Açık öğretim 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Merhaba arkadaşlar benim de öğrencisi olduğum açık öğretim kurumu adil olmayan şekilde 4 yanlış 1 doğruyu götürecek şeklinde kural getirdi ve bu kural ya tüm üniversitelerde uygulansın ki demelerine göre adil olması için yada bize de uygulanmasın daha önceden Hacettepe üniversitesinde örgün öğretimde okurken test olan sınavların hiçbirisinde böyle bir kural yoktu buda açık öğreti öğrencilerine hem haksızlık hemde zor şartlarda okuyan çalışmak zorunda olan insanalara daha da da zorlayıcı bir ortam.

imza kampanyası başlatmayı düşünürken bir sitede hiç tanımadığım bir insanın zaten o işi yapmış olduğunu ördüm kampanya şuan 32.000 kişi desteğini görmüş hadi 2milyon açık öğretimli bu haksızlığa sessiz kalma.

Sen de Destek Ol: Aöf - Ata Aöf - Auzef Öğrencileri 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürme Kuralı Kaldırılsın!

buradan bir imza bırakabilirsiniz.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
İmzala diyorum bir şey olmuyor .

EDİT : Oldu :D

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
İmzala diyorum bir şey olmuyor .

imzanız eklenmiş sayı arttı inşallah bir farklılık oluşur. aöf keyfi bir seçim gibi görünse de birçok insan imkanlar sonucu çalışmak zorunda ve aynı zamanda eğitimden geri kalmamak için bu sistemi tercih ediyor günde 8-12 saat arası çalışan insanlar 2 gün içerisinde 13 derse kadar sınava girebiliyor ve derslerini de evde kendi kendilerine çalışmak zorundalar ama buna rağmen işleri zor değil gibi zorluk çıkartıyorlar.

pes!

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Umarım gereken etkiyi yaratır çok ilgim olan bir konu değil ama bir yerde sıkıntı varsa destek olmak gerek.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Of ya keşke ben okurken olsaydı böylece okul bitmezdi bende lanet aöf işletme mezunu olmazdım.Allah belanızı versin emi ulan bişey de bana denk gelse ne olurdu.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
33.005 destekçi wov !

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
millet çalışmadan sallaya sallaya geçiyordu

:D örgün öğretim de de test olunca sallanmıyor mu ? hacettepe de hukuk dersinde sallayıp geçtim şahsen

sizin düşüncenizi değiştiremem değiştirmeye de çalışmam ama şu bir gerçek

arkadaş bu uygulama olacaksa iş alımlarında örgün açık ayrımı olmayacak çevremde can sıkıntısına okuyan da var sizin dediğiniz cins oluyor sallamacı

hakkını verip eve başarı belgeleri gelen de var

birde gece 12 de nöbetini devralıp sabah 9 da devreden güvenlikçi kardeşim var 9 da eve gelip yatıp kalktıktan sonra kalan 2-3 saatlik boş zaman da ki biz genelde bu boş zamanda bilgisayarda takılırız kitaplara göz gezdirip okulunu okuyup ailesine bakmaya çalışan kişiler

ha işte bu adamlara ek zorluk çıkartmak ne kadar mantıklı

ben örgünde girdiğim sınavda test oluyor
yanlış doğruyu götürmüyor
öğretmen bana ders anlatıyor
yatırdığım harç az oluyor
okulun bütün nimetlerinden yararlanıyorum
ha örgünde ki puan la giriyor ya bu açık öğretime giren adamlar puanla girmiyor mu ?
aklına bir şey takıldımı karşında kanlı canlı hocaların oluyor
bütünleme kesinlikle oluyor
hocayı beğenmedin mi yaz dilekçe başka ünide gir sınavına yaz okuluna
senin diploma töbe haşa gökden inmiş gibi değer görüyor öbür adamın aldığı diploma değersizleştiriliyor

sayayım mı daha asıl haksızlığı ?

çalışmadan geçiyor diye bi dünya yok ben şuan makro iktisat dersine çalışmadan geçebiliyorum örgünde de aöfde de ee hemde ab ile şimdi öbür çalışan adam geçeçiyor diye bana hayıflanıyor sa benim suçum ne ?

örgün puan la girdim diyor aöf de ki doktor reçetesiyle mi giriyor ? 394 puan la aöf yazıyoruz örgün üniversitelerin birçok bölümünü gözü kapalı girebilecek insan imkansızlıkdan açık öğretime gidiyor

yani o işler öyle göründüğü gibi olmuyor kardeş. sallaya sallaya geçiliyor sa sende yazıl çift diploman olur üstünde açık öğretim diye yazmıyor da en azından havan olur filan ne bileyim :D

tabi dediğim gibi düşüncenizi değiştiremem ama biraz eşduyum işinize yarayabilir.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Açık öğretime bak sen ya, biz boşuna çalışmışız Odtüye Boğaziçine girmek için :D bilseydim direk açıköğretime yazılırdım

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Açık öğretime bak sen ya, biz boşuna çalışmışız Odtüye Boğaziçine girmek için :D bilseydim direk açıköğretime yazılırdım

hahah okulların isimi insanları geliştirmiyor kardeş önemli olan derece ön lisans yazan da xx üni de okuyorum diyor lisans ilk bilmem kaç bine girmiş adam da diyor :D

ha bölümleri vs küçümsemek için demiyorum.

