ALPARS
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 8

Türkiyedeki transfer dönemi sona ererken, kulüpsüz kalan Galatasaraylı futbolcu takımdan ayrıldı.
Galatasarayda 9 yıl görev yapan ve yedek kalan Aykut, kulüp bulamadı. 29 yaşındaki file bekçisi, yabancı tercihi nedeniyle forma bulamadığını söyledi, Avrupa şansını deneyeceğim dedi.
Galatasarayda 9 yıllık kariyeri süresince gün geldi birinci kaleci oldu. 2008deki şampiyonlukta eldivenleri o takıyordu. Kimi zaman kesildi, kulübede oturdu. Bazen ise kulübeye bile oturamadı. 9 yılın sonunda da sarı kırmızılı takıma sessiz sedasız veda etti. Aykut Erçetin, 29 yaşındaki file bekçisi bu duruma sebep olarak Türkiyede yabancı kalecilerin tercih edilmesini gösterdi.
Tecrübeli eldiven 5 takım haricinde bütün takımlar kalelerini yabancılara teslim etti. Bazı teklifler vardı. Görüşmeler oldu, ama anlaşma olmadı. Türkiyede de transfer dönemi sona erdi dedi.
MUSLERA KALİTELİ
Ocak ayına kadar oynayamayacağını hatırlatan Erçetin şöyle devam etti:
Transfer süresi bitince ne olursa olsun oynama şansınız kalmıyor. Ama Avrupada durum farklı. Örneğin Almanya, İsviçre ya da Avusturya gibi ülkelerde şu an için transfer dönemi sona ermesine karşın anlaşma yapabilirim. İngilterede de böyle olduğunu sanıyorum. Bunun için serbest oyuncu olmanız ve 1 Hazirandan önce kulüple sözleşmenizin sona ermesi gerekiyor. Benim de önümde böyle bir fırsat var. Birkaç güne kalmaz umarım bir takımla anlaşabilirim.
Floryada neden antrenmana gitmediğini sorduğumuzda ise Aykut, Yanlış anlaşılma olabilirdi. İnanıyorumki Fatih hocadan izin istesem takımla bile antrenmana çıkmama izin verirdi. Ama gerek görmedim. 3 kulvarda zaten yoğun tempoya girilirken, bir de ben çıkıp meşgul etmemeliydim. Artık Galatasaray defteri benim için kapandı. Ama başarılı olmalarını, Avrupada kupalar kazanmalarını çok istiyorum ifadelerini kullandı.
Aykut son olarak Musleranın kalitesinin tartışılmaz olduğunu aktarırken, Ufuk ile genç kaleci Erayın da bu yükü kaldırabileceğini anlattı.
İKİNCİ ADAM
Aykut Erçetin kariyerine Alman Bundesliga takımlarından KSG Eislingende başladı. 2003te Fatih Terim zamanında Galatasaraya transfer oldu. 5 yıl Mondragonun arkasında ikinci kaleci olurken, 2007-08de Orkun Uşak ile değişmeli olarak forma giydi. Bir sezon sonra De Sanctisin yedeği oldu. Ertesi yıl ise Leo Franconun arkasında bekledi. Arjantinli hatalı goller yiyince görev almaya başladı. 2010-2011 sezonunda da Ufukla beraber değişmeleri olarak görev alan Aykut, geçen yıl yıl ise Musleranın arkasında 2 ve 3. kaleci olarak bekledi.