Açılışta çıkan mavi ekran

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba sorunum su .bilgisyarım normal kapattığım halde tekrar actığımda disk birleştiricisi oaln mavi ekran cıkıyor ve saat ler sürüyor.bende format attım 1-2 gün bisi olmadı sonra tekrar basladı ne yapmalıyım ?

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu sorunu ufak bir registry ayarıyla halledebilirsin,

regediti açarak,

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager anahtarını açarak,

BootExecute isimli değerin değer verisini, [ autocheck autochk * ] şeklinde değiştirirsen sorunun düzelmiş olacaktır. Not: köşeli parantez, değeri belirtmek için kullanılmıştır.

Reaksiyon puanı
189
hard diskinde bad sector olabilir. HDD Regenerator isimli programla bir tarama yapmanı tavsiye ederim. eğer bad sector yok ise iyi bir check disk ve disk defrag sonrası sonunun ortadan kalkacaktır...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Harddiskte ki bad sector den kaynaklanıyordur büyük ihtimal. Başka türlü saatler süreceğini zannetmiyorum.

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşımızın sorunu ile bad sector'den değil, yanlış registry kaydından.

Reaksiyon puanı
189
Arkadaşımızın sorunu ile bad sector'den değil, yanlış registry kaydından.
aynı sorun hard diskte bad sector oluştuğu zaman ve bozulan sektör üzerinde önemli bir sistem verisi olduğu zaman da olur. sistem burayı olumaya çalışır ve okuyamaz sonucunda da hata taraması ihtiyacı hisseder sistem...

değiştirilen registry kaydı sadece otomatik taramayı devre dışı bırakır bu yüzden herhangi bir hata olması durumunda tarama yapılmayacağı için önerilmez...

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Suan ne yapmalıyım.?Sorun devam etmekte.Bende sorunun Harddiskkten olduğunu düşünüyorum.(Notebook kullanıcısıyım)

Reaksiyon puanı
189
internetten Hirens Boot cd imajını indir ve cd ye yaz. ardından da içindeki HDD Regenerator programı ile bir tarama yap. en azından bad sector olup olmadığını öğrenelim...

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun hard diskte bad sector oluştuğu zaman ve bozulan sektör üzerinde önemli bir sistem verisi olduğu zaman da olur. sistem burayı olumaya çalışır ve okuyamaz sonucunda da hata taraması ihtiyacı hisseder sistem...

değiştirilen registry kaydı sadece otomatik taramayı devre dışı bırakır bu yüzden herhangi bir hata olması durumunda tarama yapılmayacağı için önerilmez...

Elbette, diskte bir takım sorunları onarmak için chkdsk hizmeti çalışacaktır, fakat bir kere yaptıkran sonra sürekli takılı kalıp yapıyorsa bu sorun bad sectorden değil, yanlış kayıttandır. Bad sector olan diskte her seferinde her pc açılışında chkdsk yapmaz, diskten ses gelir, pc kilitlenir, takılmalar başlar, copy/paste yaparken kasar, diski tam manasıyla kullandırtmaz. Benim söylediğim yöntemle bir kere manuel olarak chkdsk'i çalıştırarak tekrar otomatiğe de alınabilir.

Reaksiyon puanı
189
dostum ben kurumsal iş yaptığım için olayı biliyorum 4 senedir bad sector ile çalışan diskler var elimde. belirttiğin hatalar disk kafasında bozulma olduğunda yapar. bad sector pc ye önemli bir zarar vermez ama fiziksel bir hata olduğu için düzelmesi imkansızdır. belki uzerine veri bindirilerek o sektör kullanılmaz hale getirilebilir ama tarif ettiğin hiç bir şeyi yapmaz emin ol. o bahsettiğin olay disk'e veri yazan kafada sorun olduğunda olur...

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cgrszone; dostum bende bireysel iş yapmıyorum :) Bu saydıklarım normal kullanımda değil, işletim sisteminin o bad sectorlerdeki verilerle iş yaparken olabileceğinden bahsettim. Kafa ile ilgili sorun olsa, disk normal kullanımda da sorun yaratır.

Reaksiyon puanı
189
neyse ya tartışma çıksın istemiyorum, konu dağılmasın. bence bad sector var ve yöntemi de söyledim. denemek serbest pcye bir zarar vermez sonuçta...

ayrıca pcye devamlı check disk ve defrag yapmayı unutmayın...

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
'' cgrszone '' arkadaşın dedikleri doğru büyük ihtimal ile bad sector var.Takılıp kalma diye bir olay olmaz.Windows başlangıçta çubuk dönerken 3 sn boyunca HDD yi gözden geçirir.Ancak sorun varsa düzeltmeyi önerir.

Düzeltmek için 2 yol var.
1. Bad sectorleri tespit edip kilitlemek
2. Yeni HDD

Reaksiyon puanı
189
'' cgrszone '' arkadaşın dedikleri doğru büyük ihtimal ile bad sector var.Takılıp kalma diye bir olay olmaz.Windows başlangıçta çubuk dönerken 3 sn boyunca HDD yi gözden geçirir.Ancak sorun varsa düzeltmeyi önerir.

Düzeltmek için 2 yol var.
1. Bad sectorleri tespit edip kilitlemek
2. Yeni HDD
eğer bad sector var ise risk'e girmemek ve veri kaybetmemek için 2. yolu şiddetle tavsiye ederim...