ABD başkanı Trump: 'Erdoğan birinci sınıf bir satranç oyuncusu'

Bu konuyu okuyanlar

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
ABD başkanı Trump: 'Erdoğan birinci sınıf bir satranç oyuncusu'

1597677218010.png


ABD başkanı Donald Trump kasımda yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Fox News'a konuşan Trump rakibi Biden'a yüklenirken Biden'ın 'Birinci sınıf bir satranç oyuncusu olan Erdoğan'la başa çıkacak zihinsel kapasitesi yok' ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi "dünya çapında satranç oyuncusu" olan yabancı liderlerin olduğu bir dünyada Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ın "zihnen yetersiz" olduğunu savundu.

Trump, Fox News kanalında yayınlanan bir programa telefonla katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Donald Trump, program boyunca farklı konularda eleştirdiği başkanlık yarışındaki Demokrat rakibi Biden'a dış politika alanında da sert eleştiriler getirdi.

Çok zeki dünya liderlerinin olduğu bir ortamda Biden'ın bu kişilerle baş edemeyeceğini savunan Trump, Biden için "zihnen bitmiş" yorumunu yaptı.

ABD Başkanı Trump, "Çok zeki insanlarla uğraşıyorsunuz. Bu ülkelerin dünya çapında satranç oyuncusu liderleri var, onları tanıyorum. Mesela, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bu durumda (Biden için) nerede olduğunu dahi bilmeyen ve bodrum katından çıkıp konuşamayan birine (başkan olarak) sahip olamazsınız." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştıklarını da vurgulayarak, bazı devlet başkanlarının kendisinden Erdoğan'ı aramasını istediklerini, çünkü Erdoğan'ın kendisini dinlediğini söylediklerini kaydetti.

Demokrat Başkan Adayı Biden'ın ocak ayında New York Times'ta yayımlandığı ortaya çıkan bir mülakatında Türkiye ile ilgili sarf ettiği sözler Ankara'nın sert tepkisini çekmişti.

 

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
929
Reaksiyon puanı
1,170
Puanları
93
Bu Trump da şey manasında haaa biz Türkiye'ye yamuk yapmıyoruz onlar bize yardım etti biz de yamuk yapmıyoruz şeyini vermeye çalışıyor halka hâlbuki ikisi de Erdoğan dan nefret ediyor
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Seçimlerde Trump da ters strateji izliyor bakalım ne olacak...

Benim gözlemlediğim Trump aslında Ortadoğudan Afganistan Suriye Irak gibi ülkelerden çıkmak istiyor. Bir çok kez ne işimiz var oralarda bunca zarar ettik maddi manevi kayıp verdik diye demeçleri var ama ne oluyor nasıl oluyorsa Parlemento ve Meclis hep tam tersi kararlar alıyor. Asker çekecez derken birden orada ki kuvvetleri arttırıyorlar. Oraya ek bütçe flan çıkıyor. ( İşin içinde İsrali ve Yahudi lobisi ile Müsülüman düşmanları var gibime geliyor. )

Trump'un karşısında ki Bıden ise direk savaş yanlısı gibi.
 

Dertsizali

Profesör Dr Doçent Dertsizali :)
Katılım
24 Nisan 2020
Mesajlar
2,598
Reaksiyon puanı
2,177
Puanları
113
Şimdi bise diycem de yine komplo teorisi diyip dalga geçeceksiniz.. bide siyasi polemiklerden birazcık uzak durmak istiyorum..
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,323
Puanları
113
Benim gözlemlediğim Trump aslında Ortadoğudan Afganistan Suriye Irak gibi ülkelerden çıkmak istiyor. Bir çok kez ne işimiz var oralarda bunca zarar ettik maddi manevi kayıp verdik diye demeçleri var ama ne oluyor nasıl oluyorsa Parlemento ve Meclis hep tam tersi kararlar alıyor.

Amerikada gerçek güç ve iktidar siyonist YAHUDİ'lerdir. Ve onların karargahı da tabii ki PENTAGON. Seçimlerin sonucunu hep onlar tayin eder. Başkan göstermeliktir. Hesaplarına gelmeyen hiçbir konuda başkanı takmaz, bildiklerini okurlar. Trump aslında ekonomik açıdan Amerikayı uçurabilecek tek adamdı, inanılmaz işler de yapmadı değil. Müsaade etselerdi onun politikalarıyla Amerika belki dünyanın birçok yerinden çekilecekti ama aynı zamanda ekonomisiyle şahlanacak, halkına çok büyük huzur ve refah getirecekti. Ama siyonist Yahudilerin halkın refahı gibi bir dertleri hiç olmadı. Onlar için önemli olan sadece İsrail'in menfaatleridir. Dolayısıyla Amerika belki bir asırdır Yahudilere esir bir ülkedir.
 
Son düzenleyen moderatör:

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
929
Reaksiyon puanı
1,170
Puanları
93
Amerikada gerçek güç ve iktidar siyonist YAHUDİ'lerdir. Ve onların karargahı da tabii ki PENTAGON. Seçimlerin sonucunu hep onlar tayin eder. Başkan göstermeliktir. Hesaplarına gelmeyen hiçbir konuda başkanı takmaz, bildiklerini okurlar. Trump aslında ekonomik açıdan Amerikayı uçurabilecek tek adamdı, inanılmaz işler de yapmadı değil. Müsaade etselerdi onun politikalarıyla Amerika belki dünyanın birçok yerinden çekilecekti ama aynı zamanda ekonomisiyle şahlanacak, halkına çok büyük huzur ve refah getirecekti. Ama siyonist Yahudilerin halkın refahı gibi bir dertleri hiç olmadı. Onları için sadece İsrail'in menfaatleridir. Dolayısıyla Amerika belki bir asırdır Yahudilere esir bir ülkedir.
Erdoğan'a siyonist ezici diyorlar. Sanırım canları ordan yanıyor
 

mapavrili

Müdavim
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
1,431
Reaksiyon puanı
1,444
Puanları
113
Yaş
53
Artık ülkemiz sn. Erdoğan'ın sayesinde oyun kurucu ve kural belirleyici olmuştur Elhamdulillah. Hiç bir ülke ve lider ülkemizi yok sayarak bu bölgede ve hatta afrikada bile bizim istemediğimiz ve ülkemizin çıkar ve menfaatlerine ters düşen hiç bir oluşumu kuramaz ve karar alamaz.
 
Üst