• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

_READ_THI$_FILE_ Virüsü Nasıl Temizlenir?

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
arkadaşlar tüm uygulama, resim, video ve setup'lar bu isime geçmiş ve hiç biri çalışmaz halde. Çok lanet bir virüs yedim sanırım, lütfen yardım edin ne yapmak gerek?

Nod 32 düzeltmiyor bunu.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Öncelikle geçmiş olsun.
Şu 3 program ile bilgisayarınızı taratabilirsiniz.
1)Malwarebytes Antimalware
2)Emsisoft AntiMalware
3)Hitman Pro

NOT:Bilgisayar internete bağlı ise Hitman Pro adlı programla bilgisayarınızı taratmanızı ve tarama sonucunda tespit edilen zararlıları silmenizi öneririm.

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Öncelikle geçmiş olsun.
Şu 3 program ile bilgisayarınızı taratabilirsiniz.
1)Malwarebytes Antimalware
2)Emsisoft AntiMalware
3)Hitman Pro

NOT:Bilgisayar internete bağlı ise Hitman Pro adlı programla bilgisayarınızı taratmanızı ve tarama sonucunda tespit edilen zararlıları silmenizi öneririm.

Çok teşekkür ederim, bu virüsü icad edeni bulursam net döverim, o derece lanet bir virüs. Resmen suç unsuru var, resimlerin ve özel dosyalarına tekrar kavuşmak için bana 500$ vereceksin 5 gün sonra karar verirsen 1000$'a çıkar bu fiyat diye her klasöre not düşmüş şerefsizler.

Umarım programlar işe yarar.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Çok teşekkür ederim, bu virüsü icad edeni bulursam net döverim, o derece lanet bir virüs. Resmen suç unsuru var, resimlerin ve özel dosyalarına tekrar kavuşmak için bana 500$ vereceksin 5 gün sonra karar verirsen 1000$'a çıkar bu fiyat diye her klasöre not düşmüş şerefsizler.

Umarım programlar işe yarar.
Hocam anladığım kadarıyla fidye virüsü bulaşmış olabilir. Bunun için Kaspersky ile taratabilirsiniz. Ama ne kadar işinize yarar bilmiyorum.
Kaspersky Anti-Ransomware Tool İndir - Fidye Yazılımlarına Karşı Koruma Aracı
Önemli dosyalarınızı yedekleyip bilgisayarınıza format atarsanız iyi edersiniz.
Ama öncelikle önemli dosyalarınızı başka bir yere yedekleyin.

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
5-6 farklı virüs programı denedim, regedit üzerinden değişiklikleri düzelttim, geçmişe gittim, dosyaların içlerini açıp kodlarına ulaşıp eski kodlarına getirmeye çalıştım ama ne yaparsam yapayım olmadı, çok ustaca şifrelenmiş. Cerber virüsü diye geçiyormuş bu lanet virüs, fidye virüsü diye de biliniyor.

Aşırı ahlaksız ve insanlık suçu bir virüs türü, tüm özel resimlerim ve belgelerimi silmeyi göze alarak yedek HDD'leri söküp HDD'yi bölüp parçalayıp, tekrar birleştirerek hard format attım, yedek HDD'de bazı dosyalarım gizli olduğu için oraya ulaşamamış, şimdilik sorun yok. Yabancı forumlarda da çok araştırdım ama çözüme ulaşan yok, hatta çözüm bulacağım diye ekstra yine bu virüsü yeme ihtimaliniz var, çünkü şu program hemen yok ediyor vs... diye link veriyorlar o setup da virüs taşıyor. Bu virüsü icat eden baya sağlam bir ekip ama sokakta görsem ağzını burnunu kırar sonra da, karakola gidip teslim ederek, en sağlam maddi manevi ve gereken her davaları açardım ona eminim.

Pes etmeyeceğim virüsü yediğim siteyi bulmaya çalışacağım bir Türk sitesi, önce o sitenin sahibine dava açacağım, o kişiyi de bulacağım, sonuçları da burada paylaşacağım.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
5-6 farklı virüs programı denedim, regedit üzerinden değişiklikleri düzelttim, geçmişe gittim, dosyaların içlerini açıp kodlarına ulaşıp eski kodlarına getirmeye çalıştım ama ne yaparsam yapayım olmadı, çok ustaca şifrelenmiş. Cerber virüsü diye geçiyormuş bu lanet virüs, fidye virüsü diye de biliniyor.

Aşırı ahlaksız ve insanlık suçu bir virüs türü, tüm özel resimlerim ve belgelerimi silmeyi göze alarak yedek HDD'leri söküp HDD'yi bölüp parçalayıp, tekrar birleştirerek hard format attım, yedek HDD'de bazı dosyalarım gizli olduğu için oraya ulaşamamış, şimdilik sorun yok. Yabancı forumlarda da çok araştırdım ama çözüme ulaşan yok, hatta çözüm bulacağım diye ekstra yine bu virüsü yeme ihtimaliniz var, çünkü şu program hemen yok ediyor vs... diye link veriyorlar o setup da virüs taşıyor. Bu virüsü icat eden baya sağlam bir ekip ama sokakta görsem ağzını burnunu kırar sonra da, karakola gidip teslim ederek, en sağlam maddi manevi ve gereken her davaları açardım ona eminim.

Pes etmeyeceğim virüsü yediğim siteyi bulmaya çalışacağım bir Türk sitesi, önce o sitenin sahibine dava açacağım, o kişiyi de bulacağım, sonuçları da burada paylaşacağım.

Virüsten kurtulmanın yolunu bulursanız bizimle de paylaşın lütfen. Çok seviniriz.

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
WannaCry virüsü diye de yayıldı tüm Dünya'da.

Şimdi araştırmaya devam ediyorum, bu virüsü genel de şöyle yayıyorlar;

Flash Player yüklü değil, yüklemek için tıkla diye resmi Adobe Flash Player görseli gibi görsel kullanıyorlar, tıklıyorsunuz indiriyor 1 rar'lı dosya. Rar'ın içinde ki EXE'ye tıkladığınız an yandınız virüs saliseler içinde yayılıyor.

Bu virüse yataklık eden siteleri deşifre edip, dava açacağım ancak çoğu gurbetçi ve yurt dışı kaynaklılar, önce Türkiye'den dava açıp daha sonra AİHM'ye mi taşınmalı yoksa bizim devletimiz üzerinden interpol mu devreye sokuluyor?

Bu virüsi yayanlara maddi ve manevi ağır davalar açacağım.

Benim 3 yıllık resim-müzik-video-belge gibi GB'larca verilerim gitti ve hiç biri geri gelmeyecek. Kimse buna teşebbüs etmemeli, siber suçlar sadece küfür ve hakarete karşı müdahale olmamalı.