Acılıs sorunu

mad1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar elimde hp compaq nc6120 laptop var.ilk actıgımda acılıs logosu ve bios için f10 a basılması gerektiğini belirten uyarı geliyor ve burada takılıp kalıyor neden olabilir
benim tahminim ram arızası veya bios pil arızası gibi en kotusude anakart arızası diye dusunuyorum haklı olabilirmiyim
ramlarde veya pilde sorun var ise bunları nasıl cıkartabilirim hayatımda hiç laptop sokmedim meretler masaustu pc lere benzemiyor
yardımcı olursanız sevinirim

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence risk etmeyip servise gösterin.

Ama BIOS'a default ayar çekerseniz düzelebilir belki.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Valla haklsın. Masaüstü olsa neyse ne. Piline kadar sök. Laptop meret bi şey. söktümü birleştiremeyebilirsin. Adem'in dediği gibi servisine gönder...

mad1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biosa bile girmiyor meret sey risk onemli değil cunku servis havalarda ucacak.laptop garanti dısı.servise goturmektense cope atarım daha iyi.

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bios ayarlarını kayıt yapamıyor büyük ihtimalle bios pilinde arıza var.garantisi yoksa çekinmeden aç içini bişe olmaz.ramlari sökmekte kolay arkada zaten tek vida çevir kapak açılactır .ram sökülü vaziyette çalıştır uzun bip sesi gelirse işlemci ana kartta sorun yok demektir ramindan kaynaklanmıyordur bence.bios sürekli default oluyor kaydedemiyor pilde sorun.dediğim gibi çekinme hiç aç direk içini bu işlerde korkmayacaksın böyle böyle öğrenirsin.elini korkak alıştırma :)

mad1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğin gibi yapacagım.aslında korktugum falan yok cihaz arkadasımın ne olur ne olmaz diye tereddut ettim.masa ustunde hiç tereddut etmem.1985 den beri soke taka artık bihal oldum ama bu meretten cekindim.arkadasa sordum istersen cope at dedi.simdi hersey serbest