Açılıştaki facebook suggestor

BadRobot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, senelerdir SDN yi takip ederim, son zamanlarda iki şey beni çok fazla rahatsız eder oldu.

Birincisi siteye her girdiğimde SDN facebook sayfasını beğenmiş arkadaşlarımın listesi çıkıyor. Facebook ta SDN sayfasını beğenmek istemiyorum! Bir daha sorma gibi bir checkbox koysanızda rahat etsek nasıl olur acaba ?

İkinci konu ise yapılan her haberin info kısımlarına konuyla ilgli başlık yazıldıktan sonra, devamı yazımızın içerisinde , acaba içeride ne var, merak uyandıralım çabası içerisinde başlıklar atılmakta, pek çok kişi zaten haber başlığından o haberi kendisi için ilgili buluyorsa okumaya karar veriyordur. Bu şekilde giriş yapmak çok itici gözüküyor. Hadi diyelim bu bir strateji fakat haberin içerisine girildikten sonra bold olarak aynı yazı haberin en üsttünde aynen durmakta , bir anda okumuş olduğum aynı şeyi tekrar okumaya başlıyorum ve "detaylar haberimizde" vb. cümlelerle karşılaşıyorum. Zaten haberin içerisine girmişim daha neyin detayında ! Bunlara dikkat ederseniz. pekçok okuyucunuzu mutlu edeceksiniz diye düşünüyorum. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla ...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Sadece aklında bulunsun diye söylüyorum, Adblock ile ilk sorunu halledebilirsin :wink:

BadRobot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler erenberk, Adblockta kullanmak istemiyorum!

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar, senelerdir SDN yi takip ederim, son zamanlarda iki şey beni çok fazla rahatsız eder oldu.

Birincisi siteye her girdiğimde SDN facebook sayfasını beğenmiş arkadaşlarımın listesi çıkıyor. Facebook ta SDN sayfasını beğenmek istemiyorum! Bir daha sorma gibi bir checkbox koysanızda rahat etsek nasıl olur acaba ?

Kesinlikle haklısın.Ben beğendiğim halde çıkıyor.Gerçekten sinir bozucu olmaya başladı...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
her iki öneriyi de yazı işleri toplantısında değerlendirelim. ortak görüşü sizlerle de paylaşırım arkadaşlar.

bu arada adblock önerisi (daha ilginci; önerinin moderatörden gelmesi), tamamen siteye zarar anlamına geliyor. sizlere sunduğumuz içerikleri üretmenin çok yüksek bedelleri var. bu bedelleri karşılamanın tek yolu da reklamlar. ücretli üyelik, ya da dergi satışı gibi bir gelir kaynağımız yok.

bu konuda daha hassas davranmanızı beklerim.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba Troy.Yazdıklarında tamamen haklısın, ancak açılıştaki Beğen butonuna basmamıza rağmen uyarı çıkmaya devam ediyor.En azından buna birşey bulunabilirse güzel olur.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
teknik olarak, dediğim gibi konuyu yazılım gleiştiricimizle konuşacağım.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar sdn reklam gelirlerini ne kadar arttırırsak bize sunulan hizmette o derecede artacaktır, ben sanmıyorum ki sdn reklam gelirlerini tabiri caizse cebe indirsin bu gelirler yine bize yol su olarak geri dönüyor. Bence sırf sdn için adblock kullanmak kendi ayağına kurşun sıkmaktan farksız çünkü ben faydasını gördüğüm herşeyin varlığını sonsuza dek sürdürmesini isterim. sevgiler saygılar :clover:

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
O zaman ne yapıyoruz? Her gün 3 kere ilaç niyetine sdn reklamlarına tıklıyoruz. Siz tıklayın ki belediye çalışsın ;)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Reklam konusunda Troy haklı. Sistemim eski ve performans olarak kötü olduğu için, birden o kadar flash içerikli bir anasayfa, sistemimi ciddi manada zorluyor. Bu yüzden mecburen ve gerçekten üzülerek adblock kullanıyorum. SDN teknoloji açısından şahsıma çok büyük yarar sağlayan bir site ve elimden sadece çevreme de bu siteyi önermek geliyor. İleride sistemimi yenileyince SDN için adblocku pasif hale mutlaka getireceğim.

Facebook konusunda da arkadaş haklı. Zaten beğenmek isteyen gerek anasayfada, gerek forum içerisindeki butonları kullanarak beğenir.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
arkadaşlar sistemim eski kullanmak zorudayım diyorsanız günlük adblocku 2-3 dakikalığına pasif yapıp en azından bi iki reklama tıklamakta fayda var:)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
arkadaşlar sistemim eski kullanmak zorudayım diyorsanız günlük adblocku 2-3 dakikalığına pasif yapıp en azından bi iki reklama tıklamakta fayda var:)

Malesef öyle bir şansım da yok. Sistemim o kadar kötü ki, SDN'yi adblocksuz açınca 10 sn. sonra PC kilitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. :D Yakında yeni bir sistem toparlıyorum konu da açtım zaten yardım için. O zaman bol bol tıklarız ;)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
o çıkan zımbırtıyı öyle bir ayarlamışsınızki resmen 'sdn facebook' u beğenmek zorundaymışım gibi hissediyorum.ben beğenene kadar soracak bana :)!
he bir de moderatör arkdaş demişki.. günde 2 dk pasif yap 2-3 reklama tıkla.
-hee oldu başka ne yapalım :)?? tıklarkan amuda kalkmamızı da istermisin?

