Acer laptop hd sorunu lütfen yardım

Bu konuyu okuyanlar

yuci308

Asistan
Katılım
7 Haziran 2008
Mesajlar
107
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Acer 5101 laptopum var. açılışta firma logosundan sonra (donanımla ilgili bilgilerin verildiği yerde) disk0 failure tarzı hatalar veriyor ve bilgisayar açılmıyor. biostan boot ekranından donanımları kontrol ediyorum dvd sürücüsünü hiç görmüyor ide yazısı var sadece harddiskide saçma bir etikette gösteriyor. normalde samsung falan yazar ama abcdgdfı tarzı bi tanımlama çıkıyor. 4. secenektede ethernet kartını tam olarak görüyor. zaten bilgisayarı açarken bootu ethernetten almaya çalışıyo orada takılıyor. bilgisayar uzun süre dinlendiğinde bilgisayar normal açılıyor. windowsta sorun olduğu için ubuntu kurmuştum bilgisayarıma. c,d ve e olarak 3 bölüm vardı 1. ve 3. bolumleri formatladım fakat d de onemli belgelerim vardı orayı oylece bırakmıştım. ubuntudan açabildiğim zamanlarda d ye ulaşmaya çalışıyorum fakat hata veriyor. force tarzı bi komut vardı onuda denedim yinede bağlayamadım. 1-2 saat çalışırken bilgisayar aniden donuyor bi kaç yeniden başlatmadan sonra tekrar ilk anlattığım sorun ortaya çıkıyor bilgisayar açılmıyor. ilk sorum dokumanlarımı nasıl kurtarım. ikinci sorum problem hd demi yoksa anakarttamıdır? yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum
 

cepo

Asistan
Katılım
19 Eylül 2007
Mesajlar
100
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
dostum sorun şu olabilir. hardisk hdd olarak görüyorya ordaki hdd yazan yerin içine girip satayı seçiceksin ondan sonra normal başlaması lazım olmasa hardiskin bozulmuş olabilir yada windowsun çökmuş olabilir bende bu sorun laptopumun boıs guncelemesini yaptıktan sonra olmuştu. bi dene . ama ben uraşmadım pek sata yapı yeni windows kudum sorun çözülmüştu. sen en iyisi sata dravırlı bir windows xp kur kurtul sorunlardan.
 

yuci308

Asistan
Katılım
7 Haziran 2008
Mesajlar
107
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
cepo ilgin için teşekkürler. hd sata değil ide. bu arada başka bir hd taktım ve xp kurmayı denedim. kurulum sırasında hata verdi mavi bir ekran ve birsürü açıklama. tahmin ediyorumki anakartta problem var. daha öncede serviste 2 defa anakartı değiştirmişlerdi. demekki sorunun ana kaynağını çözememişler ve yine problem var kartta. ram lerde de bazen problem çıkartıyor. neyse ben açılışta bi kaç reset attıktan sonra zorda olsa açıyorum bilgisayarı ve şu anda bilgisayarımdan yazıyorum. xp de kuramadığım için ubuntu kullanmaya devam edecem:) bu arada hd deki bilgilerimide kurtardığım için mutluyum.
 
Üst