"ACER Aspire E1-531" format atılacak Yardım edi

yahsiman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaş format atmamı istedi. Laptopda orjinal Windows 8 yüklü. Bunu nasıl fabrika ayarlarına getirebilirim. Kontrol ettim Sistemde recovery alanı var. Açılışta bir türlü Recovery ayarlarına giremedim.
model
"ACER Aspire E1-531"

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eger ki o bilgisayarda bendeki gibi ayri bir surucude orjinal windows 8 varsa format atabilirsin.

Ayri bir surucuden kastettidigim mesela bende C:/ de windows 7 orj kurulu birde D:/RECOVERY de bunun orj dosyasi var E:/ de ise bu dosyayi yukleyecek programlar var.

Ayrica windows 8 de kurtarma secenekleri vardi. Pc nin tum ayarlarini varsayilan ayarlara dondurebiliyordun fakat format gibi olmaz. Sadece windows ayarlari orjinal haline doner. Senin yukledigin uygulamalar vs hicbir degisiklik olmaz.

yahsiman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sistemde sadece C:/ görünüyor. ben win7 yükleyecektim. Recovery bölümünü görünce vazgectim. yazık olacaktı windows 8e
acılışta neye basmam lazım recovery için?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eger baska surum yuklerseniz orj win 8 gider ;) Eger sizdede benim dedigim gibi bolumler varsa acilista "F2 , *F9* , F10 , DEL" tuslarindan biri olmasi lazim.Olmassa F1 den baslayip tek tek deneyin. Her acilista 1 tusa basin zaten 12-13 tus var ;)

Yanlis hatirlamiyorsam bende F9 ile Recovery bolumu aciliyordu.(hp)

yahsiman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aklıma gelen kombinasyonları denedim. "Ctrl+F10" "Alt+F10" vs gibi olmadı. Girmedi gitti şu Recovery.e

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ctrl veya alt olmadan sadece F1 vs tuslara basin.

yahsiman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
F2 ile biosa giriyorum. Yabancı sitelerde Alt+F10 yazmışlar. ancak o da olmuyor. ekran yanıp sönüp normal açılışına devam ediyor. Sanırım biostan ayaryapmalıyım Recoveryi görmesi için.
Ama ne yapmalıyım işte onu bulamadım

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
http://www.manualowl.com/m/Acer Computers/Aspire-E1-531/Manual/298658

Bu linkten o bilgisayarin kullanim kilavuzunu indirebilirsiniz.
İndirdikten sonra "how to enter recovery, enter recovery, recovery, system restore, default settings" vs gibi kelimeleri arayabilirsiniz.

Ayrica turkcesi var ise googleye "ACER Aspire E1-531 user manuel veya user manuel'in turkcesini(kullanici klavuzu) yazip bulabilirisiniz.

fahrecel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aşağıdaki linkte görüntülü olarak anlatıyor. Bilgisayar açılırken önce F2 ile bios setup'ına girip, burada Main menusunden D2d Recovery enable'mı değil mi diye bakıyorsunuz, değilse enable yapıyorsunuz. Sonra F10'a basıp Yes'i seçerek kaydedip çıkıyorsunuz. Bilgisayar açılırken klavyede soldaki Alt tuşunu basılı tuturken F10 tuşunada sürekli bas bırak yapıyorsunuz ve recovery menusu açılıyor. İlk denemede açılmazsa tekrar başlatın. Taa en başından itibaren Alt tuşunu tutup, F10 tuşunu basıp bırakmanız lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=n0HUfMm5d0w

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yeni nesil bi makine ise windows 8 zaten o desteği f8 le açılan menüsünden vermekte. tuş vs aramanıza gerek yok. açılışta f8 ile gelen menüde gelişmiş seçenekler altında bulunur.