Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sayın arkadaşlar
access konusunda yardıma ihityacım var .
yardımcı olacak birileri,access den anlayan birileri varmı
yardımalrınızı bekliyorum
iyi çalışmalar
sayın arrkadaşlar,
elimde 8 sütunlu 250 bin satırlı bir access verisi var.bunları excelden parca parca attım.bunları tek tek atarken ilk başta bulunan otomatik sıralanması kendiliğimden oluştu.şimdi ortalardan herhangibir sütundan harf sırasına göre a dan başlayacak şekilde sıralamak istedim ve sıraladım oldu.fakat ilk başta bulunan otomatik sıralaması değişti.bu sütunu 1 den başlayacak şekilde nasıl sıralayabilirim.
iyi çalışmalar,,
sayın arkadaşlar denedim olmadı dediğiniz menü aktif olmuyor.hertürlü yolu denedim aktif olmuyor.
sütunu sildim.yeni sütun ekledim.bunu da otomatik sayı yapamadım.
---------- saat 16:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:31 eklenmişti ----------
2003 de denedim sırala ve onar menüsü aktif fakat olmuyor veya ben yapamadım
Kimlik Alanı Otomatik Artan Sayı olarak gözüküyor. İlk sırada Meslek Kodu=424601 olan biri var, Limlik Ve Sıra No Su da 1. Tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım ?
bunları parca parca excelden aktardım.bunları aktarırken otomatik sayı 1 den başlayarak devam etti.daha sonra bunlar sütunlardan birisini semt sırasına göre sıraladım.sıralamam gerekiyor.sıralayınca ilk baştaki otomatik sayıda değişti.bunu semt sırası a dan başlayacak şekilde otomatik sıralamayıda 1 den başlayacak şekilde nasıl sıralayabilirim.
bu otomatik sıralama sütununu sildim yeni sütun ekledim ama otomatik sayı veremedim.
bunu çözmeye çalışıyorum çözemedim yapamadım.ama isterseniz örnek verebilirim.
iyi çalışmalar,,
Tablonu tasarım modunda açıp Kimlik alanının birincil anahtar özelliğini iptal edeceksin.
Sıra No alanına istediğin gibi sayıları atayabilirsin.
Sıralama ve numaralandırma işlemin bittiğinde Kimlik alanını kaldır, Sıra No alanını Birincil Anahtar yap. İstediğin sonuca ulaşırsın umarım.
ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekür ederim.
yeni bir şey daha öğrenmiş oldum.yani bu işler tasarım modun da açıp yapmak gerekiyormuş.
fakat yapamadım ilk başta ki sutunu silebiliyorum yeni sütun ekleyebiliyorum.tanımımı otomatik sayı veriyorum.birincil anahtar olarak yapabiliyorum.fakat bu seferde semt sıralaması değişiyor.