8D Müzik

ARTIK UZAKLARDA

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Denk gelenler olmuştur. 8D müzik diye bir akım ortaya çıktı. Müzik üzerinde yapılan çeşitli düzenlemeler ile sanki beyninizin içinde sağa sola hareket ediyor gibi hissedilen keyifli bir deneyim sunuyor.

Ne olduğu konusunda size detaylı bir açıklama yapacak kadar bilgim olmadığı için boşuna bir şeyler yazmayacağım.
Bu yüzden direkt 8D müzik örneklerine bakalım.
  • Farkı hissedebilmeniz için kulaklık takmanız lazım!
Öncelikle en popüler olandan başlayalım:

2-

3-

Bu işi yapan bir Türk kanalı da var. 8D Tunes kanalı kadar iyi mi tartışılır ama en popüler videosunu da ekliyorum:

2-

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Güzel bazıları

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Led Zeppelin,Metallica,Deep PurpleThe Rolling Stones,The Stone Roses,Black Sabbath, varken bu kafa şişiricilere gerek yok...

Reaksiyon puanı
5,173
Ömrümde gördüğüm en saçma müzik türü... Kim kafasının dibinde hoparlör dönüyormuş gibi müzik dinlemek ister ki...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
AC-DC varken kim ne etsin o çöpü...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

Jimi Page'in gitar soloları daha iyi.

Reaksiyon puanı
5,173
Sevenleri baya var ama.
Açıkcası bu kesim müzik kulağı pekte olmayan kesim. Çünkü bu müziklerin hiçbir özelliği yok. Sadece pan ayarı ile oynanmış. Mesela sallıyorum gitar sağdan keman soldan müzik dengesi sağlansa başarılı olmuş derdim ancak bu başarılı olmamış. Hem zaten efektlerde çok kötü, sağ sol arasında keskin geçişler var derinlik anlamında ise uzak veya yakında hissedemedim, ön-arka boyutlandırma hissi neredeyse yok gibi.
Parçaya eklenen eko ve hafif reverb distorsiyona ve üst üste gelen kısımlarda karışmaya neden oluyor.
Tabi parça youtube'a yüklendikten sonra bu hale gelmiş olabilir.
Yorumlarla duyduklarım uyuşmadı.
Örnek: Sağdan sola geçiş daha homojen, soldan sağa geçiş daha agresif.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Açıkcası bu kesim müzik kulağı pekte olmayan kesim. Çünkü bu müziklerin hiçbir özelliği yok. Sadece pan ayarı ile oynanmış. Mesela sallıyorum gitar sağdan keman soldan müzik dengesi sağlansa başarılı olmuş derdim ancak bu başarılı olmamış. Hem zaten efektlerde çok kötü, sağ sol arasında keskin geçişler var derinlik anlamında ise uzak veya yakında hissedemedim, ön-arka boyutlandırma hissi neredeyse yok gibi.
Parçaya eklenen eko ve hafif reverb distorsiyona ve üst üste gelen kısımlarda karışmaya neden oluyor.
Tabi parça youtube'a yüklendikten sonra bu hale gelmiş olabilir.
Yorumlarla duyduklarım uyuşmadı.
Örnek: Sağdan sola geçiş daha homojen, soldan sağa geçiş daha agresif.
youtube bozmuyor neyse o 5.1 sesi ve 4.1 sesi denedim tam olarak 5.1 sesler vardı...