burada kimin kaç puan la nereye girdiğini de önemsemiyorum 390 küsür puan la lys ye bile girme ihtiyacı olamadan aöf yazan da var 181 le yazan da ondan da söz etmiyorum

asıl mesele eşitlik adı altında yapılan eşitsizlik

ben xxx üni de test sınavda yanlışım doğruyu götürmüyor sa bu adamlarda da götürmesin. ha ama örgünde klasik var diyorlar klasik de sorunun sonucu yanlış olsa bir gidiş yoluna kadar puan veren yerler var bunu ne yapacaz :D

tv programlarında görüyoruz xxx kollejinden mezun oldum xxx üniye ilk 5 de girdim sonuç :D ilk soruda tırt patates pısss :D anladi

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Aöf diğer bölümleri bilmem ama işletmenin adı çıkmış askerden kaçma bölümü olarak görülüyor iş aradığınız zaman size hep bu gözle bakılıyor ve kaybediyorsunuz.Keşke bu olay benim zamanımda olsaydı okul bitmezdi sallaya sallaya bende çok geçtim bilsem bitirmezdim.Şuanda iptal olsa iade edilebilse diploma ederdim önlisans bölümümle kalırdım her türlü daha iyi.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Kampanyalara her zaman imzamız hazırdır

Son düzenleme:

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
33.842 olmuş :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
buralara bu kadar yazı yazacağına oturup ders çalışsan 4 yanlış 1 doğruyu götürmesini dert etmezdin.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
buralara bu kadar yazı yazacağına oturup ders çalışsan 4 yanlış 1 doğruyu götürmesini dert etmezdin.

hahah :D 2. üni okuyorum zaten örgünde hacettepe deyim ve yeterince çalıştığımı düşünüyorum 2. üni olarak da aöf de okuyorum :D

siz bi telefonun eksiğini buradan yazan adama da bunu yazacağına telefon firması kursan dert etmezsin diyebilirmisiniz

ayrıca ben haksızlıkları her zaman dert ederim siz rahat olun konu rahatsız ettiyse takip etmek zorunda değilsiniz

Son düzenleme:

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
hahah :D 2. üni okuyorum zaten örgünde hacettepe deyim ve yeterince çalıştığımı düşünüyorum 2. üni olarak da aöf de okuyorum :D

siz bi telefonun eksiğini buradan yazan adama da bunu yazacağına telefon firması kursan dert etmezsin diyebilirmisiniz

ayrıca ben haksızlıkları her zaman dert ederim siz rahat olun konu rahatsız ettiyse takip etmek zorunda değilsiniz

gören de aöf mezunlarını harvard kapıyor zannedecek. istersen 3. veyahut 4. üni olarak bile okuyabilirsin. auzeften tut da ahmet yesevisine kadar var da var.
bir iş görüşmesinde aöf bitirmek size hiç birşey kazandırmaz maalesef. erkeklerin askerden kaçmasına veyahut kpssde bir lisans sınavına girebilmekten başka bir işe yaramıyor. ha bir de indirimli toplu taşıma kartı çıkartılabiliyor.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
gören de aöf mezunlarını harvard kapıyor zannedecek. istersen 3. veyahut 4. üni olarak bile okuyabilirsin. auzeften tut da ahmet yesevisine kadar var da var.
bir iş görüşmesinde aöf bitirmek size hiç birşey kazandırmaz maalesef. erkeklerin askerden kaçmasına veyahut kpssde bir lisans sınavına girebilmekten başka bir işe yaramıyor. ha bir de indirimli toplu taşıma kartı çıkartılabiliyor.

doğrudur sizin görüşünüz listeye şunu da ekleyebiliriz misal memur olanlar daha çok ücret alıyor :D yada örgünde okuyanlar benim gibi hobi olsun diye yazıyor :D 2 yıl örgünü 4 yıla aöf ile tamamlayıp smm sınavına girilebiliyor misal o sınavda başarılı olunca 4 yıl örgün bitiren gibi smm olup staj sonunda büro açılabiliyor falan filan aslında bazılarının işine yarıyor hani

siz beğenmezsiniz ben beğenmem ama şirketi kurduğunda gideceğin muhasebecilerin birçoğu bu yöntemle gelme :D

şunu da derim insan kendini geliştirir kişisel gelişim ile toplumda saygınlık ve statü kazanır isterse harvard bitirsin 2 lafı bir araya getiremedikden sonra hiçbir işe yaramaz ama senin beğenmediğin o diplomalarla o kadar güzel para kazanılıyor ki :D

işini bilirsen işin hallolur.

alışverişte marka takıntısı yapan bayanlar gibi üniversitelerin adına tav olmayın.

sizde o diploma ile 3-6 bin arası kazanacaksınız benim yöntemle büro açan arkadaşım da 3-8 bin arası kazanıyor ;)

neyse konu bütünlüğü dağılmasın isterseniz ben sizin düşüncelerinizi az çok anladım sizde kendinize göre haklısınız bende bu sebeple her öğrenciye okuduğu bölümde başarılar diliyelim isteyen imza kampanyasına destek verir beğenmeyen es geçer konu dağılmasın fazla

iyi akşamlar.