Açık Lise hakkında sorularım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reckle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Reckle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Selamlar arkadaşlar şuanda 11. Sınıf okuyorum 1. Dönem bitti. 2. Dönem açık liseye geçmeyi düşünüyorum. Kredim kaç olur açık liseye geçince ve hangi derslerden sınavlara girmem gerekecek( bazıları 4 dersi verip mezun olabiliyorsun diyor yada dönem atlayabilirsin diyorlar) hangi dersleri seçersem kolay mezun olurum? Kaç kredi de mezun olurum bide arkadaşlar? Mezun olunca lise diplomasıyla açık diplomasında bi fark yoktur değil mi ? Sınavlar hangi tarihte olur ben 2. Dönem geçersem kaç kere hangi sınava girecem ?

Not: hiçbir dersten kalmadım daha önceki yıllarda lütfen detaylıca bilgilendirir misiniz? Müdüre yada okula sorun demeyiniz ilgilenmiyorlar zaten. Konuya hakim olan cevaplarsa sevinirim

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
Kredinin kaç olacağını bilmiyorum ama dediğin gibi hiç dersten kalmadıysan zorunlu 4 dersi verip geçersin kolayca benim iki kaldığım ders vardı ona rağmen kredim yüksek
Benim zorunlu girdiğim dersler İnkılap,edebiyat,din,ingilizce
İnkılap bilgi üzerine soruluyor,Edebiyatta paragraf ağırlıklıydı,Dini hič hatırlamıyorum basitti.İngilizceyide kolaylıkla geçmiştim basit düzey sormuşlardı.
Açık Lise ile normal lise diploması arasında fark var Erasmus gibi yurtdışı için olan işlemlerde sorun yaratıyor diye biliyorum ama herhangi resmi bir yazı görmedim sadece açık liseyi araştırdığım dönemlerde duymuştum bir çok yerden.
2.Dönem sınavları Mart'ta olur sanırım resmi bir bilgi bulamadım ona dair.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Araştırdığım zaman yurtdışında okullarda sorun yaratıyor mu diye birçok üniversitenin sitesine bakmıştım bu konuda yazı var mı diye ama adam akıllı bir şey bulamamıştım belki de ben iyi araştıramamışımdır eğer buna önem veriyorsan iyice araştırmanı öneririm

Son düzenleme:

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Kredi puanınız seçmeli derslere ve diğer derslere göre değişiklik gösterebileceğinden ötürü tam hangi kredide olacağınızı söyleyemem. Önemli olan kalan zorunlu ders sayısı ve ders notlarınız. Açık lise diploması ile her üniversiteye girebilirsiniz.

Reckle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kredi puanınız seçmeli derslere ve diğer derslere göre değişiklik gösterebileceğinden ötürü tam hangi kredide olacağınızı söyleyemem. Önemli olan kalan zorunlu ders sayısı ve ders notlarınız. Açık lise diploması ile her üniversiteye girebilirsiniz.
Hocam ben şimdi 2. Dönem açığa geçersem. Açık lisede hangi derslerin sınavlarına gireceğim acaba ? Bazıları 4 ders ile falan kolayca dönem atlayabiliyorsun diyorlarda

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Hocam ben şimdi 2. Dönem açığa geçersem. Açık lisede hangi derslerin sınavlarına gireceğim acaba ? Bazıları 4 ders ile falan kolayca dönem atlayabiliyorsun diyorlarda
Evet, Açık Liseye geçtiğinizde dersler daha kolay oluyor.

Reckle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kredinin kaç olacağını bilmiyorum ama dediğin gibi hiç dersten kalmadıysan zorunlu 4 dersi verip geçersin kolayca benim iki kaldığım ders vardı ona rağmen kredim yüksek
Benim zorunlu girdiğim dersler İnkılap,edebiyat,din,ingilizce
İnkılap bilgi üzerine soruluyor,Edebiyatta paragraf ağırlıklıydı,Dini hič hatırlamıyorum basitti.İngilizceyide kolaylıkla geçmiştim basit düzey sormuşlardı.
Açık Lise ile normal lise diploması arasında fark var Erasmus gibi yurtdışı için olan işlemlerde sorun yaratıyor diye biliyorum ama herhangi resmi bir yazı görmedim sadece açık liseyi araştırdığım dönemlerde duymuştum bir çok yerden.
2.Dönem sınavları Mart'ta olur sanırım resmi bir bilgi bulamadım ona dair.

Araştırdığım zaman yurtdışında okullarda sorun yaratıyor mu diye birçok üniversitenin sitesine bakmıştım bu konuda yazı var mı diye ama adam akıllı bir şey bulamamıştım belki de ben iyi araştıramamışımdır eğer buna önem veriyorsan iyice araştırmanı öneririm
Hocam o 4 ders dediğiniz 35 kredi ediyor mu? peki seçmelide seçmeliyi miyiz mesela edebiyat din tarih coğrafya seçsem zorunlu olarak 4 ders başka ders seçmeden bu seçmemeliler dahil olmadan mezun olabilir miyim bu 4 dersin kredisi 35 tutuyor mu acaba

Evet, Açık Liseye geçtiğinizde dersler daha kolay oluyor.
O 4 ders edebiyat coğrafya din tarih olur mu mesela 35 kredi tutuyor mu en az 35 kredi mi ne seçiliyormuş sanırım

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
Hocam o 4 ders dediğiniz 35 kredi ediyor mu? peki seçmelide seçmeliyi miyiz mesela edebiyat din tarih coğrafya seçsem zorunlu olarak 4 ders başka ders seçmeden bu seçmemeliler dahil olmadan mezun olabilir miyim bu 4 dersin kredisi 35 tutuyor mu acaba

O 4 ders edebiyat coğrafya din tarih olur mu mesela 35 kredi tutuyor mu en az 35 kredi mi ne seçiliyormuş sanırım
26 ediyor sanırım

Herhangi bir dersten kalmadıysan muhtemelen kolaylıkla geçersin ama kesin bir bilgi veremem en iyisi Halk Eğitim Merkezine gidip sorman kayıt işlemleri de oradan yapılıyor zaten

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,151
Evet olur diye biliyorum ama öğretmeninizden veya açığa geçen arkadaşlarınıza sorarsanız daha iyi bilgi alabilirsiniz. Kolay gelsin.

Reckle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Evet olur diye biliyorum ama öğretmeninizden veya açığa geçen arkadaşlarınıza sorarsanız daha iyi bilgi alabilirsiniz. Kolay gelsin
Sağolun açığa geçen arkadaşım yokta burada vardır diye sordum

26 ediyor sanırım

Herhangi bir dersten kalmadıysan muhtemelen kolaylıkla geçersin ama kesin bir bilgi veremem en iyisi Halk Eğitim Merkezine gidip sorman kayıt işlemleri de oradan yapılıyor zaten
O derslerin seçmeli derslerini seçersem coğrafya seçmeli mesela o zaman 2 katına mı çıkar kredim acaba ? Okuldan verim alamadığım için geçmek istiyorum kolay mezun olurum değil mi tyt ve büyük yoğunlukla ayt üzerine yoğunlaşacağım

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Sağolun açığa geçen arkadaşım yokta burada vardır diye sordum

O derslerin seçmeli derslerini seçersem coğrafya seçmeli mesela o zaman 2 katına mı çıkar kredim acaba ? Okuldan verim alamadığım için geçmek istiyorum kolay mezun olurum değil mi tyt ve büyük yoğunlukla ayt üzerine yoğunlaşacağım
Evet, seçmeli coğrafyanın kredisi yüksek. Dediğim gibi, önemli zorunlu dersleri tamamlamanız.