Acil yardím ram sorunu !!!

ato1003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar benin bilgisayarım windows 8 işletim sistemine sahipti oyunlarda problem verdiği için windows 7 ultimate ye çevirdim windows 8 ken bilgisayarım>özellikler bölümündeki ram: 8 gb kullanılabilir ram 7.75 gb yazıyordu fakat windows 7 ye çevirdikten sonra ram: 8 gb kullanılabilir miktar 2.76 gözüküyor nasıl çözbilirz bu durumu sorun çıkartırmı ? :unsure::unsure:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sakın windows 7 de Ram 3.25 Gb kullanılabilir 2.76 Gb yazıyor olmasın iyi bak böyle ise win7 32 bit kurmuşsundur 64 bit kurana kadar 8 gb olarak görmez

frkn64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar benin bilgisayarım windows 8 işletim sistemine sahipti oyunlarda problem verdiği için windows 7 ultimate ye çevirdim windows 8 ken bilgisayarım>özellikler bölümündeki ram: 8 gb kullanılabilir ram 7.75 gb yazıyordu fakat windows 7 ye çevirdikten sonra ram: 8 gb kullanılabilir miktar 2.76 gözüküyor nasıl çözbilirz bu durumu sorun çıkartırmı ? :unsure::unsure:
Windows 8'den geri dönmen çok anlamsız. Oyunlarda sorun çıkarmasının çözümü var hemen pes etmemeliydin. Windows 8.1 kullanıyorum Çoğu oyun-program uyumsuz fakat Uyumluluk modunu değiştirerek veya internette çözümünü arayarak(herbirinin mutlaka çözümü oluyor nette.) düzelttim. Şuan WindowsXP ile uyumlu GTA 4'ü bile sorunsuz oynuyorum. Windows 7'de ramı az görme sorunu var. Tekrar Windows 8'e geçmeni şiddetle öneririm.

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşın da dediği gibi Win7 64 bit kurarsan sorun hallolur

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Windows 8'den geri dönmen çok anlamsız. Oyunlarda sorun çıkarmasının çözümü var hemen pes etmemeliydin. Windows 8.1 kullanıyorum Çoğu oyun-program uyumsuz fakat Uyumluluk modunu değiştirerek veya internette çözümünü arayarak(herbirinin mutlaka çözümü oluyor nette.) düzelttim. Şuan WindowsXP ile uyumlu GTA 4'ü bile sorunsuz oynuyorum. Windows 7'de ramı az görme sorunu var. Tekrar Windows 8'e geçmeni şiddetle öneririm.
Ben hiç görmedim win7 de ram i az görme sorunu felan 4gb ve üzeri ram varken 32 bit kurmazasan yok öyle bir sorun, suan en stabil çalışan işletim sistemi bence win7 arkadaş en güzelini yapmış bence

ato1003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş diyorum win7 yükledim ama 8 gb lik rami 2.76 görüyor bi sorun olurmu yani bu 8 gb lik ram var ama 3 gb mi kullanıyorum ? İlla 64 bitmi yapmak lazım !!!

ato1003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saolun gene iş düştü neyse bi süre böyle takılıyımda daha sonra yapıcam artık saolun

frkn64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben hiç görmedim win7 de ram i az görme sorunu felan 4gb ve üzeri ram varken 32 bit kurmazasan yok öyle bir sorun, suan en stabil çalışan işletim sistemi bence win7 arkadaş en güzelini yapmış bence
Ben Windows 8'e neden geçtim sanıyorsun Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyordum 4 GB ramı 3.67 GB Gösteriyordu + oyun performansı çok azmış(Windows8.1'e geçince fark ettim) Win7 sadece oyunları+programları sorunsuz açtığından kazanıyor. Fakat Windows 8'de ufak bir ayarda çalışıyorlar. Ufak bir ayar için Windows 8'den vazgeçmem. Windows 8'in birçok + özelliği var saymak isterdim fakat vaktim yok.