ABD TV'sinde 'PKK propagandası'

Bu konuyu okuyanlar

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
ABD televizyonu ‘Bridge TV'de, PKK terör örgütünün açık propagandasını yapan ve Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına yer veren ‘İyi Kürtler, Kötü Kürtler’ isimli belgesel gösterildi.

Belgeselde, Türkiye'nin Kürt nüfusuna karşı insan hakları ihlalleri yaptığı ileri sürülerek ABD'nin, Türk-ABD dostluğundan dolayı ihlalleri görmezden geldiği iddia ediliyor.

Kevin McKiernan isimli gazeteci tarafından 2001 yılında Washington, Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak'ta çekilen belgesel, PKK'nın Washington'daki temsilciliğini yapan Kani Gulam'ın Beyazsaray önünde yaptığı gösteride ‘Türkiye, Kürdistan'ı terketsin’ (Turkey out of Kurdistan) sloganıyla başlıyor.

Yapımcı Kevin McKiernan, terör örgütü mensuplarından ‘Kürdistan İşçi Partisi üyesi gerillaları’ olarak bahsederken, teröristlerin önünde yaptığı anonsta Kürtlerin ‘bağımsızlık savaşçısı’ olduğunu iddia ediyor.
Amerikan Kürt Network'u isimli örgüt üzerinden PKK propagandası yapan Kani Gulam ve ailesinin hayatına ve çalışmalarına yer verilen belgeselde, Kürtlerin, ‘vatanı olmayan dünyanın en büyük nüfuslu milleti’ olduğu öne sürülüyor.

Türkiye'nin Güneydoğusu'nu ‘Kürdistan’ olarak gösteren birçok haritanın yer aldığı belgeselde, PKK kamplarının görüntülerine ve Kevin McKiernan'ın, Abdullah Öcalan ile Beyrut yakınlarındaki evinde yaptığı röportaja da yer veriliyor. Röportajda Öcalan'ın Türkiye aleyhtarı sözleri dikkat çekiyor. Belgeselde, daha önce fotomontaj olduğu belgelenen ve Türk askerlerinin ellerinde kesik başlarla çektirdiği sözde resimler de gösteriliyor. ABD'nin ise kendi çıkarları için Türkiye'deki insan hakları ihlallerini görmezden geldiği iddia ediliyor.

Clinton yönetiminin Kürtleri ‘İyi Kürtler ve kötü Kürtler’ olarak ikiye ayırdığı, Saddam'a karşı mücadele eden Kuzey Irak'taki Kürtlere iyi Kürtler, Türkiye'deki bölücü Kürtlere de kötü Kürtler denildiği vurgulanan belgeselde, Amerikan yapımı savaş uçaklarının ve silahların Kürtlere karşı kullanılması eleştiriliyor.

ABD'li büyükelçi, diplomat ve yetkililerin yanı sıra kimi gazetecilerle de röportajların yer aldığı belgeselde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan cumhuriyetten bu yana Türkiye'deki Kürt sorununa ilişkin detaylara da yer veriliyor. Belgesel Leyla Zana'nın yargılanmasını gösteren bölümlerle son buluyor.

‘SOROS VE ROCKEFELLER VAKFI SPONSOR OLDU’

ABD yasalarına göre, terör örgütlerine mali destek vermek, örgütleri kamuoyuna karşı savunmak yasaklanıyor. Ancak bu tür yayınların terör eylemlerine neden teşkil etmesi durumunda yayın yapanlara karşı dava açılabiliyor.
Belgeselin sonunda yer alan bilgilere göre belgeselin yayınına destek verenler arasında ‘Soros Belgesel Fonu’ ve ‘Rockefeller Vakfı’ gibi kurumlar yer alıyor. Belgeseli yayınlayan Bridge TV ise kablo yayını üzerinde yer alan ve daha çok Müslümanlara yönelik dini yayınlara yer veren bir televizyon kanalı olarak biliniyor.

Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=244780
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
şaşıran olacağını sanmıyorum bu habere!!
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
paşa bugün değişik acıklamalar yapdı wallahi bu işin sonunda birini canı fena yanacak gibi
 
Üst