Acer Aspire One Türkiye'de

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Acer'ın netbook ürünü olan Aspire One, İstanbul'da yapılan etkinlikle Türkiye pazarına giriş yaptı. Acer Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Sinan Kender, yaptığı konuşmada bir hafta içinde ürünlerin Türkiye'te gelmeye başlayacağını söylerken Aspire One'ın bir netbook olduğunu ve kesinlikle dizüstü bilgisayarlara rakip olmadığının da altını çizdi. İlk izlenimlerimize göre Acer görünümde farklılaşmaya gitmemiş

acer_aspire_one_83.jpg

Acer Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü
Sinan Kender

Özellikleri Neler?

acer_aspire_one_81.jpg

Acer Aspire One, Intel'in Atom işlemcisini kullanan bir netbook. 8,9 inçlik ekranda 1024x600 piksellik bir çözünürlük sağlayan ekranla gelen üründe 1,5 GB'a kadar bellek seçeneği mevcut. Şu an için kablosuz ağ desteğine sahip olan Aspire One ileride GSM veya 3G ağlara da bağlanan modellerle piyasaya girecek. Üründe Linux ve Windows seçenekleri mevcut. 8 GB NAND flash sürücüyle gelen ürün, istendiği takdirde 160 GB'a kadar sabit disk de kullanabiliyor.

acer_aspire_one_82.jpg

Fiyatı Ne Kadar?

En temel Acer Aspire One modeli ülkemize 449 dolar + KDV fiyattan giriş yapacak. Bu fiyat bazı rakiplerine göre yüksek olsa da kısa sürede fiyatların biraz daha düşeceğini düşünüyoruz.

Bilgi için: Acer
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

Seregwethrin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bana biraz kalın gibi geldi.

Ayrıca artık mini laptoplarda yeni kriter pil ömrü. Acaba kaç hücreli pil olacak. Asus eee pc artık 6 hücreli pili olan laptopları üretiyor ve 7 saate kadar laptoplar açık kalabiliyor.

Bunun yanında msi ve datronun da çözümleri var. Msi'ınkiler 3 hücreli pil, datronun 6 hücreli pil. Ama datron'un siyah modelinin olmaması beni çok üzdü, almak istiyordum hemen vazgeçtim. Beyaz renk çok kötü duruyor, ayrıca pisliği de üzerinde tutar belli eder.

Ama yine de bu mini laptop üreticilerini anlamıyorum ben. niye 8gb disk koyarsın? 8gb flash diskler şu anda 40 ytlden satılıyor marketlerde. Şöyle 16-32 flash disklerden bikaç tane koysalar süper bir katı depolama alanı olur. Böylece sallanmaya ve darbeye dayanıklı ve az güç tüketen bir laptopumuz olur. Ayrıca ddr2 1 ve 2gb belleklerin boyutları eşit oluyor, 2 taksalar daha iyi olur. Üstüne atom işlemciyi de koyacaklar, webcam zımbırtısını da kaldıracaklar tamamen gereksiz birşey, daha ne? Bunu ilk yapan üreticiyi alnından öpeceğim yemin ediyorum. Tabi 6-cell bataryayı unutmamak lazım.

Ek: Ayrıca o 7"'lik modelleri de asla anlayamadım. 9"'likler ile aşağı yukarı aynı kasaya sahipler ama monitörlerin kenarlarındaki plastik çok geniş. Resmen gereksiz iş yapıyorlar.

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ekran kenarı kalın olan minibook lardan nafret ediyorum, bana 15 yıl önceki tasarımları hatırlatıyo :)

MSI Wind U100

msi-wind.jpeg

Acer Aspire One

acer-aspire-one-00.jpg

kararı siz verin, hangisi daha güzel görünüyo...

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
fiyatı yüksek mi acaba dedim 600 küsür bir para, benzer ürünler misal asus eee901 vs ile kıyaslandığında yüksek değil, yalnız rica edicem şunları bize hesaplattırmayın artık yanına bugünkü döviz kurundan yaklaşık 630ytl felan gibi bir not düşün de hesap makinesiyle uğraşmayalım :)