılır.
Valla hocam bios pili ile düzelecekse harika.Pile de hiç dokunmadım açıkçası, sistemden tık ses gelmediği için psu ya da anakarta yoruyorum.Yeni bir pil alıp denicem sonucu yazarım[emoji4] Ekran kartı upgrade i vardı kafamda; bir de bunlar ekstra masraf çıkardı diye moralim bozuldu açıkçası birkaç gündür...

sinanozkerem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde pil varmış, CR2032 kod numaralı. Yalnız üzerinde 3v yazıyor, bios pilleri de mi aynı 3v yoksa daha fazla mı voltaj istiyor. Yeni pili takıp denedim ama ilk başta fanlar vs çalışmasına rağmen önceki gibi bip sesi hemen gelmedi. Biraz bekledikten sonra bip sesi gelip Windows ekranı açıldı ve masaüstüne geçti. Yani sorun geçmedi gibi geliyor bana?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,012
Saat ve tarih ayarlaeına bak, doğrularmı ? Orada bir yanılma yoksa, sorunlarının farklı bir sebebi olabilir.