Acil yardiminiza ihtiyacim var

ozan02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar merhaba, bugun asus m5a97 r.2 anakart, crossfire 2x4 gb ram ve fx 6300 islemci aldim, elimdede xfx hd 6850 ekran karti var, eve geldim, parcalari taktim, yeni islemci bulundu dedi, ayarlar icin bios a aktardi, ben bios da onceligi dvd olarak ayarladim, o esnada, ekran sondu, pc kapandi, daha sonra naparsam yapayim ekrana goruntu gelmedi, anakartin isigi yaniyor, butun parcalar calisiyor ama ekrana goruntu gelmiyor, ramleri cikardim denedim olmadi, hdd siz actim olmadi, sizce nedir problem, ne yapmaliyim, psu'um kasayla beraber gelen, 730w lik bi psu.

PhoenixClaw

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O zaman açık bir şekilde anlat karşındaki bilmiyor olabilir.

mrgogo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1cisi kabalık etmek istemem ama konu başlığı gerçekten rezalet
2cisi inşallah montaj sırasında bir hata yaparak işlemciyi veya başka bir parçayı yakmamışsındır.
3cisi büyük ihtimalle bios ayarlarını kurcalarkan ekran kartı önceliğini değiştirmişsin anakartının üzerinde erkan girişi varsa monitörünü buraya sorunun düzelecektir.
4cüsü eğer bu işlem işe yaramassa anakartındaki bios pilini çıkar veya clear cmos yap (bazı modellerde tuş şeklinde olabilir veya jumper'dır) pili ve pc'nin elektrik kablosunu çıkardıktan sonra 5 dk bekle tekrar pili ve elektrik kablosunu takarak tekrar dene

Not: Lütfen sadece yardım etmek isteyenler cevap yazsın laf ebeliği yaparak seviyenizi belli etmenize gerek yok.