ABD'nin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ülkemize gönderdiği yağlar Elazığ'da bulundu!

Bu konuyu okuyanlar

Didem Ergin

Müdavim
Katılım
12 Mart 2020
Mesajlar
1,763
Reaksiyon puanı
2,343
Puanları
113
Yaş
25
ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gönderdiği 70 kutu margarin yağ, Elazığ'ın Ağın ilçesinde, deprem nedeniyle tahliye edilen 60 yıllık okulun çatısında bulundu.

IMG_20200607_003559.png
 

CapScroLL

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2014
Mesajlar
3,657
Reaksiyon puanı
2,682
Puanları
113
Yaş
26
Mahluklar grubu yeniden mi toplandı? Bir zamanlar bayağı tutmuştu sonra gerçek sayfa sahipleri, sayfayı Facebook destek aracılığıyla çalan kişilerden geri alıp olayları anlatmıştı, sayfada hiç kimse kalmamıştı :)
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Yine para için göndermişler. Yani ben öyle anladım.
Yeğenim, Amerika karşılıksız babasına bile bir bardak su vermez. Ben aslında o devrin siyasilerinin de bu yardımları öyle yalvar yakar istediklerini falan zannetmiyorum. Adam eşkiya gibi dünyanın jandarması olmuş, tak diye emrediyor, şak diye yaptırıyor bütün isteklerini. Sonra da güya yardım ediyormuş gibi algı oluşturup pr yapıyor. Yesinler ulan senin yardımını be.

O gün o yağların saklanmasının sırrı henüz çözülmüş değil ama iki tahminim var, lakin geç oldu, uykum geldi. Yarına inşaallah.
 

Noire969

Asistan
Katılım
7 Ocak 2019
Mesajlar
471
Reaksiyon puanı
105
Puanları
43
Yaş
19
O zaman neden dağıtılmamış acaba
Marshall planı ile 2. Dünya savası sonrasında ekonomik yardım paketleri hazırlamıştır abd bu yardım ülkeleri arasında bizde vardık o yüzden fakat gönderilen yiyeceklerin birçogu sağlığa ciddi anlamda zararlı kanserojen yiyeceklerdir
 

Dobby

Asistan
Katılım
15 Ekim 2018
Mesajlar
195
Reaksiyon puanı
74
Puanları
28
Yaş
26
Harbi ya, Amerika neden bize margarin gönderiyor?
büyük ülkeler kendinden küçük ülkelere yardım adında ücretsiz(veya çok ucuza)ürettiği şeylerden yollar devlet veya özel satıcılar bunu çok çok ucuz fiyatlara satar yerli üretim bundan pahalı ve ülkenin halkı dar gelirli olduğu için bu ucuz olan ithal ürüne yönelir yerli üreticiler ürünü satamadığı için üretim azalır ve büyük ülke o ülkenin önünü kesmiş olur margarininde zeytinyağı vb yağların üretimini baya bi azaltmıştır.
 

Merchrior

Asistan
Katılım
13 Mayıs 2018
Mesajlar
228
Reaksiyon puanı
160
Puanları
43
Yaş
20
Margarin stokçuluğunda çağ atlamışlar.

New Achievement Unlocked

F5B93CD1-3AB7-42DB-ADE3-7D3393BF3F0B.png
 

SHKFTT

Asistan
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
339
Reaksiyon puanı
217
Puanları
43
Yaş
25
Amerikanın marshall planıdır Türkiyedeki zeytinyağlarını çok zararlıymış gibi Türkiyeye tanıtıp korku saldı daha sonra halk zeytinyağını yemekten vazgeçti amerikanın verdiği margarinleri tüketti işte olay burda başlıyor margarinin zararları daha o yıllarda belli değil ve kimse haliyle bilmiyordu ardında getirdiği hastalıklar sağlık sorunları kanser sorunlarıda cabası hatta bu konuyla ilgili "zeytinyağlı yiyemem aman"diye bir şarkıda vardır aslında hep düğünlerde dinlediğimiz fakat sözlerine hiç dikkat edip araştırmadığımız bir şarkıdır bunun başka bir örneğide amerikanın Türkiyeye süt tozu satmasıdır Türkiyenin çok ucuz diye alıp ilkokul ortaokul çocuklarının içtiği yıllar sonra çeşitli felç durumlarının gözlemlendiği fakat felçi geçirecek olan aşınında amerikadan çok yüksek maaliyetlerle alınmasıyla amerikanın ekmeğine yağ sürmüş oldu ilaç işe yaradı fakat çok büyük sıkıntılar meydana geldi aşı kullanıldıktan sonra erkeklerin çok büyük bir kısmında kısırlık oluştu ve tedavisi olmadı yani amerika hem süt tozu gibi zararlı bir tozu Türkiyeye parayla sattı ve ellerindeki aşıların hepsini Türkiyeye yine parayla sattı bu sayede deli gibi para kazandılar işte yine bildiğimiz gibi Kapitalist Amerika
 

