A50 mi, Redmi Note 8 Pro mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tahareno
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merhabalar Forum Üyeleri,

Aklımda bir soru var A50 mi almalıyım yoksa Xiaomi Redmi Note 8 Pro mu almalıyım ? Ben telefonu oyun ve sosyal medya için kullanan birisiyim.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Ben a50 tercih ederdim . Çünkü kamerasi orta . İşlemcisi tüm oyunlari yüksekte oynatıyor . OneUI > MIUI net . OneUI kullanmak mükemmel bir deneyim .

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Ben a50 tercih ederdim. Çünkü kamerasi orta . İşlemcisi tüm oyunlari yüksekte oynatıyor. OneUI > MIUI net. OneUI kullanmak mükemmel bir deneyim.
Bu kişisel bir tercih, bu tür öneri konularında daha objektif farklardan bahsetmek en mantıklısı.Mesela ben de MIUI'a bayılırım, yumuşak yapısı gözüme daha hoş gözükür.

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Söylemek gerekirse MIUI’ı daha çok seviyorum fakat Mi 9t aklımı karıştırmama sebep oluyor duyduğuma göre mi ye daha fazla güncelleme geliyormuş.

Emre:)

Doçent
Reaksiyon puanı
403
A50 yerine m30s daha mantıklı. A50 kullanıcısıyım merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9

Emre:)

Doçent
Reaksiyon puanı
403
Bir sorum olacak, bataryası ne uzun gidiyormu ve herhangi bir performans eksikliği varmı ya da yaşadığınız bir sorun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önerebilirmisim bir tane ?
Hocam bataryasından çok memnunum. Çok yoğun kullanan biri değilim. Eve gittiğimde yüzde 40 30 kalıyor. Günlük kullanımında performansından memnunum. Oyun performansı da bence fena deği. Codu ve pubgyi son ayarlarda açabiliyor. Ama çok oynamadığım için bi şey diyemicem. Kamera konusunda ön taraf iyi ama arka taraftaki kameranın düşük ışık performansı kötü. Onun dışında redmi note 8 proya göre en büyük farkı ekran. Super amoled ekranı gerçekten çok iyi. Bence telefon alırken en büyük etken ekran. O yüzde mi 9t veya a50nin muadili m30si öneririm.

Senin yerinde olsam realme 5 proya da bi bakardım.

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Hocam bataryasından çok memnunum. Çok yoğun kullanan biri değilim. Eve gittiğimde yüzde 40 30 kalıyor. Günlük kullanımında performansından memnunum. Oyun performansı da bence fena deği. Codu ve pubgyi son ayarlarda açabiliyor. Ama çok oynamadığım için bi şey diyemicem. Kamera konusunda ön taraf iyi ama arka taraftaki kameranın düşük ışık performansı kötü. Onun dışında redmi note 8 proya göre en büyük farkı ekran. Super amoled ekranı gerçekten çok iyi. Bence telefon alırken en büyük etken ekran. O yüzde mi 9t veya a50nin muadili m30si öneririm.

Senin yerinde olsam realme 5 proya da bi bakardım.
Teşekkürler. Ben yine gözden geçireceğim

aslanmestan

Forumdan uzaklaştırıldı
Reaksiyon puanı
2
note8 pro ve a50 o kadar da iyi bir telefon değil ikisi de mi9, mi9t gibi bir telefon almak daha mantıklı. Bir yerde denk geldi inceleme şansım oldu oppo reno2 de çok güzel bir telefon kullanım hissiyatı menüsü tasarımı daha iyi ama tercih meselesi. imei atılmış telefon düşünürseniz daha da ucuza gelebilir.

Sweeny

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Redmi note 8 pro donanım olarak mi 9t den daha güçlü kalıyor. Bunu test programları gösteriyor. Ayrıca telefonun işlemcisi oyun odaklı olduğu için ekran dokunmatik tepkime süresi 2.5 katdaha hızlı. Daha büyük ekranı var. Ek olarak 128gb modeli 64gb mi 9t den daha uygun fiyata satılıyor. Mi 9t hafıza kartı takılmıyor. Redmi note 8 pro hafıza kartı takılabiliyor. Mi 9t artısı Amoled ekran ve custom rom gibi yazılımlara snapdragon işlemcisinin daha yaygın olması. Kasa kalitesi gibi avantajları var. Bence her iki cihazı mağazada bakarak almakta fayda var. Bu tür cihazlar kullanıcının isteği ve zevkine göre değişir.

aslanmestan

Forumdan uzaklaştırıldı
Reaksiyon puanı
2
Aslında yazdığınız kadar iki telefon arasında fark yok batarya ve kamera konusunda 8 daha iyi onun haricinde hemen hemen aynı telefon 9t ekran olarak biraz daha iyi ama mi9 daha iyi eğer ilerde ikinci el satılmak istenirse note 8 satmak çok zor olur. Birde firmalar güncelleme desteği verirken yenilikleri her zaman mi 9 gibi tepe modellerine göre uyarlar. Onun için tepe modellerini almak daha mantıklı olur. Birde bence ekran güzelliği telefonun en önemli artısı mi9 ile note 8 yan yana gelince çok fark ediyor. Ama bir teknoloji marketine gidip bakarsanız tabi kişiden kişiye göre değişir. Oppo renolar xiaomi telefonlardan daha iyi duruyor. Xiaomi zaten oppo'nun alt markası sayılır

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Aslında yazdığınız kadar iki telefon arasında fark yok batarya ve kamera konusunda 8 daha iyi onun haricinde hemen hemen aynı telefon 9t ekran olarak biraz daha iyi ama mi9 daha iyi eğer ilerde ikinci el satılmak istenirse note 8 satmak çok zor olur. Birde firmalar güncelleme desteği verirken yenilikleri her zaman mi 9 gibi tepe modellerine göre uyarlar. Onun için tepe modellerini almak daha mantıklı olur. Birde bence ekran güzelliği telefonun en önemli artısı mi9 ile note 8 yan yana gelince çok fark ediyor. Ama bir teknoloji marketine gidip bakarsanız tabi kişiden kişiye göre değişir. Oppo renolar xiaomi telefonlardan daha iyi duruyor. Xiaomi zaten oppo'nun alt markası sayılır
Oyun için hangisini önerirsin

aslanmestan

Forumdan uzaklaştırıldı
Reaksiyon puanı
2
Oyun için hangisini önerirsin
günümüzdeki telefonlar işlem gücü için yeterli seviyedeler zaten sizin ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz kamera batarya oyun ekran size ne lazım yoksa note8 mi9 mi9t oppo a50 bunların hepside sorunsuz bir şekilde yüksek oyunları oynatabilecek kapasitede direkt içlerinden sıyrılan mi9 ve oppo reno2 ikisinden hangisi derseniz kişisel zevkler girer işin içine bir teknoloji markete gidip kendiniz tecrübe edin. Ha bana farklı hoş görünen dikkat çeken bir şey lazım derseniz mi9t yok bana bütün işlerimi görecek uygun fiyatlı iyi bir cihaz lazım derseniz note8 pro

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Xiaomi Oppo'nun alt markası değil

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
3 günlüğüne ban yemiştim banım dün açıldı
KOnu uzadı biliyorum ama Heilo G90 sd730 dan daha iyi fakat şarj olarak bu yğzden note 8 pro daha hızlı bitiyor çok arada kaldım ben oyun ve sosyal medya ve video izlemek için kullanıyorum (arada spotify falanda var ama) bir de AMOLED ekran daha çok sevdim hangisi hala bulamadım