Access Point Tercihi

miyagi41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
selamlar arkadaşlar,ben komşudan çektiğim evdeki kablolu ağımı laptobum için access point ile kablosuza çevirdim.aldığım model ise Airties AP-302,saturn'den 100 liraya aldım 2 gün önce fakat laptobumu salona götürüp internete ordan bağlanmaya çalıştığımda tam randıman alamıyorum 5 te 3, zaman zamanda 5 te 2 diş çekiyor.üstelik odalar yanyana.acaba diyorum bu modeli keşke almasamıydım,15 gün içerisinde iade ve değiştirme hakkım var. aklımın kaldığı diğer bir model ise Zyxel WAP3205 2 Port 300 Mbps Kablosuz Access Poınt bu da çok iyi makina yorumlara baktımda herkes çok beğenmiş olumsuz bir yorum bulamadım hepsiburadada. bir de sizlere sormak istiyorum bilenler,kullananlar,fikri olanlar yardımcı olabilirler mi? sizlere iki modelinde linkini veriyorum yardımcı olursanız sevinirim,eğer Zyxel WAP3205 2 Port 300 Mbps Kablosuz Access Poınt almamı tavsiye ederseniz gidip değiştircem .

http://www.hepsiburada.com/Liste/ai...Details.aspx?productId=bd93456&categoryId=410

http://www.hepsiburada.com/Liste/zy...Details.aspx?productId=bd97059&categoryId=410

megawolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alacağın Access Point te antenine dikkat et, 5 dbi ve üstü olsun sorun yaşamasın.

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dostum taqm adamına okutturdun konuyu senin durumun aynısı var bende çok araştırdım

Bi ara zyxel wap 3205 düşünüyodum fakat 115 tl idi neyse airties alıyım kaliteli olsun dedim sonra ondan da vazgeçtim ve kendime acces point almaktansa router aldım

Tp link wn 841nd
-5dbi anten(2 tane) yani 10 dbi
-n standardı ortak kullanımlarda hız sınırlıyor belli saatlerde interneti kesiyor meslea 12 den sonra kessin diye ayarlamıştım.Böylece erken yatıyodum...
-Çekim gücü beni de merak ettiriyodu ama baktım ki çok güzel çekiyo evim 130 metre kare modemi ve laptobu öyle bir ayarladım ki araya 7-8 duvar soktum sadece 3 çubuğa düştü evim 130 metre kare ve en uzak köşerinde elde ettim bu veriyi
-Dün dd-wrt yükledim böyle bir firmware daha hayatımda görmemiştim modemi overclok ettim ısınmaya bile başladı yakında fan takıcam:-) dd wrt gerçekten çok güzel bi çok özellik kazandı modem benim için 300 tl lik modem özelliği taşıyor şuan wol desteği bile oldu.

3 ay önce 65 tl ye adım hepsiburadada 66 tl felandı en son ,sen gene araştır bak bana istediğin zaman aklına takılanları sorabilirsin.

O modemi değiştirip tp link wn841nd almanı tavsiye ediyorum.
ayrıca 4 port Qss vs `side var

furmalite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tp link wa 701nd, tp link wa 901nd'yi fiyatı uygun diye kullandım. Aradığım performansı bulamadım. Birkaç gün önce zyxel wap3205 aldım kurdum ve ne kurulumda ne de performansta bir sıkıntı yaşadım. Aralarında bir duvar ve 150 m mesafe olan yerler arasında bağlantı sağladım. Şu anda evin içinde oturduğum yerden internete bağlabiliyorum. Keyif süper yani :) Fiyat olarak biraz pahalıdır ama verdiğin paranın karşılığını aldığını hissedersin. Hee bu arada unutmadan söyliyeyim 2 adet 5 dbi lik anteni var:)

darkeagle37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Zyxel WAP3205 denedim ve çok memnun kaldım uzun mesafeden bile (4.kat) çok iyi çekiyor cep telefonu ile test ettim birde. (galaxys)