Soru Abra A7 V11.5 Oyun Performansı Hakkında

tunamuichiro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar, yakın zamanda bu bilgisayardan satın aldım ama performanstan pek anlamıyorum. Size sormak istedim, bu bilgisayar valorant gibi bir oyunda 16:9 kaç fps alması gerekir..?

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
Yüksek ayarlarda 200+ FPS alman gerekir, oyunun optimizasyonu berbat.

tunamuichiro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yüksek ayarlarda 200+ FPS alman gerekir, oyunun optimizasyonu berbat.
Gerçekten mi... düşük ayarlar 4:3 220 alıyorum... 16:9 150 alıyorum. Ama csde 4:3 350-400 arası değişiyor. 150 fpsten şikayetçi değilim ama 22k verince biraz koyuyor.

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
Gerçekten mi... düşük ayarlar 4:3 220 alıyorum... 16:9 150 alıyorum. Ama csde 4:3 350-400 arası değişiyor. 150 fpsten şikayetçi değilim ama 22k verince biraz koyuyor.
İdeapad varken Monster'e 22k vermek koyar. İyi bir cihaz değil, tulpar serisi haricinde.

barisefe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
keşke monster almasaydın onun yerine asus tuf a15 HN049 modelini önerirdim 18k fiyatı ve çok daha performanslı monstere göre 4k da ekipmana harcardın mis gibi. Ama almışsın artık valorantta en az 180 fps alması gerekir ramini 16gb yaparsan senin için daha sağlıklı olur...

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
asus tuf a15 HN049 modelini önerirdim 18k fiyatı ve çok daha performanslı monstere göre
Daha performanslı değil, donanım olarak Monster daha iyi ama kalitesiz ürün işte. Aynı donanıma sahip Monster'le İdeapad hemen hemen aynı performansı verecektir ama malzeme kalitesi, fan devri , ısınma sorunları vs. Monster'i berbat bir cihaz kılıyor.

barisefe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Daha performanslı değil, donanım olarak Monster daha iyi ama kalitesiz ürün işte. Aynı donanıma sahip Monster'le İdeapad hemen hemen aynı performansı verecektir ama malzeme kalitesi, fan devri , ısınma sorunları vs. Monster'i berbat bir cihaz kılıyor.
i7 11800H vs ryzen 7 6800H ayrıca monsterda ddr4 8gb ram var benim tavsiye ettiğimde ise ddr5 16gb nasıl monster daha performanslı acaba? Monster sadece bakımları bedava ve türk şirketi diye bu kadar yüceltildi fiyatları piyasaya göre yüksek...

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
i7 11800H vs ryzen 7 6800H ayrıca monsterda ddr4 8gb ram var benim tavsiye ettiğimde ise ddr5 16gb nasıl monster daha performanslı acaba? Monster sadece bakımları bedava ve türk şirketi diye bu kadar yüceltildi fiyatları piyasaya göre yüksek...
Senin önerdiğin cihaza bir şey demedim, öyle bir yazmışsın ki sanki oyun performansı üründen ürüne değişiyormuş gibi.Yazdığımı okudun mu? Ben Monster'i mi övdüm sanki. Aynı donanıma sahip cihazlar aynı performansı verecektir, malzeme kalitesi , ısınma problemleri gibi sorunlardan önerilmiyor Monster. Ayrıca senin önerdiğin cihazın 8 GB RAM olan versiyonlarıda var.

barisefe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
konu başlıca monster markası değil ki konu bu arkadaşın attığı monsterin bu modeli 8gb ve 22k fiyatı var benim önerdiğimin 18k fiyatı var ve tam fiyat performans evet benim söylediğim markanın da 8 gb modelleri var fakat şuan tek bir ürün üstüne yorum yaptım.

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
konu başlıca monster markası değil ki konu bu arkadaşın attığı monsterin bu modeli 8gb ve 22k fiyatı var benim önerdiğimin 18k fiyatı var ve tam fiyat performans evet benim söylediğim markanın da 8 gb modelleri var fakat şuan tek bir ürün üstüne yorum yaptım.
11800H R7 6800H' den daha iyi , çoklu çekirdektede tekli çekirdektede. Arkadaşın cihazındaki parçalar daha iyi. Benim demek istediğim, donanım olarak aynı fakat malzeme kalitesi farklı olan cihazlarda oyun performansında çok fark olmıyacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşın sorunu cihazının markasından kaynaklanmıyor yani.

tunamuichiro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İdeapad varken Monster'e 22k vermek koyar. İyi bir cihaz değil, tulpar serisi haricinde
herkes çok önerince alayım demiştim, neyse artık teşekkürler.

11800H R7 6800H' den daha iyi , çoklu çekirdektede tekli çekirdektede. Arkadaşın cihazındaki parçalar daha iyi. Benim demek istediğim, donanım olarak aynı fakat malzeme kalitesi farklı olan cihazlarda oyun performansında çok fark olmıyacaktır.

Arkadaşın sorunu cihazının markasından kaynaklanmıyor yani.
son cümleden yola çıkarak, neyden kaynaklanıyor olabilir? 150 fps sıkıntım yok ama dediğim gibi koyuyor. Kaynaklandığı sorunları biliyorsanız söyler misiniz, bilgisayardan anlamıyorum

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
herkes çok önerince alayım demiştim, neyse artık teşekkürler.

son cümleden yola çıkarak, neyden kaynaklanıyor olabilir? 150 fps sıkıntım yok ama dediğim gibi koyuyor. Kaynaklandığı sorunları biliyorsanız söyler misiniz, bilgisayardan anlamıyorum
Sürücüleriniz güncel mi?