ABD'nin en etkili 50 Türk'ü belli oldu

Bu konuyu okuyanlar

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
ABD'nin en etkili 50 Türk'ü belli oldu

Turk of America Dergisi Amerika'nın en etkili 50 Türk'ünü seçti.

Amerika’da 12 yıldan bu yana yayınlanan Turk of America Dergisi Amerika’nın en etkili 50 Türk’ünü seçti. Aralarında işadamları, sanatçılar, bilimadamları, akademisyenler, profesyonel yöneticiler ve sporcuların bulunduğu liste bugüne dek Amerika’da Türkler arasında gerçekleştirilen ilk çalışma oldu.


LİSTENİN İLK SIRASINDA MEHMET ÖZ VAR


Listede uzaya ilk ticari arac DreamChaser’i göndermeye hazırlanan Eren & Fatih Özmen çifti derginin kapağına konu olurken, en etkin 50 kişinin bulunduğu listenin ilk sırasında ünlü kalp cerrahı ve TV sunucusu Dr. Mehmet Öz yer aldı.


Coca Cola CEO’su Muhtar Kent ikinci sırada, Western Union CEO’su Hikmet Ersek ise üçüncü sırada yer aldı.


Sıfırdan 1 milyar dolarlık şirket haline gelen ve geçtiğimiz günlerde Başkan Obama tarafından Global Girişimci Büyükelçisi seçilen Hamdi Ulukaya, Amerika’daki Türkler’in etkin bir lobi yapmasına imkan tanıyan ve Kongre’deki Türk dostu milletvekili sayısını rekor sayıya ulaştıran Yalçın Ayaslı, dünya genelinde 55 milyon internet kullanıcısının bilgisayarını koruyan Comodo’nun sahibi Melih Abdulhayoğlu, Silicon Vadisi’nin dahi girişimcisi Aydın Şenkut, MIT’e yaptığı 100 milyon dolar bağışla dikkatleri üzerine çeken Dr. Kenan Şahin, internet üzerinde 1 milyar kez izlenen The Young Turks Show’unun yaratıcısı Cenk Uygur, Brooking Institute’de görev yapan Kemal Derviş, 10 milyar dolarlık Maxim’in CEO’su Tunç Doluca, India’nın futboldaki yüzü Indy Eleven takımının sahibi Ersal Özdemir, Harvard’ın ünlü kanser uzmanı Dr. Mehmet Toner, Demokrat Parti delegesi Murat Güzel, multi milyarderlerin psikoloğu Dr. Bayram Karasu, Texas Üniversitesi’nde 19 yıldır işletme bölümünün dekanlığını yapan Dr. Hasan Pirkul listede yer alan diğer isimler oldu.


t_5057.jpg



12 YILLIK BİR ÇALIŞMA


Turk of America kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni Cemil Özyurt, çalışmayı 12 yıllık bir emeği olarak gördüğünü ve listeyi oluştururken hayli zorlandıklarını söyledi. "Eminim bu listede yer almayı hak eden ve ilk 50’ye koyamadığımız çok isim vardır. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Amerika’daki Türklerin farklı alanlardaki başarıları yeni nesle örnek teşkil ediyor." dedi.

Listede Amerika’daki Türk sanayicilerinin babası olarak tanıtılan Alabama’daki ABD’nin ilk değiştirilebilir raf patenti sahibi ve üreticisi olan Muammer A. Öztekin, Amerika’nın en eski döner kapı şirketi International Steel Company’nin sahibi Rahmi Soyugenç gibi 1970’lerde isim yapmış etkin profillerin de yer aldığını hatırlatan Özyurt, "Listeyi oluştururken danışma kurulumuz Amerika’nın dört bir yanından liste topladı. İsimler üzerine araştırma yaptı. Listedeki isimler sadece Türk toplumu içinde değil yaşadığımız Amerikan toplumuna da yaptıkları ile büyük oranda tesir eden, etkileyen isimler." diye konuştu. Listede Ermeni, Yahudi, Süryani, Arap, Kürt, Kıbrıslı, Boşnak kökene sahip isimlerin yer aldığını hatırlatan Özyurt, "Liste Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında birleşen Anadolu’nun güzel bir mozaiği." diye konuştu.


KaynaK
 

Son mesajlar

Üst