Acer Extensa 5635Z bios sorunu.

tekmar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugun acer marka extensa 5635z modelli notebook'uma bios güncellerken birden mavi ekrana düştü ve şu anda sistem hiç açılmıyor. Yani bios ekranı dahi gelmiyor. Ekran simsiyah. Acer'in kendi sitesinden bios indirdim fakat ondada açılıştaki yardımcı proğramları yok. Yardım bekliyorum..

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Eğer mavi ekran ile karşılaştıysan biosun uçmuştur kesin birde altta yazdıklarımı yapmayı dene

önce alttaki linkteki dosyayı indir daha sonra bu dosyanın içindekileri flashdiskine kopyala flashdiskini laptopa yerleştir ardından ekranın alt köşesinde flasbios yazı ve kısayol tuşu yazılı olmalı o tuşa basıp flashdiskten biosun kurulmasını sağlayabilirsin eğer ekran da hiçbirşey yazmıorsa Ctrl + Alt + Esc tuşlarına basarak flflashbiosa girmeyi dene oda olmazsa cn + F6 aklımda tam kalmadığı için sana birden çok seçenek sunmak zorunda kaldım umarım sorununu halledebilirsin :) kolay gelsin

http://global-download.acer.com/GDF...Extensa 5635Z&OS=V10&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_25

tekmar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üstat sağol ilgin için öncelikle, ekranın alt kısmında biosla ilgili bişi yazmıyor. onu göremedim. ctrl + alt + esc ye bastım tık yok :) cn + f6 dan kastın fn idi sanırım.. onuda denedim ama ekrana küçücük bile ışık gelmiyor. verdiğin linkteki dosyaları belleğe attım. acerin sitesinden benim modelim olan biosun bin ve wph dosyalarını değiştirdim denedim ama yine olmadı..

tekmar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
halen uğraşıyorum hiç gelişme yok :(