Didem Ergin

Müdavim
Katılım
12 Mart 2020
Mesajlar
1,763
Reaksiyon puanı
2,343
Puanları
113
Yaş
25

defacerGLD

Müdavim
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
3,329
Reaksiyon puanı
3,068
Puanları
113
Tamam margarin gelirde niye çatı katına koyup unuturlar acaba
 

crow88

Dekan
Katılım
1 Aralık 2010
Mesajlar
6,322
Reaksiyon puanı
3,129
Puanları
113
Yaş
58
Konu alıntıdır,geçmişte ne yapıyorlarsa,şimdide aynısını yaparlar
Bizdeki atasözüdür (7 sinde ne ise ,70 inde odur)

kısa pdf

====ALINTIDIR===

Kızılderililer biyolojik silahla katledilmiş
Amerikalıların Kızılderilileri biyolojik silah kullanarak yok etmeye çalıştığı ortaya çıktı.
  • Arşiv
  • 18 Şubat 2010 Perşembe 17:49
Kızılderililer biyolojik silahla katledilmiş






Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Biyolojik silahların gücünü ilk fark edenlerin Hititler olduğu tarihçiler tarafından söylenir. Mısırlılara ait bir tablette Hititlilerin Kadeş Savaşı’nda vebalı hastaları casus olarak Mısır’a gönderdikleri ve birçok Mısırlının bu yüzden hayatını kaybettiği ifade edilir. İskender’in de Perslere karşı savaşırken İran ordularının üzerine ölmekte olan hastalıklı insanları gönderdiği belirtilir.

Moğol hükümdarı Cengiz Han, Çin, Kırım ve Viyana’daki kaleleri alırken vebadan ölmüş insanların cesetlerini mancınıkla fırlatarak mikrobun o bölgede yayılmasıyla zafer kazanabilmiştir.

Amerikalı tarihçi Carl Waldman, Atlas of the North American İndian adlı eserinde yedi yıl savaşları kahramanı General Jeffrey Amherst’in Kızılderililere karşı biyolojik silah kullandığını bu yüzden bazı kabilelerin tarihten silindiğini söylüyor.

Amherst’in emriyle Kızılderililerle ticaret yapan beyaz tüccarlar vesilesiyle çiçek hastalığı bulaştırılmış, hastalığın salgına dönüşmesi sonucu binlerce Kızılderili hayatını kaybetmiştir.

Amherst daha sonraları bir kütüphane görevlisi iken bir İngiliz gazetesine verdiği röportajda Waldman’n iddialarını doğrulayan açıklamalarda bulunmuş. Mülakatında kendisinin hayatı boyunca Kızılderilileri vahşi, ilkel ve pis bir topluluk olarak gördüğünü söyleyen Armherst bu fikri kendisine askerlerinden Fransız asıllı Albay Henry Bouquet’in verdiğini ve yerlilerle girişilen birçok savaşta bu taktiği kullandığını söylüyor.

Kızılderilileri aşağılık bir ırk olarak gören Amherst, onlarla savaşmak yerine topyekun imha ederek yok etmeyi düşünmüş ve tüccarlara verdiği mikrop bulaştırılmış battaniyeleri, hediye etmelerini söylemiş. Amerikan iç savaşına katılmış William Trent’te günlüklerinde Armheistin başlattığı biyolojik savaşın daha sonraları da uygulandığını ve Kızılderililerin soyların tüketilmesinde Amerikan ordusu tarafından bilinçli bir şekilde kullanıldığını anlatıyor.

Çiçek hastalığı salgın ölümlere neden olabilir mi?

Çiçek hastalığı mikrobu olan Varilo major, 8-11 gün içinde hava ve nefes yolu ile aynı zamanda eşyaların kullanılmasıyla da bulaşabilir. Kuru bir ortamda eşyalarda bu virüs 3-5 yıl bulaşıcı özellik gösterir. Önlemler alınmadığında hastaların yüzde elliden fazlası hayatını kaybedebilir.

Cengiz han’ın kullandığı sığır vebası ise kızamıkla ilgili bir virüsle özellikle geviş getiren hayvanlarda etkili oluyor. İnsana bulaştığında 7-15 gün arasında ölümler gerçekleşiyor. Salgın durumunda ölüm oranı çok yüksek rakamlara çıkabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2010, 07:32
 
Üst