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Net dünyasından magazin haberleri;

Manşet:SDN moderatörü adblock önerdi, hem de kendi sitesi için :D

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Adblock eklentisi her zaman aktif bende ve ilk açılıştaki SDN Facebook sayfasına hayran ol kısmı her zaman çıkmaktadır. Reklam eklentisi ile yapabilecek bir durum yok ancak yazılım geliştiriciler konuya el atıp durumu düzeltebilirler.

Ana sayfada SDN Facebook sayfası için beğenilme kutusu konulsa daha iyi olur kanaatindeyim hem RSSden konu tıklayınca bir yandan da sağ ya da sol sütunda her daim görülebilir Beğen kutusu bulunur.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Anasayfada ne kadar reklam varsa tıkladım, günde bir tıklarım unutmazsam, içime dokundu troy'un yazdıkları :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Anasayfada ne kadar reklam varsa tıkladım, günde bir tıklarım unutmazsam, içime dokundu troy'un yazdıkları :)

Aynen , sırf bu yüzden anasayfaya gidip aralıklarla birkaç kez reklama tıklayacağım. Aralıklarla çünkü belki sahtekarlığı anlayan bir sistem vardır. :D

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşa katılıyorum her iki olayda sinir edici.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Adblock eklentisi her zaman aktif bende ve ilk açılıştaki SDN Facebook sayfasına hayran ol kısmı her zaman çıkmaktadır. Reklam eklentisi ile yapabilecek bir durum yok ...

İşte ben de tam burada ondan bahsediyordum. Bir çok kişi adblock'un ne işlere yaradığını bilmiyor. Adblock ile bu tarz şeylerin engellenmesi mümkündür. Adblock'u kurduktan sonra istediğiniz reklamları tekrardan ortaya da çıkarabilirsiniz veya engellenmemiş olanları engelleyebilirsiniz. Fakat tabi ki shiftdelte.net reklamlarını ortaya çıkarmanızda fayda var ama o facebook suggestor'ı sürekli görmek istemiyorsanız onu engellemenizde bence bir sakınca yok.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Arkadaşım, sabahtan yukarıya cevap yazdım sen hala neden adblock ile de çıkıyor diye yazıyorsun ki :D
Hayır çıkmıyor, tabi adblock kullanmayı biliyorsanız. Adblock isminden dolayı sadece reklam engelleme amaçlı olarak gözüküyor ama adblock ile istediğiniz içerikleri engelleyebilir ya da adblock'un engellediği içerikleri geri aktif edebilirsiniz. Siteye göre muamele yani. Siz adblock'u diğer sitelerdeki rahatsız edici reklamları kullanmak için kullanırken, SDN için reklamların görünmesini isteyebilirsiniz. Ya da açılıştaki facebook suggestor'ı bu eklenti ile kaldırabilirsiniz. Ben ilk masajımda özellikle "aklınızda bulunsun" diye yazdım ki bunu da bilin diye. Kullandığınız eklentinin özelliklerin bihabersiniz :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Yazılımcımız konuyla ilgilendi ve gerekli güncellemeleri yaptı arkadaşlar. Sizler de kontrol edebilir misiniz?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
geçmiş olsun ;) üye mutlu admin mutlu türkiye umutlu :D

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Her reklama bir kere tıklıyorum aklıma geldikçe. Bunun için AdBlock'u kapatıyorum bir süreliğine. Evet reklamlara tıklamak için adblock'u kapatıyorum. Amuda kalkalım falan diyen olmuş. Valla bu sitede hiçbir ücret ödemeden zaman geçiriyorsak reklamlara tıklicaz arkadaş. Nereden geliyor bu değirmenin suyu diye düşünmüyorsunuz.

BadRobot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılımcımız konuyla ilgilendi ve gerekli güncellemeleri yaptı arkadaşlar. Sizler de kontrol edebilir misiniz?

Kısa sürede sorunla ilgilenip, bir çözüm ürettiğiniz için teşekkürler.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Belki size biraz abes gelecek ama. Reklamların amacı dışında tıklanmasını çok etik bulmuyorum. Günde 3-4 defa SDN deki reklamları tıklayarak belki az buçuk SDN ye katkı sağlayabilirsiniz. Ama ben, karşı tarafın sofrasından birşeyler yürütüldüğü kanaatindeyim.