9 yıllık Aslan sessizce gitti

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Resim_1273088996.jpg

Türkiye’deki transfer dönemi sona ererken, kulüpsüz kalan Galatasaraylı futbolcu takımdan ayrıldı.

Galatasaray’da 9 yıl görev yapan ve yedek kalan Aykut, kulüp bulamadı. 29 yaşındaki file bekçisi, yabancı tercihi nedeniyle forma bulamadığını söyledi, “Avrupa şansını deneyeceğim” dedi.

Galatasaray’da 9 yıllık kariyeri süresince gün geldi birinci kaleci oldu. 2008’deki şampiyonlukta eldivenleri o takıyordu. Kimi zaman kesildi, kulübede oturdu. Bazen ise kulübeye bile oturamadı. 9 yılın sonunda da sarı kırmızılı takıma sessiz sedasız veda etti. Aykut Erçetin, 29 yaşındaki file bekçisi bu duruma sebep olarak Türkiye’de yabancı kalecilerin tercih edilmesini gösterdi.

Tecrübeli eldiven “5 takım haricinde bütün takımlar kalelerini yabancılara teslim etti. Bazı teklifler vardı. Görüşmeler oldu, ama anlaşma olmadı. Türkiye’de de transfer dönemi sona erdi” dedi.

“MUSLERA KALİTELİ”

Ocak ayına kadar oynayamayacağını hatırlatan Erçetin şöyle devam etti:
“Transfer süresi bitince ne olursa olsun oynama şansınız kalmıyor. Ama Avrupa’da durum farklı. Örneğin Almanya, İsviçre ya da Avusturya gibi ülkelerde şu an için transfer dönemi sona ermesine karşın anlaşma yapabilirim. İngiltere’de de böyle olduğunu sanıyorum. Bunun için serbest oyuncu olmanız ve 1 Haziran’dan önce kulüple sözleşmenizin sona ermesi gerekiyor. Benim de önümde böyle bir fırsat var. Birkaç güne kalmaz umarım bir takımla anlaşabilirim”.

Florya’da neden antrenmana gitmediğini sorduğumuzda ise Aykut, “Yanlış anlaşılma olabilirdi. İnanıyorumki Fatih hocadan izin istesem takımla bile antrenmana çıkmama izin verirdi. Ama gerek görmedim. 3 kulvarda zaten yoğun tempoya girilirken, bir de ben çıkıp meşgul etmemeliydim. Artık Galatasaray defteri benim için kapandı. Ama başarılı olmalarını, Avrupa’da kupalar kazanmalarını çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

Aykut son olarak Muslera’nın kalitesinin tartışılmaz olduğunu aktarırken, Ufuk ile genç kaleci Eray’ın da bu yükü kaldırabileceğini anlattı.

İKİNCİ ADAM

Aykut Erçetin kariyerine Alman Bundesliga takımlarından KSG Eislingen’de başladı. 2003’te Fatih Terim zamanında Galatasaray’a transfer oldu. 5 yıl Mondragon’un arkasında ikinci kaleci olurken, 2007-08’de Orkun Uşak ile değişmeli olarak forma giydi. Bir sezon sonra De Sanctis’in yedeği oldu. Ertesi yıl ise Leo Franco’nun arkasında bekledi. Arjantinli hatalı goller yiyince görev almaya başladı. 2010-2011 sezonunda da Ufuk’la beraber değişmeleri olarak görev alan Aykut, geçen yıl yıl ise Muslera’nın arkasında 2 ve 3. kaleci olarak bekledi.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
aykuta çok şans verildi, hiç bir zaman as olmayı haketmedi.. zapata gibi bir kaleci bile kaleyi ondan almıştı zamanında! Fenerbahçenin yedek kalecisi mert ilk süper kupa maçında hatalı goller yedi ama bir kaç maç sonra güven sorunu kalmadı.. volkan kaleyi mertten zor alır. aykut mertten daha çok şans buldu kaleye geçmek için, bi maçta bile güven veremedi

ßjK1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aykut ne yapsın allah aşkına sizin takımda sarbi varken :)

[video=youtube;23YI7umRdHE]http://www.youtube.com/watch?v=23YI7umRdHE[/video]

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Adama elli kere şans verildi.İlk 11 çıktığı maçlarda adam akıllı oynasaydı formayı kaptırmasaydı.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Öyle diyorsunuzda zamanında Orkun ile değişmeli oynadığı dönemde Lig'de en az gol yiyen takımdık.

Ne kadar şansız olmayacak gol varsa bu adamı buldu hep.

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Anadolu takımları için ideal bir kaleci avrupada da 2.lig ekipleri için uygun zaten geldi geleli ondan çok şey beklemiyorlardı normal..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Her futbolcunun kariyerinde kırılma maçları vardır. Aykut için Steau Bükreş maçı kırılma maçı oldu. O maçta yediği hatalı gol sonrası Galatasaray kariyeri fiilen bitmişti zaten. Apar topar De Sanctis alındı, Aykut yedeğe çekildi. İlerleyen yıllarda da Zapata gibi adamların arkasında yedek bekledi. Keşke daha önceden ayrılsaydı. En azından bir anadolu kulübünde oynardı.

Yine de yaptığı hizmetler için teşekkürler Aykut...