A Bootable USB

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
DVD sürücüsü olmayan veya USB üzerinden işletim sistemi kulmak isteyenler için bootable USB sürücü oluşturabileceğiniz kolay ve ücretsiz bir programlardan biridir. Windows Vista, Server 2008 veya 7 işletim sistemlerini USB bellek üzerinden kurmanız için gerekli bootable USB sürücüsü oluşturabilirsiniz. Program DVD sürücüsü olmayan bilgisayarda işletim sistemini yüklemelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
Not: Bu işlemler için Windows Vista, Server 2008 veya 7 ISO dosyası ve max 4 GB lık bir USB bellek gerekmektedir.(4GB üstündeki belleklerde fat32 desteklemediği için çalışmaz)
Programın Kullanımı:

A_Bootable_USB_by_Vishal_Gupta.png

A Bootable USB programını indiriniz.

USB belleğinizi bilgisayarınıza takın ve A Bootable USB programını çalıştırın. İlk gelen ekranda anlaşma ve lisans şartlarını kabul edin ve devam edin.

Karşınıza gelen ekranda ilk sıradaki "Format USB" kısmıda USB'niz gözükecektir. Format Usb diyerek biçimlendirin.(Fat32 olarak biçimlendirecektir)

DVD den oluşturmak için
İkinci kısımda "Choose DVD" kısmında dvd aracılığı ile dosyaları usb belleğinize kopyalıyor. Check Dvd diyerek dvdyi algılatın ve daha sonra Start DVD diyerek kopyalamayı baslatın.

Iso dan oluşturmak için
Üçüncü kısım "ISO Version" kısmıda kopyalamayı imajdan yapıyor. Open İso diyerek imajımızı gösterin.Daha sonra Start İso diyip kopyalamamızı başlatın.

USB den isletim sistemi kurmayı tercih etmemizin nedeni hızlı kurulmasıdır ortalama 5 ile 7 dk kurulur.

Not: Program Wista ve Win7 işletim sistemlerinde çalışmaktadır. XP'de çalışmaz

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Teşekkürler, ama "Windows Vista, Server 2008 veya 7" ile sınırlıysa win32diskimager-RELEASE-0.2-r23-win32 yeter :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
xp destegi olmamasi kötü olmus arada lazim oluyo.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
7zip kullananlar varsa aranızda.
iso'ya sağ tıklayıp extract(çıkar) diyip flash sürücüyü seçmeleri yeterli.
hem daha hızlı, hem daha güvenli.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

bu yöntemle Bootable özelliği olmuyor usb'in işletim sistemi yülenirken yeniden başlarsa yarım kalıyor..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hocam benim dediğim program XP de yer, denemedim ama yemesi lazım :)
Win32 Disk Imager is a program to burn ISO or IMG images in flash drive or USB memory.

With Win32 Disk Imager you can record any image on a flash drive with no problem, as it is ready to record
any file in any flash drive if this is at least the capacity of the size of a CD, although it
is recommended to have at least 1GB.
To use Disk Imager Win32 need:
Operating System Windows 2000/XP/2003/Vista

Düzeltme: Yemedi :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
iso'yu kabul etmiyor ama uzantısını sadece isim olarak (convert falan olmadan) .img olarak değiştirince de iso dosyasını kabul ediyor.
Yahu her türlü imajı yazdırırsınız diyor ama XP bende yemedi zaten boşver :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
aklıma geldi ama degistirmedim uzantiyi sorun cikar diye. maden sen önerdin kullanırız basit programlari severim oldum olasi. :) xp'yle isim yok zaten bugün bi arkadasa format atmak icin lazim oldu kırk yılda bir.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Pardus denemiştim olmuştu başka isoları da denedim diye hatırlıyorum ama şimdi beceremedim bi türlü, yarın tekrar pardus isoyu indirip deneyeceğim bakalım olacak mı.
İşletim sistemi olmasa bile bi kaspersky rescue disk gibi yazılımları usb ye atsa bile yeter :)

Hep istemiştim böyle bi program bütün bootable cdleri usbye yazsın tam da buldum derken kelek yaptı :D

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Usb format atarken %79 da kalıyor hep. Çözemedim

---------- Post added at 00:47 ---------- Previous post was at 00:29 ----------

Options > Quick format seçtim ve halloldu :)

badboy94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paylaşım için teşekkürler.
İyi akşamlar...

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Netbook'um var ve bu program kaçmaz sağol :)

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
yapmışkan xp, linux dağıtımları, mac os sürümlerini de usbden çalıştırabilecek birşey yapsalarmış bari

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Linux dağıtımları için unetbootin var, xp için henüz wintoflash dan iyisi yok. Çıktıysa bilmiyorum.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
windows 7 dosyalarını flash disk e direk kopyalayıp yapılıyo zaten (bende) :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

windows 7 dosyalarını flash disk e direk kopyalayıp yapılıyo zaten (bende) :D

Sanırım olayı tam olarak anlayamadınız sizin yaptıgınız yöntemle USB'nin bootable (usb uzantısı udf olur)özelliği olmayacağından dolayı kurulum esnasında makine yeniden başlarsa kurulum yarım kalabilir ayrıca Sabit diskinizi biçimlendirme ve bölme işlemlerini yapamazsınız.Temiz bir kulum yapamazsınız kurulu olan sistemin üstüne kurmuş gibi olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Windows 7 De USB Gerek Yokkki :D Demontools la İSO Dosyasını Açın Daha Sonra Normal Kurulum İşlemini Yapın Sistemi Manuel El İle Yapılandırın Yani Yanlışlıkla Yükselt yada biçimlendir özelliklerine dikkat edin sistem hangi sürücüde yüklü ise onu seçin.

Not: Yedeklerinizi Almayı Unutmayın :D

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hocam bi hata yapmışsınız sanırım;

Drive I:\ has 2 GB capacity.
Drives under 4 GB capacity are not supported.

Bu uyarıda 4 gb altındaki belleklerin desteklenmediğiniz söylüyor... :huh:

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Windows 7 De USB Gerek Yokkki :D Demontools la İSO Dosyasını Açın Daha Sonra Normal Kurulum İşlemini Yapın Sistemi Manuel El İle Yapılandırın Yani Yanlışlıkla Yükselt yada biçimlendir özelliklerine dikkat edin sistem hangi sürücüde yüklü ise onu seçin.

Not: Yedeklerinizi Almayı Unutmayın :D

Ah sdn okuru ah ne hortlatmışsın konuyu ha :D